פוליטי / מדיני

הוועדה לזכויות הילד אישרה את תקנות הפיקוח על מעונות יום לפעוטות

הוועדה לזכויות הילד, בראשות ח"כ יוסף ג'בארין, אישרה אמש (שני) פה אחד את תקנות חוק הפיקוח על מעונות יום לפעוטות (תנאים לפעילות של מעון יום לפעוטות), בתום מרתון של ימי דיונים בנושא.

התקנות קובעות, לראשונה, סטנדרטים אחידים על כל המעונות לפעוטות, הן על המעונות בעלי סמל, אשר בהסכם הפעלה עם משרד העבודה והרווחה, והן על כל המעונות הפרטיים.

בין היבטי הפעילות שמסדירות התקנות: מספר הילדים המירבי בכל קבוצת גיל (תפוסה), היחס בין מספר הפעוטות למספר המטפלים-מחנכים במעון (תקינה), שטח הפעילות המזערי במ"ר לכל פעוט, ההכשרה הראשונית הנדרשת בכדי להיות מועסק בתפקיד מחנך-מטפל במעון, ההדרכות וההכשרות שעל צוות המעון לעבור במהלך כל שנה, תכנית הפעילות השנתית של המעון, חובות עדכון הורי הפעוטות, ותנאי בטיחות במעון.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

כזכור, החוק אשר נחקק ב-2018, הסדיר לראשונה את מערך הפיקוח והרישוי הממשלתי על כלל מעונות היום לפעוטות שבהם שוהים 7 פעוטות לפחות, בכדי להגן על שלומם ובטיחותם של הפעוטות. בחוק נקבע גם כי התקנות יובאו לאישור הוועדה עד לאוקטובר 2019, אך הן הועברו לוועדה רק לפני כשבועיים, יום לפני התפזרות הכנסת, וכך פצחה הוועדה בסדרה של דיונים ארוכים בכדי להביא לאישור התקנות טרם יציאת הכנסת לפגרה.

יו"ר הוועדה, ח"כ ג'בארין, אמר בסיום: "עשינו היום היסטוריה והבאנו בשורה למאות אלפי ילדים בגיל הרך והוריהם. חוק הפיקוח הוא המכשיר העיקרי להגנה על הילדים של כולנו, במציאות בלתי מוסדרת שבה צצים שוב ושוב מקרי התעללות מזעזעים. אני מברך על המתווה, שהושג לאחר עבודה מסביב לשעון, שישמור על שלום הילדים לצד התחשבות במצוקת הקורונה הכלכלית. עם זאת, על הממשלה לייחד תקציבים נוספים לשיפור בטיחות ותנאי הילדים".

עו"ד ורד וינדמן, מנכ"לית המועצה לשלום הילד, הגיבה: "מדובר בתקנות חשובות שאמורות להבטיח את מימוש זכותם של פעוטות להתפתחות, לחינוך, לבריאות ולהגנה. התקנות שהוגשו באיחור ניכר על ידי הממשלה, לא היו עוברות אלמלא המירוץ נגד השעון של הועדה לזכויות הילד. ועם זאת התקנות שעברו הן רזות והוכתבו ע"י תקציב דל וחסר שהקצה משרד האוצר ליישומן. ולכן התקנות אמנם מבטיחות סטנדרטים מחייבים לכלל המסגרות לגיל הרך."

עוד אמרה עו"ד וינדמן: "אולם התקינה רחוקה מלהיות מיטבית ואף ניתן לחרוג ממנה, היקף ההכשרות הנדרש מוגבל ואף ניתן להתחיל לעבוד לפני קבלת הכשרה. ולכן התוצאה הסופית רחוקה מלהיות הבשורה אליה התכוון החוק ההיסטורי. הגיל הרך צריך להיות בראש סדר העדיפויות של ממשלת ישראל. התקציב הבא חייב לכלול את המשאבים הנדרשים לתיקון ועיבוי משמעותי של התקנות כך שיביאו לשינוי דרמטי בחינוך בגיל הרך ובהגנה על פעוטות, כפי שדורש החוק וכפי שראוי שיהיה, על מנת להבטיח הגנה אמיתית על פעוטות."

צילום: דוברות הכנסת, דני שם טוב

Back to top button