בריאותמבזקים

כינוס חירום בהשתתפות ח"כים ומנהלי בתי החולים הציבוריים התקיים בהדסה עין כרם

היום (שני), התקיים כינוס חירום בהובלת ח״כ קטי שטרית, יו״ר השדולה למען בתי החולים הציבוריים בישראל. הכינוס התקיים בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים.

שבעת מנהלי בתי החולים הציבוריים, בחיזוקם של חברי כנסת שהשתתפו בכינוס או נכחו דרך הזום בשל בידודים, הבהירו כי אזלת היד של הממשלה מביאה אותם למצוקה שלא חוו כמותה שנים רבות.

ח״כ קטי שטרית: ״הכינוס הזה הוא כינוס חירום כי לצערי בזמן תחלואת שיא של קורונה, במקום לעבוד בלמגר את הקורונה ולתת טיפול רפואי ראוי כפי שבתי החולים הציבוריים יודעים לתת, הם נאבקים על תקציב בסיסי לציוד רפואי. נאבקים על כסף לשלם משכורות לרופאים שעובדים 24/7. עצוב ש-7 בתי חולים שובתים כבר 6 ימים ורה"מ, שר האוצר ושר הבריאות לא ישבו איתם ולא דיברו איתם. לממשלה אין רגישות כלפי בתי החולים הציבוריים״.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
כינוס חירום בהדסה עין כרם
צילום סטילס: אבי חיון

יו״ר הקואליציה ויו״ר ועדת הבריאות, ח״כ עידית סילמן: ״התחייבתי כי אעשה כל שביכולתי על מנת למצוא פתרון. אני ערה למצב בימים האחרונים, ביקרתי בחלק מבתי החולים, ושוחחתי עם מנהלי בתי החולים במוצאי השבת האחרונה. לא ייתכן כי נגיע למצב בו בתי החולים פועלים במתכונת חירום כמחאה על מצוקתם. מחר, על אף הפגרה בכנסת, תכונס ועדת הבריאות בראשותי על מנת למצוא פתרון ארוך-טווח עוד מעבר לזה הנידון בימים האחרונים, ולסכום הראשוני שאושר להעברה. מערכת הבריאות נמצאת בראש מעייניי ואמשיך לפעול על מנת שתקבל את המענה ההולם והראוי לה״.

יו״ר דירקטוריון הדסה, דליה איציק: ״רבים מן הנוכחים הם חבריי מן הדרך הפוליטית, והכרתי את מערכת הבריאות ביושבי בכנסת. אבל אני מבהירה כאן, ששיטת התקצוב של מערכת הבריאות בישראל כלפי בתי החלים הציבוריים רקובה. אני רואה את זה כאן מקרוב, בעיניים. כמה חברי כנסת טופלו כאן ואמרו לי שמבפנים בכל נראה אחרת. שהם יהיו לנו לשגרירים בכנסת. אנחנו לא מבקשים כאן הרבה. אנחנו מבקשים בדיוק כמו שמקבלת מדינת תל אביב. למה צריך להזניח את בתי החולים הללו? כאן, בתמיכה של הנשים הציוניות שעושות מאמצים אדירים, פועל דו קיום מדהים, בני כל הלאומים והדתות שעושים יחד למען הצלת חיי אדם. תנו להם לעשות את זה. אני קוראת לממשלה, לפעול לטובת השוויון בין בתי החולים בישראל״.

כינוס חירום בהדסה עין כרם
צילום סטילס: אבי חיון

פרופ׳ יורם וייס, מנכ״ל בפועל של המרכז הרפואי הדסה: ״כמנהל מערכת רפואית המטפל בחולים, האחריות שלי היא בכל בוקר לוודא שאני מסוגל לשלם משכורות לעובדים שלי – חשש שלא קיים בכל בית חולים. כך גם התשלום לספקים, אל תשכחו שלא כולם חברות גדולות, יש ספקים קטנים שאין שום סיבה שבגללה לא נוכל לשלם להם, לאחר שנתנו לנו שירות ובזכותו טיפלנו בחולים שלנו. על פי חוק ההסדרים נכפה על בתי החולים להעניק לקופות החולים הנחות – מה שגורם לכך שבתי החולים הם הפסדיים. אז כשמדובר בבית חולים ממשלתי, בסוף השנה המדינה סוגרת לו את הבור שנוצר. אך כשמדובר בבית חולים ציבורי – אותנו משאירים ללא כיסוי ואנו נאלצים לקחת הלוואות או לחפש תורמים. ותורמים, לא מעוניינים לכסות פעילות שוטפת של בית חולים אלא לתרום לקידום הרפואה והטיפול בישראל. אנו מבקשים מן המדינה חלוקה הוגנת של המשאבים, כדי שנוכל להעניק טיפול איכותי שמגיע לתושבי ירושלים ושאר הערים בהן פועלים בתי החולים הציבוריים״.

