אוכל

לרגל פסטיבל הלאדינו בצפת: המסעדות המובילות בעיר יגישו ספיישלים מיוחדים

לרגל פסטיבל הלאדינו שיצוין בצפת ב- 20 -22.7.2021 עם שורה ארוכה של מופעים, סיורים, הרצאות ותכני לאדינו קלאסיים החליטו במסעדות המובילות בעיר להגיש ספיישלים מיוחדים של מאכלי לאדינו, ואפילו על פתיחת מסעדת פופ-אפ לאדינו עם מאכלי לאדינו בטעם של פעם.

מטבח הלאדינו הינו מטבח נוסטלגי, המערב תרבויות ומאכלים מגוונים ומאפיין את דוברי הלאדינו – מאכלים על הציר הספניולי, יוצאי ארצות הבלקן ועד לטורקיה יוון וקפריסין. במהלך המאה ה-16 עם גירוש ספרד, בצפת חיו לאדינו בכל הרבדים- שירה, פיוטים בבתי הכנסת, לבוש, מאכלים ותרבות החיים בכללה מסעדות יחזירו את האווירה הקולינארית לאורך יימי הפסטיבל.

מסעדת הארי 8. צילום: SE יחסי ציבור

במסעדת סומאק שבמלון וילה גליליי יגישו במהלך ימי הפסטיבל קינוחים מהמטבח של דוברי הלאדינו. אחד הקינוחים שמזוהים באופן מובהק עם המטבח שמאפיין את דוברי הלאדינו הינו הלצ'ו פורטוגז- קינוח שבבסיסו קרם קרמל המבוסס על ביצים וסוכם ומהווה וראציה עתיקה לקרם בורלה של ימנו. הקינוח יוגש משך שלושה ימים בלבד- 20-22.7 במסעדת ביסטרו הגלילי- סומאק, שנפתחה לפני כחודש (כשרה) בהובלת שף גדי אולשנסקי.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
צילום: SE יחסי ציבור

בנוסף, לרגל הפסטיבל בתיירות אסנט יפעילו מסעדת פופ-אפ לשלושה ימים. את המטבח תוביל עליזה גבאי מחצור הגלילית, טבחית מלון הבית בצפת שבעבר הובילה מטבחים של אולמות אירועים בגליל. עליזה בעלת עשרות שנות ניסיון במטבח מביאה איתה את הניסיון הרב והטעמים הנוסטלגיים במלות לאדינו קלאסיות. במקום יוגשו מגוון מנות מהמבטח הספרדי-ארצות הבלקן שנבחרו בקפידה במטרה להעביר את הנוסטלגיה. במקום תוכלו להנות ממנת הדולמאס פאלסאלס, סופריטו, פאייה, גומו (בוריקטוס בשר), חמינדוס וכו'.

עליזה גבאי ומאכלי הלאדינו באסנט. צילום: SE יחסי ציבור

בנוסף, במסעדת סעודה בגן עדן החליטה יעל בריגל בעלת המסעדה לשלב מנת לאדינו קלאסית לאורך יימי הפסטיבל: מאפה בלקני במילוי גבינת קשקבל ותרד המוגש לצד פלפלים קלויים וציזיקי מרענן בעלות של 69 ₪.

במסעדת הארי 8 תוגש מנת קפטיקס דה פארסה- קציצות הקרישה עם הטעם של פעם. הקציצות יוגשו במהלך ו על בסיס בשר משובח, כרישה מבושלת ותפוחי אדמה , באינטרפציה ייחודית המחברת בין המאכל הנוסטלגי לקולינאריה העכשווית, כמנה ראשונה לצד טחינה שחורה וקרם עגבניות בעלות של 38 ש"ח.

שף גדי אולשנסקי וקינוח הלאדינו. צילום: SE יחסי ציבור

הפסטיבל יימשך שלושה ימים בין התאריכים 20-22.7 כאשר יתקיימו עשרות מופעים מרשימים ברוח הלאדינו ובחיבור בין זמרי לאדינו מובילים לזמרים עכשוויים בשלוש במות שונות ברחבי העיר צפת. על פי התוכנית הפסטיבל יכלול פעילות ענפה לאורך כל שעות היום, מופעים בשעות הערב והלילה, הרצאות, מוסיקה, קולינאריה, סיורים מודרכים וכו׳ ברוח הלאדינו. בין הייתר יופיעו שלומי שבת, יסמין לוי, דיוויד ברוזה, שמעון פרנס, גלית גיאת, טריפונס, קובי זרקו, אורי בנאי, דיונוסיס, אהרון פררה, נדב שטיינברג, דגנית דדו, מוני ארמוזה, חיים קוזניץ, גל יוסטר עם הרכב קובני מיוחד, תזמורת מקאמת ועוד!. במהלך המאה ה-16 בצפת חיו לאדינו בכל הרבדים- שירה, פיוטים בבתי הכנסת, לבוש, מאכלים ותרבות החיים בכללה.

קינוחי לאדינו בסומאק. צילום: SE יחסי ציבור

לפני שנתיים כאמור הוחלט להחיות את המסורת העתיקה ולהחזיר את העיר צפת לשורשים באמצעות פסטיבל ססגוני ובינלאומי בן שלושה ימים מלאי לאדינו. כזכור בשנת 2019 השיקו בצפת את פסטיבל הלאדינו הראשון שרשם הצלחה כבירה עם עשרות אלפי משתתפים ושלושה ימים של חוויה מוסיקאלית תרבותית ברוח הלאדינו- התרבות שאפיינה את צפת במהלך המאה ה16, ברחבי העיר העתיקה. אשתקד המשיכו בעיריית צפת בפעילות על אף הקורונה באמצעות מתווה מיוחד של פסטיבל טלוויזיוני וברשתות החברתיות וכעת לאחר החזרה לחיי שיגרה הוחלט לקיים את פסטיבל הלאדינו ה-3 ברחבי העיר העתיקה הקסומה.

צילום: SE יחסי ציבור

Back to top button