הותר לפרסום: עונש מאסר של שנה לשוטר מג"ב לשעבר שתקף את אשתו
הותר לפרסום: לבקשת המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה, בית המשפט המחוזי בחיפה התיר היום (שלישי) לפרסום את פסק הדין בערעור בעניינו של שוטר מג"ב שהורשע בביצוע עבירות של ריבוי נישואין ואלימות במשפחה. בית המשפט המחוזי קיבל את ערעור המחלקה לחקירות שוטרים והשית על הנאשם עונש מאסר בפועל של שנה, במקום עבודות שירות בלבד שהוטלו עליו בבית משפט השלום.
בפסק הדין צוין, כי "על בתי המשפט לתת יד הן למיגור התופעה המכוערת ומעוררת הסלידה של אלימות במשפחה, והן לתופעה של ריבוי נישואין הפוגעת במעמד האישה".
הנאשם, כיום בן 42, כאמור שוטר מג"ב לשעבר, עת היה נשוי ואב לילדים, התחתן עם אישה שניה בבית הדין השרעי ולהם נולדו ילדים משותפים. על רקע הנישואים השניים, נתגלעו חילוקי דעות בין הנאשם לאשתו הראשונה, אשר הובילו לאלימות פיזית ומילולית של הנאשם כלפיה. על פי כתב האישום, בו הודה הנאשם, הנאשם היכה את המתלוננת במספר הזדמנויות, דחף אותה בחוזקה, סטר לפניה וגרם לה לחבלות.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
הנאשם הורשע במסגרת הסדר טיעון בשלוש עבירות של תקיפה הגורמת חבלה של ממש בנסיבות מחמירות, וכן בעבירה של ריבוי נישואין.
בית-משפט השלום בחיפה זקף לזכותו של הנאשם את שירותו במג"ב ותרומתו לביטחון מדינת ישראל, והשית עליו 9 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות ומאסר על תנאי.
המחלקה לחקירות שוטרים הגישה ערעור על גזר הדין המקל, במסגרתו ביקשה מבית המשפט המחוזי להטיל על הנאשם עונש מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח, וכן לפסוק פיצוי משמעותי למתלוננת. עו"ד ליאת יונניאן טענה, כי יש למגר באמצעות ענישה מחמירה את התופעה של ריבוי נישואין, שכן עבירת ריבוי נישואין היא בעלת השלכה פוגענית על הנשים וילדיהן שנולדו בנישואין אלה ומביאה לפגיעה במעמד האישה בחברות אשר בהן נהוגים נישואין פוליגמיים .ביחס לעבירות אלימות נטען, כי עבירות אלימות במשפחה מתבצעות לרוב בחדרי חדרים וקשה לאתרן, ומכאן הצורך ליתן משקל משמעותי להרתעת הרבים.
בית המשפט המחוזי קיבל כאמור את ערעור המחלקה לחקירות שוטרים והשית על הנאשם עונש מאסר בפועל של 12 חודשים ופיצוי למתלוננת בסך של 7,000 ש"ח, תוך שצוין, כי אין זו דרכה של ערכאת הערעור למצות את הדין עם הנאשם.
בית המשפט המחוזי ציין בגזר הדין, כי "הענישה שהטיל בית-משפט קמא על המשיב אינה עולה בקנה אחד עם פסיקת בית-המשפט העליון הן באשר למדיניות הענישה המחמירה בעבירות אלימות במשפחה והצורך למגר את הרעה החולה של אלימות במשפחה, והן באשר למדיניות הענישה המחמירה בעבירות של ריבוי נישואין".
את המדינה יצגו בהליך עורכות הדין ליאת יונניאן ועדי וולנרמן מהמחלקה לחקירות שוטרים.
זה כלום היה צריך שלושים שנה לא מתבייש,מגעיל הרס,בית וילדים