שנה אחרי 'הסכמי אברהם': שגריר בחריין בישראל הגיש את כתב ההאמנה לנשיא הרצוג
השגרירים חדשים של מקסיקו, ספרד, אסטוניה, יוון, הוותיקן ולראשונה גם ממלכת בחריין הגישו היום (שלישי) את כתבי ההאמנה שלהם לנשיא המדינה יצחק הרצוג, עם תחילת תפקידם כשגרירי מדינותיהם בישראל, בסדרת טקסים רשמיים בבית הנשיא. עם הגעת השגרירים נוגן המנון מדינתם על ידי תזמורת צה"ל ולאחר מכן סקרו השגרירים את משמר הכבוד הצה"לי. לאחר הגשת כתב ההאמנה לנשיא, חתם כל אחד מהשגרירים בספר האורחים של בית הנשיא ובסיום כל טקס נוגנה "התקווה".
הגשת כתב ההאמנה של שגריר בחריין התקיימה ערב יום השנה לחתימה על הסכמי אברהם ונרמול היחסים בין בחריין לישראל. לאחר טקס ההגשה, קיים הנשיא פגישת עבודה מדינית עם שגריר בחריין החדש, חאלד יוסוף אל ג'אלמה ולאחר מכן נשאו השניים הצהרות משותפות לתקשורת.
נשיא המדינה יצחק הרצוג, אמר: "מדינות אמיצות עושות צעדים אמיצים. הסכמי אברהם היו תוצאה של חזון ועוצמה. חזון ועוצמה של מדינות ושל מנהיגים. השותפות המתפתחת בין מדינותינו מהווה מופת לכל המזרח התיכון, ואני מקווה שמדינות אחרות באזורנו ישאבו השראה מדוגמתכם. בעת הזו, כשדיווחים חדשים ומהימנים על התקדמות איראן לעבר נשק גרעיני מגיעים, חשוב יותר מאי פעם להיות מאוחדים במאבק נגד כוחות קיצוניים הפועלים לערער את היציבות והשלום באזור."
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
שגריר בחריין חאלד יוסוף אל ג'אלמה, אמר: "השלום הוא הבחירה האסטרטגית של ממלכת בחריין. אני סבור כי צעד היסטורי זה יניח בסיס יציב ליחסים בין מדינותינו, על בסיס הערכים של סובלנות ודו-קיום בין עמים, אמונות, ודתות."
ראשון להגיש את כתב ההאמנה שלו לנשיא הבוקר היה שגריר מקסיקו הנכנס, מאוריסיו פיגארואה. בפגישתם הגיש השגריר לנשיא הזמנה רשמית לבקר במקסיקו בשנה הבאה לציון 70 שנה לכינון יחסי ישראל-מקסיקו. הנשיא הודה על ההזמנה וציין כי הוא מקווה לפגוש בקרוב את נשיא מקסיקו אנדרס מנואל לופז אוברדור, והזמין אותו לביקור הדדי בישראל. בנוסף דנו השניים בהזדמנויות לעידוד הסחר בין ישראל למקסיקו.
לאחר מכן העניק שגריר אסטוניה הנכנס, וייקו קאלה, את כתב ההאמנה לנשיא. הנשיא ביקש מהשגריר להעביר את ברכותיו לנשיא אסטוניה הנבחר עלאר קאריס על היבחרו לתפקיד וחזר על ציפיותיו שמדינות המערב יחרימו את ועידת דרבן הרביעית הקרבה. השניים דנו בדרכים בהן ישראל ואסטוניה יכולות לשתף פעולה כשתי מדינות מודרניות.
בהמשך קיבל נשיא המדינה את כתב ההאמנה של שגרירת ספרד הנכנסת, אנה מריה סלומון פרז. השניים דנו בהיסטוריה המשותפת והעשירה שחולקות ספרד והעם היהודי. הנשיא שיבח את עוצמת היחסים בין ישראל לספרד והביע תקווה להדק את שיתוף הפעולה בין המדינות, בין היתר ברמת האיחוד האירופי.
לאחר מכן העניק שגריר יוון הנכנס, קיריאקוס לוקקיס, את כתב ההאמנה שלו לנשיא. זוהי כהונתו השניה של השגריר לוקקיס כשגריר בישראל, לאחר שליחות קודמת בשנים 2009-2011. הנשיא הודה לשגריר על ההזמנה של הנשיאה קטרינה סאקלרופולו לביקור ביוון ואמר כי הוא מקווה לעשות זאת בקרוב. בפגישתם התייחס הנשיא לשריפות השדה האחרונות בישראל וביוון ואמר: "חשוב לשבח את השיתוף הפעולה של כוחות כיבוי האש הישראלי-יווני. על שתי המדינות לפעול בשיתוף פעולה כדי להתכונן לאסונות אקולוגיים עתידיים." עוד פגישתם הדגיש הנשיא כי ישראל מעוניינת לקדם את יחסיה עם האיחוד האירופי וביקש מיוון לסייע בכינוס מועצת ההתאחדות של האיחוד האירופי וישראל.
