חדשות הארץמבזקים

משנת הלימודים הקרובה: משרד החינוך יאפשר לחטיבות ולתיכונים לעבור ל- 5 ימי לימוד

לאחר דיונים של שרת החינוך עם הסתדרות המורים, ארגון המורים והאוצר הוסכם על שינוי שבוע הלימודים בשנת תשפ"ב לבתי הספר שיבחרו בכך. על כן, יוכלו בתי ספר העל יסודיים לקצר את שבוע הלימודים שלהם ולעבור לחמישה ימי לימוד בשבוע. כיום כשליש מבתי הספר העל יסודיים במערכת החינוך לומדים במתכונת זו. המהלך החדש יאפשר ליתר חטיבות הביניים והחטיבות העליונות אשר לומדות כיום במתכונת של שישה ימי לימוד בשבוע, להצטרף לקיצור שבוע הלימודים.

זאת ועוד, במסגרת הדיונים שקיימו שרת החינוך והממונה על השכר באוצר הוסכם, כי בית ספר על יסודי, אשר ייבחר להצטרף למהלך בתשפ"ב, יוכלו עובדי ההוראה שלו לבצע את מחצית שעות השהייה שלהם גם מהבית. מדובר ב- 5 שעות שהייה/שעות תומכי הוראה שתאפשרנה להם לבדוק מבחנים ולהכין מערכי שיעור. החלטה זו תקפה גם לעובדי הוראה בבתי ספר על יסודיים אשר קיצרו זה מכבר את שבוע הלימודים לחמישה ימי לימוד. החלטה זו מהווה בשורה חשובה ומשמעותית לציבור עובדי ההוראה של מערכת החינוך.

יודגש, כי ההתפתחות המקצועית והאקדמית של המורים תשמר ותמשך כפי שהיה נהוג עד היום.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

קיצור שבוע הלימודים מהווה חלק ממהלך אסטרטגי- פדגוגי, והוא מהווה חלק בלתי נפרד משינוי מבנה בחינות הבגרות ושינוי אופני הלימוד בכל שלבי הגיל. אלה נשענים על תפיסה חינוכית שנועדה לייצר תלמיד סקרן, חוקר ולומד עצמאי. תלמיד שרוכש מיומנויות אקדמיות בדרך של איסוף מידע, ניתוח והפקת המשמעויות העולות ממנו.

בעקבות ההחלטה על שינוי מבנה שבוע הלימודים, ישראל מצטרפת למדינות רבות בעולם שהנהיגו סוף שבוע ארוך. יובהר, כי קיצור שבוע הלימודים לא יגרור כל שינוי בהיקף שעות הלימודים. השעות של ימי שישי תתווספנה ליתר השעות של ימי השבוע.

כאמור, בשנה הקרובה הצטרפות חטיבות הביניים והתיכוניים היא לבחירתם, כאשר המשרד שואף לצרף למעבר את כלל בתי הספר העל יסודיים עד שנת הלימודים תשפ"ג.

Back to top button