השרה להגנת הסביבה זנדברג: נחוקק חוק אקלים ונצמצם את צריכת הפלסטיק
טקס חילופי שרות התקיים היום (שלישי) במשרד להגנת הסביבה, במעמד השרה הנכנסת, תמר זנדברג; השרה היוצאת, גילה גמליאל; מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, דוד יהלומי, בכירי ועובדי המשרד להגנת הסביבה וגופי הסמך.
השרה להגנת הסביבה הנכנסת, תמר זנדברג, אמרה בטקס: "משבר האקלים כבר כאן, נותרו לנו שנים ספורות לפני שנגיע לנקודת אל-חזור. זה עכשיו או לעולם לא. ההתחייבות בקווי היסוד של הממשלה שנלחמתי עליה היא חקיקת אקלים מרחיבה, שתכלול מנגנון תמחור פחמן. עלינו גם להפסיק את התלות בדלקים פוסיליים, כולל גז, ולהציב יעדים שאפתניים למעבר לאנרגיות מתחדשות. להעלות את היעד ל-2030 ל-40% אנרגיות מתחדשות לפחות, לאפס את הפליטות המזהמות עד 2050. כולל תכנית רצינית כדי לוודא שעומדים ביעד, שלא יישאר מספר על הנייר. בשבועות הקרובים נוביל מהלך לצמצום צריכת הפלסטיק והכלים החד-פעמיים בישראל. כדי לעלות מדרגה לעולם ולמדינה נקיים יותר, על ישראל להיגמל מההתמכרות לפלסטיק וכלים חד-פעמיים. בכוונתי גם להביא בפני הממשלה הצעה לבטל את הסכמי קצא"א, ולממש את הפיקוח הישראלי על הסיכונים הסביבתיים בצינור. מפרץ אילת נמצא בסכנה ממשית בגלל צינור קצא"א, ומדינת ישראל לא צריכה להיות גשר נפט למדינות אחרות".
השרה להגנת הסביבה היוצאת, גילה גמליאל, סיכמה: "אחד ההישגים המשמעותיים ביותר הוא העוצמה שהענקנו למשרד להגנת הסביבה בשנה החולפת. אזרחיות ואזרחי ישראל ומקבלי ההחלטות מבינים את החשיבות של משבר האקלים – מדובר בעניין חוצה מפלגות. חוק האקלים שהצגנו מציב את ישראל בשורה אחת עם המדינות המתקדמות בעולם, וכל שנותר הוא לחוקק אותו – ואני אהיה שם בכנסת כדי להצביע בעד. למרות הלחצים העצומים, החלנו את חוק הפיקדון על מכלי משקה גדולים. קידמנו את סגירת המפעלים המזהמים במפרץ חיפה והקמנו את ועדת המנכ"לים שנרתמה לחזון הסביבתי שלנו. למרות זאת, אני עוזבת את המשרד עם דאגה וחשש בנוגע להסכמי קצא"א – שצריכים להתבטל. למה מדינת ישראל צריכה לסכן את עצמה לטובת אינטרסים כלכליים? אני מודה על הזכות לשרת את המדינה שלנו כשרה להגנת הסביבה, עם הישגים חשובים שמציבים את ישראל בשורה אחת עם המדינות המתקדמות בעולם".