בריאותמבזקים

מחקר: כמות הנוגדנים בתינוקות שנולדו לנשים שהתחסנו גדולה פי 3 לעומת נשים לאחר החלמה

בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד פרסמו היום (שלישי) מחקר שבדק האם חיסון האם ההרה עוד בשלבים מוקדמים של ההריון יכול להקנות הגנה גם לילוד על ידי העברת נוגדנים דרך שליה.

המחקר ביקש לבדוק נוכחות נוגדנים ל covid-19 בדם טבורי של ילודים בהשוואה לדם האם וכן בדגימות חלב האם.

במחקר השתתפו 40 נשים, 28 מחוסנות ו 12 מחלימות, הזמן הממוצע בין החיסון ללידה היה כשלושה חודשים.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

בבדיקת נוגדנים ל- anti-N המעידים על הדבקה בווירוס נמצא שכל המחלימות אכן חלו בווירוס הקורונה. מצד שני בקבוצת המחוסנות היו שתי נשים (7.1%) שחלו בווירוס ללא ידיעתן.

כמו כן, בבדיקת נוגדנים לחלבון ה- SPIKE של הווירוס – אשר מהווים את הנוגדנים המגנים מפני הדבקה, נמצאו ערכי נוגדנים גבוהים יותר בקבוצת המחוסנות בהשוואה לקבוצת המחלימות.

צילום: דוברות אסותא אשדוד

בבדיקת דם טבורי בלידה (למעשה דם של הילוד אשר נלקח מחבל הטבור לאחר הפרדתו) נמצא כי יש העברה משמעותית של נוגדנים דרך השליה אל העובר. רמת הנוגדנים בילודים הייתה גבוהה בכ 50% מהרמה בדם האם גם במחוסנות וגם במחלימות. בשל רמה גבוהה יותר של נוגדנים אצל מחוסנות רמת הנוגדנים של ילודים למחוסנות הייתה גבוהה פי 3 בהשוואה לילודים של מחלימות.
 
מוביל המחקר פרופ' ערן ברזילי מנהל יחידת אולטרסאונד נשים ויולדות ביה"ח הציבורי אסותא אשדוד,אמר : "במחקר מצאנו שבנשים מחוסנות לקורונה יש העברה יעילה יותר של נוגדנים מדם האם אל העובר במהלך ההיריון לעומת נשים לאחר החלמה. כך שחיסון לקורונה מקנה הגנה גם לתינוק בחודשי חייו הראשונים. נשים – אל תחששו, תתחסנו"

אילוסטרציה. צילום: Burst
פרופ' ערן ברזילי. צילום: דוברות אסותא אשדוד

Back to top button