חדשות הארץ

המלצת חוקרים מהאוניברסיטה העברית: להמשיך סגר של לפחות שבוע

חוקרים מהאוניברסיטה העברית הגישו היום (שלישי) לממשלה דו"ח המנטר באופן יומי את מצב התחלואה בישראל. בדו"ח מתואר כי ישנם סימנים ראשונים לבלימה בעליית התחלואה, ולהשפעת הסגר. קצב התמותה האיץ מאד לאחרונה כאשר סיכויי התמותה עלו והזמן הממוצע לתמותה מאשפוז במצב קשה התקצר. העומס בבתיה״ח צפוי להשאר גבוה בשבועיים הקרובים. טרם נצפית השפעה ישירה של חיסון אוכלוסיות פגיעות. מתגלה מתאם בערים בין אחוז חיסון גבוה לתחלואה נמוכה. יש הטיה לרעה מובהקת בערים החרדיות. בהנחות מחמירות על סיכויי הדבקה ע״י מחוסנים ויעילות חיסון נמוכה עלולה להתקבל פריצה נוספת במרץ.

משמעות הנתונים היא שבתרחיש סביר, לא נדרשת הארכה משמעותית של הסגר הנוכחי, אולם רק בימים הקרובים תתברר יעילות הסגר בהקטנת התחלואה. התפרצות נוספת במרץ מותנית בהדבקה על ידי מחוסנים או בהיקף חיסון נמוך בקרב כלל האוכלוסייה, בשילוב עם יציאה לא מבוקרת.

ההמלצות הן להמשיך סגר של לפחות שבוע, לצד הגדרת תהליך יציאה של מספר שבועות. אלו יאפשרו וידוא ירידה מבוקרת למספר חולים חדשים קטן מ 1000 ווידוא ירידה משמעותית במספר החולים הקשים. ביסוס תכנית היציאה על ניטור לזיהוי התפרצות נוספת, והעליה בתחלואה קשה.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

מאחר וניכרים הבדלים מגזריים ומוניציפליים בתחלואה, כדאי לדרג את הפתיחה לפי רמת תחלואה וחיסון אזוריים. עניין זה רלבנטי במיוחד לפתיחת החינוך – שהשפעתה מאופיינת ע״י תבחיני תחלואה מקומיים.

על המסמך חתומים פרופ' ינון אשכנזי, פרופ' דורון גזית ופרופ' נדב כץ ממכון רקח לפיזיקה יחד עם פרופ' רונית קלדרון-מרגלית ופרופ' רן ניר-פז מבית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית באוניברסיטה העברית בירושלים ומבית חולים הדסה.

צילום: freepik
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Back to top button