בתקופת חגי תשרי צורכים הישראלים כ- 6,000 טון רימונים, זאת כחלק מגידול בהיקף הצריכה המקומית, בשנים האחרונות- של פירות טריים, בשיעור ניכר מכ- 4,000 טון בשנת 2000 לכ- 14 אלף טון פרי טרי למאכל בשנה כיום, כאשר הצריכה לנפש עומדת על כ- 4 ק"ג בשנה רימון למאכל, כולל מיץ רימונים, שיכר וחומץ רימונים ועוד.
בן כהן מגדל רימונים ויו"ר האגודה החקלאית במושב אביגדור, אמר: "ההערכה הגוברת לפרי הרימון בשל סגולותיו הבריאותיות הרבות, מביאים בכל שנה לעלייה נוספת בצריכתו, הרימון נחשב לעשיר במרכיבים נוגדי חמצון המסייעים במניעת התפתחות טרשת עורקים, מחלות לב, יתר לחץ דם, כולסטרול גבוה, שבץ מוחי ובעל תכונות אנטי-אייג'ינג" אומר כהן ומוסיף, "הרימון הישראלי הוא המבוקש ביותר בעולם. מגדלי הרימונים בארץ נחשבים למובילים בתפוקה לדונם, באיכויות הפרי, וכן מבחינת שיטות הגידול והטכנולוגיה המתקדמת הנהוגה במטעי הרימון בארץ. מדי שנה אנו מארחים חקלאים מכל העולם המגיעים ללמוד כיצד לגדל את הרימון המובחר ביותר".
את הרימון מגדלים בצפון הארץ על כ- 2,000 דונם, במושבות השומרון כ- 3,000 דונם ובדרום הארץ כ- 9,000 דונם, המטופחים על ידי 400 מגדלים. מחיר ק"ג רימונים למאכל נע בין 3-6 שקלים עבור החקלאי. יבול הרימונים בארץ מיועד לשוק המקומי, ליצוא ולתעשייה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות מציין, כי עונת קטיף הרימונים בארץ בעיצומה ותמשך עד חודש דצמבר. "למרות החום הכבד בחודשי הקיץ, יבול הרימון לדונם יהיה דומה לממוצע הרב שנתי, ולא נראה נזקים רבים בפרי. החום מאפשר קטיף מוקדם יותר של הפרי ורמת החמיצות שלו יורדת וכך מתקבל פרי מתקתק יותר, המתאים במיוחד למיץ טרי או תעשייתי", אומר בלחסן ומוסיף, כי ייצוא הרימון אשתקד, עמד על כ- 6,000 טון בלבד, הנמוך ביותר מזה 15 שנה, ולהערכתו יגיע השנה ייצוא הרימונים לנתון גבוה יותר משנה שעברה ויעמוד על כ- 10,000. "עדיין לא ברור אם תהיה כדאיות כלכלית לחקלאים לייצא רימונים, בשל תחרות גוברת בשווקים הבינלאומיים, בעיקר מסיבות מאקרו כלכליות וזאת על אף שהפריון לדונם ואיכות הפרי בישראל טובים יותר משל המדינות המתחרות העיקריות: טורקיה, מצרים וספרד" אומר בלחסן.
מנתוני מכון הייצוא עולה, מגמת יצוא הרימונים נמצאת בירידה. בשנת 2019 עמד הייצוא של הרימונים על 19 מיליון דולר, ירידה של 15% בהשוואה לשנת 2018. 78% מייצוא הרימונים מופנה למדינות אירופה ובעיקר לצרפת, גרמניה והולנד וחלקם לרוסיה ולמזרח הרחוק. בנוסף לשיווקו של הרימון כפרי טרי הוא משמש גם לתעשיות המזון והמשקאות, תעשיית הקוסמטיקה, תוספי מזון להזנת בעלי חיים ולשימוש בייצור מוצרים פארא-רפואיים.
בארץ מטפחים מספר זני רימון, בעלי גרגרים חמוצים וגרגרים מתוקים. הזן הנפוץ והמבוקש ביותר בארץ ובחו"ל הוא ה"וונדרפול", רימון גדול, חמוץ מתוק שצבעו אדמדם. זן נוסף המבוקש בארץ ונחשב לזן המיתולוגי הינו "ראש הפרד". בשנים האחרונות מרבית מהעצים הוחלפו לטובת עצים מהזנים האדומים, המוקדמים: "עמק", "עכו" ו"שני", ובאמצע העונה זן "116".
בארגון מגדלי הפירות ממליצים- מומלץ לסחוט מיץ רימונים, יחד עם קליפתו וכך להוסיף את הערכים התזונתיים הגבוהים שבקליפה, שהיא החלק הבריא ביותר בפרי.