צבא וביטחון

10 שבועות אחרי תחילת מבצע החיסונים: 81% מהחיילים מחוסנים או מחלימים

עשרה שבועות אחרי שיצא לפועל מבצע החיסונים הגדול של צה"ל נגד הקורונה, 81% מהמשרתים כבר מחוסנים או מחלימים, ומגמת התחלואה בירידה משמעותית מתמשכת. 

"צה"ל הוא הצבא הראשון שמגיע לחסינות עדר", מכריז ראש אט"ל, אלוף איציק תורג'מן, ומעריך כי עד סוף שבוע הבא יעלו הנתונים בצבא ל-85%. 

לדברי ראש אט"ל וקצין רפואה ראשי, תא"ל פרופסור אלון גלזברג, לנתונים המרשימים יש השפעה משמעותית על השגרה בצה"ל: "זה מאפשר לנו לחזור להתאמן בחופשיות גדולה יותר, לאשר התכנסויות, ולחזור קצת יותר למציאות ביחידות ירוקות".

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

מבצע החיסונים היה מורכב מאוד מבחינה לוגיסטית, הן בגלל המגבלות בשינוע של מנות החיסון – לכן נפתח מערך היסעים ייחודי לתקופת הקורונה. המערכת האזרחית סיפקה את החיסונים, אותם הובילו בעזרת מרכז הספקה אחוד (המרה"ס): "שמנו דגש על כך שלא תיזרק אף מנה". ראש אט"ל מבקש גם לציין לחיוב את התנהלות המפקדים: "הם גילו מנהיגות בהסברה, ואי אפשר היה לעשות זאת בלעדיהם". 

במהלך התקופה, כך מספר קרפ"ר, התקבלו במוקד "מקול הלב" כמיליון ומאתיים אלף פניות, וכדי להתמודד עם העומס הוחלפו גם השרתים. "אנחנו כל הזמן לומדים מהטעויות שלנו ושל העמיתים סביבנו, משתפרים וממשיכים להנגיש שירותים נוספים", מסבירים אלוף תורג'מן ותא"ל גלזברג, "את הכשרת המתחסנים, לדוגמה, תכננו לעשות בחמישה ימים – והצלחנו לצמצם לחמש שעות בלבד". 

"ברור לנו כמובן, גם כשצה"ל מתקרב לסיום המבצע – הקורונה עדיין כאן ומלווה אותנו, ונמשיך לשמור על ההנחיות, על ריחוק חברתי, עטיית מסיכות והתאמות בנסיעות בתחבורה הציבורית", הם מבהירים, "גם על החיסונים של מחזורי הגיוס הבאים אנחנו עובדים ונערכים בהתאם כדי לשמור על בריאות כלל המשרתים".

אילוסטרציה. צילום: freepik

Back to top button