משפטי/פלילי

גנץ לבכירי משרד המשפטים: לא אתן לנאשם בפלילים לגעת במערכת המשפט

שר הביטחון ושר המשפטים הנכנס בני גנץ, סיים היום (שני) סדרת פגישות ראשונה במשרד המשפטים. במסגרת זו ערך השר גנץ פגישות עם היועץ המשפטי לממשלה, עם מ"מ מנכ"לית המשרד וקיים שיחת פתיחה עם הצוות הבכיר במשרד המשפטים.

גנץ פתח בדברים: "אחת מהסיבות המרכזיות שהובלתי להקמת ממשלת האחדות הייתה היכולת להתמודד עם משבר הקורונה על כל המשמעויות הבריאותיות, הכלכלית והחברתיות שלו, ולעשות את זה תוך שמירה על הדמוקרטיה ומערכת המשפט בישראל, כמערכת אולי בין החשובות שקובעת את החוסן הדמוקרטי של מדינת ישראל. רצינו לשמור על השומרים ולכן היה לי כל כך חשוב להחזיק במשרד הזה במהלך החודשים שחלפו. צר לי שאבי ניסנקורן נאלץ לסיים את תפקידו, אני חושב שנעשתה כאן עבודה טובה לאורך התקופה האחרונה ובתוכה טיפול בנושאים מרכזיים כגון זכויות הקהילה הגאה, רפורמה בנהלי האכיפה של חוק קמיניץ, תפקוד המחלקה לחקירת שוטרים, מינויי שופטים שלא נדונו זמן רב זמן רב ובסך הכל נעשו כאן דברים טובים וחשובים."

השר גנץ הוסיף: "אני רואה קשר ברור ובלתי ניתן לניתוק בין החוסן הביטחוני שלנו לבין החוסן המשפטי שלנו בהיעדר מילים אחרות. רק במדינה שיש לה צבא חזק ונכון לעמוד מול כל איום- ניתן להגן על האזרחים מאויבינו. רק במדינה שיסודות הדמוקרטיה שלה איתנים ועצמאיים- אפשר להגן על האזרחים מהשלטון, משררת השלטון וממה שמתבקש מכך. בלי מערכת משפט חזקה- מדינת ישראל חלשה, אזרחי ישראל פגיעים והדמוקרטיה רעועה. אני יודע שזה לא תמיד נוח ואני אומר לכם שאני רוצה לעשות את כל מה שקשור בממשלה שאפשר לעשות אותם מבחינה חוקית, דברים שאי אפשר לעשות מבחינה חוקית – אני לא רוצה לעשות אותם מבחינה ממשלית ומנהיגותית."

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

גנץ ציין: "גם כרמטכ"ל, הייתה פרקליטות צבאית, בסופו של דבר אתה לא רוצה לעשות דברים שאינם חוקיים. עליונות החוק מבחינתי היא דבר מאוד חשוב. הגם כשאני רואה בסופו של דבר את החשיבות בפתיחות, בהסתכלות ביקורתית עצמית, בקשב למה שהציבור, המדינה והממשלה צריכים- עדיין זה צריך להיעשות במסגרת החוק ולאורו. זה מה שהופך אותנו לדמוקרטיה, עצם הגבלת כוחנו. ז'בוטינסקי, שאמר: "דעה מוטעית היא זו האומרת שממשלה הנשענת על רוב פירושה ממשלה דמוקרטית… דמוקרטיה פירושה חופש. גם שלטון הנתמך על ידי רוב יכול לשלול את החופש. ובמקום שאין ערובות לחופש הפרט – שם אין דמוקרטיה."

גנץ הדגיש: "אתם שנמצאים פה, אתם הערובות האלו. לא אסכים שאף אחד יפגע במערכת המשפט, ובטח לא אוכל להסכים שמי שמעורב בכתבי אישום ונאשם בפלילים – יעסוק בנושאים המשפטיים, והוא חייב להשאיר עצמו מחוץ לעניינים אלו. כולם שווים בפני החוק. לא אתן לנאשם בפלילים לגעת במערכת המשפט, לא אתן למטאפורות של D-9 על בתי המשפט לקבל מקום. תפקידנו הוא להמשיך ולשמור על מערכת המשפט ושלטון החוק בישראל."

היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, הוסיף: "אמנם, בנסיבות העניין, לא נערך טקס רשמי של כניסה לתפקיד, אבל זו בהחלט הזדמנות לברך אותך בני, על כך שאתה איתנו כאן. אתה מגיע למשרד שנמצא בלב העשייה הממשלתית בכל תחום שאתה יכול להעלות על הדעת – במאבק בנגיף הקורונה, בביטחון, בכלכלה, בקידום זכויות אדם, בהגנה על אוכלוסיות מוחלשות, בשמירה על מנהל תקין וטוהר המידות. עובדי המשרד – מצוינים. עובדי מדינה שמשרתים בנאמנות את הממשלה, כל ממשלה, ושפועלים באופן ממלכתי וא-פוליטי.

עוד אמר היועמ"ש: "האתגר הגדול שאנחנו ניצבים מולו הוא השמירה על אמון הציבור ועל הלגיטימציה הציבורית של עבודתנו אל מול התקפות לא ראויות. חשוב לומר, פעם נוספת, שהתקפות כאלה ואחרות, מכל צד שהוא, לא יסיטו אותנו מדרך המשפט והצדק, ואני משוכנע שביחד איתך נשמור על עצמאותה של מערכת המשפט ועל חוסנה."

צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

Back to top button