ח״כ אריה דרעי הדגיש: ״בתי החולים בירושלים לא מקבלים את מה שמגיע להם, כאשר בתי חולים ממשלתיים מקבלים את כל מה שהם זקוקים לו. אלה בתי חולים מהדרגה הראשונה וחבל לתת להם להתדרדר. צריך להביא את הזעקה הזו לכנסת, לא יכול להיות שערים שלמות יישארו ללא בתי חולים. הגיעו מים עד נפש. אנחנו כאנשי ציבור צריכים לדאוג שבתי החולים יקבלו את מה שמגיע להם״.

ח"כ מקלב מיהדות התורה: "בתי החולים הציבוריים צריכים לקבל את התקציבים שבתי החולים הממשלתיים מקבלים ואלי אף יותר מכך,  לא יכול להיות שהממשלה תדרוש וקופות החולים יקבלו את כל השירותים הרפואיים עבור כלל אזרחי מדינת ישראל ויהיו בתי חולים המתוקצבים אחרת עבור אותו השירות. התקציב הקיים היום לבתי החולים הציבוריים הוא תקציב גירעוני, הממשלה מבקשת מהם להתייעל בעוד היא לא דורשת זאת מבתי החולים שלה עצמה".

ח"כ אחמד טיבי: ״יש הסכם חתום עם 7 בתי החולים והוא לא מקוים. סדרי העדיפות של הממשלה הזאת תמוהים ובלתי מובנים. המשבר בבתי החולים אמיתי ואנחנו נמשיך לעמוד לצידם, ללחוץ ולפעול עד למימוש ההסכם והזרמת הכספים לבתי החולים״.

ח״כ יעקב ליצמן: ״המציאות בה בתי החולים זועקים לעזרה לפני קריסה – בלתי מתקבלת על הדעת ואסור שזה יקרה, בפרט בעת מגיפה מתפרצת. דורש מיו״ר הקואליציה עידית סילמן להודיע שלא תומכים בתקציב המדינה אם לא יינתן התקציב לבתי החולים הציבוריים. למה הקואליציה נאבקת רק לטובת רפורמת החקלאות ולא לתקציבי בתי החולים. להזכירכם שהיה לי, כשר הבריאות לשעבר, סיכום עם רה״מ לשעבר מר נתניהו על העלאת מס בריאות בחצי אחוז והתוספת בסך מליארדי שקלים שיתקבלו יעבור סכום של מליארד שקלים רק למערכת בתי החולים הציבוריים. אני קורא לקיים את הסיכום הזה״.

ח"כ איתמר בן גביר דיבר ובפתח דבריו הודה למארגנת השדולה קטי שטרית וסיפר על אישפוזו האישי במחלקת הקורונה בהדסה: "אין טוב ממראה עיניים. יש הבדל שמיים וארץ לשמוע את הדברים בכנסת או בוועדות ולעומת זאת להגיע למחלקת קורונה בהדסה עין כרם שם הייתי מאושפז. הכרתי מקרוב את עבודת הקודש של הצוות, רופאים ורופאות, אחים ואחיות ועוד בעלי תפקידים רבים שנותנים מעצמם ללא שום היסוס, פשוט מלאכים. אני מחזק את כל שבעת מנהלי בתי החולים שעושים עבודת קודש. ראיתי מקרוב כמה עסוק הצוות הרפואי הזקוק בהחלט לאותו סיוע מהממשלה".

ח"כ אייכלר בכנס החירום של בתי החולים בהדסה: "זה שאנחנו מתייחסים לבתי החולים כמו עסק מסחרי – זהו עוול. אני קורא מכאן לממשלה, קודם כל יש הסכמים, וצריכים לקיים. נהייתה אופנה כזו שלא מקיימים הסכמים, אבל לפחות שיקיימו את ההסכמים עם בתי החולים. יש לממן את בתי החולים הציבוריים, בדיוק כמו הממשלתיים ולהציב אולטימטום: לא יעבור חוק התקציב אם לא יוסדר העניין הזה."

נאיל אליאס בי"ח הצרפתי נצרת: ״אנחנו לא רוצים כל פעם להושיט את ידינו לעזרה. רוצים בסיס תקציב קבוע והוגן ל2 מיליון התושבים שמגיע להם הכל. הבעיות בפריפריה מאוד קשות, אנחנו צריכים להציל את קיומנו״

פרופ׳ עופר מרין, מנכ״ל המרכז הרפואי שערי צדק: ״אני מוצא את עצמי חסר מילים מלעמוד במסיבות עיתונאים ולהגיד "בושה". האם באמת יכול להיות שזה קורה במדינת ישראל ? אנחנו אנשי רפואה שנאבקים על חיי אדם – תגידו לי אתם אנשי הכנסת, האם זה קורה גם במקומות אחרים? ההסכם הזה מלכתחילה לא היה הסכם כל כך טוב. בכסף פר מיטה זה עדיין היה 50% נמוך תקצוב פר מיטה ביחס לממשלתיים. אבל לא התלוננו, חתמנו על הסכם. אני לא יודע אם מבינים את המשמעות של אי עמידה בהסכם – מעל 10,000 איש לא טופלו. תבינו מה זה. גם לא רואים שום אור בקצה המנהרה. אני לא מבין למה אנחנו היחידים שנרעשים מהדבר הזה. לכל 10,000 המטופלים צריך להסתכל בעיניים, כל אחד חיכה בחשש ובתקווה לטיפול הרפואי. עובר שבוע מאז שהכרזנו בבושה על יציאה לצעדי מחאה. לאף אחד לא אכפת, אף אחד לא רוצה לפתור את הבעיה? אני לא מסוגל לעמוד עוד שלושה חודשים – כי זה מה שאומרים, קחו את הפירורים ותעמדו פה עוד 3 חודשים. אני לא מוכן. אני נכנס לשערי צדק בבושה כל יום, אנשים מחזקים אותי אבל אני מתבייש שלא נותנים שירות למטופלים. זה מפרק את המוסדות שלנו – זה מה שהם עושים. אתמול בא מישהו לראיון עבודה ושאל: רבל מה קורה אצלכם?- אנשים לא רוצים לעבוד אצלנו יותר. אנחנו לא עושים כלום על גבי החולים – מי שעושה על גב החולים יודע מאוד טוב שזה מה שהוא עושה. אני אומר: דברו איתנו.״

פרופ׳ ציון חגי, יו״ר ההסתדרות הרפואית בישראל: ״מביש לראות איך מתייחסים למנהלי בתי החולים. לא היה שום מפגש ענייני לניהול מו״מ. לא יעלה על הדעת התנהגות כזאת, כשרוב בתי החולים נמצאים בגירעונות והם לא יכולים לקבוע את ההכנסות שלהם. אין תגמול הוגן לביצוע ניתוח וההוצאות לניתוח גדולות יותר מההכנסות. הדבר הזה חייב להסתיים. אנחנו בהר״י נעשה הכל כדי לתמוך בבתי החולים הציבוריים העצמאיים. חייבת להיות התערבות של ראש הממשלה, כי לא יכולה להיות פגיעה בבריאות הציבור״.

מנהל בית החולים האיטלקי בנצרת, ד״ר איברהים חרבג׳י: ״מחמם את הלב לראות את כל המכובדים כי אנחנו לא נאבקים לבד. אנחנו נאבקים כל יום, צמצמנו פעילות מחוסר ברירה, אנחנו במצב כל כך קשה שהחולים אומרים, איפה ה-100 מיליון שח? אנחנו לא רוצים לחשוב כל חודש איך נשלם משכורות״.

מנהל בית החולים האנגלי בנצרת, ד״ר פהד חכים: ״אם ישחררו את הכספים בתחילת השנה ולא בסוף השנה נוכל לעבוד מול ספקים״.

ד״ר זאב פלדמן: ״הרצפה עקומה ואנחנו לוקחים כמובן מאיליו את המצב. יש חוק בריאות ממלכתי נהדר אבל שיטת התקצוב מעוותת. אני קורא לרה"מ, לשר האוצר ושר הבריאות מחר בבוקר לגמור את הבושה הזאת. לא יעלה על הדעת שבאמצע מגפה רופא או אחות לא ידעו אם יקבלו משכורת״.

כינוס חירום בהדסה עין כרם
צילום סטילס: אבי חיון


צילום: דוברות הדסה

Back to top button