לאחר מכן הנשיא קיבל את כתב ההאמנתו של שגריר וותיקן הנכנס, הארכיבישוף אדולפו טיטו ילנה. הנשיא בירך את השגריר, הדגיש את חשיבות הקשר בין ישראל והוותיקן וחזר על מחויבותה של ישראל לחופש הפולחן ולהגנה על כל האתרים הקדושים בישראל. "הדת היוותה אתגר בעידן המודרני", אמר הנשיא והוסיף: "אולם היא מאפשרת למוסד המשפחה, הקהילה והחברה לתפקד טוב יותר." הנשיא הוסיף כי הוא עקב אחר נאומיו של האפיפיור פרנציסקוס בעניין רב, והגדיר אותו כ"קול עולמי חשוב מאוד."
אחרון, שגריר בחריין הנכנס, חאלד יוסוף אל ג'אלמה, הגיש לנשיא את כתב ההאמנתו כשגריר הראשון של ממלכת בחריין במדינת ישראל. הנשיא ושגריר בחריין קיימו פגישת עבודה מדינית, ובסופה נשאו הצהרה משותפת לתקשורת, בעברית וערבית בהתאמה. את פתח דבריו פתח הנשיא בשפה הערבית ואיחל: "ברוך הבא כבוד שגריר בחריין לבית נשיא מדינת ישראל. אני מבקש דרכך להעביר את רגשי הכבוד העצומים שאני והעם בישראל רוחשים למלככם על הצעד האמיץ של חתימת הסכם שלום עם מדינת ישראל במסגרת הסכמי אברהם. העם בישראל מקבל אותך בברכה ובשמחה כבוד השגריר."
נשיא המדינה יצחק הרצוג הוסיף: "בחריין משמשת ותמיד הייתה מודל ומופת של דו קיום בין דתות ותרבויות שונות. אך טבעי הוא שהשם "בחריין" בערבית, שמשמעו "שני ימים", (two seas), יהיה למדינה המהווה גשר בין עמים ותרבויות שונות, כולל קהילה יהודית עתיקה לצד קהילות מוסלמיות, נוצריות ועוד. בעת הזו, כשדיווחים חדשים ומהימנים על התקדמות איראן לעבר נשק גרעיני מגיעים, חשוב יותר מאי פעם להיות מאוחדים במאבק נגד כוחות קיצוניים הפועלים לערער את היציבות והשלום באזור." הנשיא בירך את השגריר ורעייתו על הגעתם לישראל וציין כי מקווה להשתתף בפתיחתה הרשמית של שגרירות בחריין בישראל.
בפתח דבריו, השגריר חאלד יוסוף אל ג'אלמה ביקש לברך את הנשיא בשמו של הוד מלכותו המלך חמאד בין איסא ח'ליפה והוד מעלתו הנסיך סלמן בין חמאד אל ח'ליפה, יורש העצר וראש ממשלת בחריין. "זהו כבוד גדול להיות השגריר הראשון של ממלכת בחריין למדינת ישראל לאחר כינון היחסים הדיפלומטיים בין מדינותינו," אמר והוסיף: "השלום הוא הבחירה האסטרטגית של ממלכת בחריין. הוד מלכותו המלך מאמין כי דו-שיח, הבנה, ובניית אמון הינם עקרונות נשגבים והבסיס העיקרי להשגת שיתוף פעולה בין עמים. אני סבור כי צעד היסטורי זה יניח בסיס יציב ליחסים בין מדינותינו, על בסיס הערכים של סובלנות ודו-קיום בין עמים, אמונות, ודתות."
עוד הוסיף השגריר: "אני מאחל לאזרחי ישראל בריאות, רווחה, ביטחון, יציבות ושגשוג. ממלכת בחריין מונחה ביחסיה הדיפלומטיים על ידי עקרונות לאומיים מוצקים המבוססים על יסודות איתנים וערכים אותנטיים של מתינות וקבלת האחר. הנהגת בחריין המיוצגת על ידי הוד מלכותו, מאמינה כי דיאלוג, הבנה ובניית אמון הם עקרונות חשובים ויסודות עיקריים להשגת שיתוף פעולה בין אומות ועמים. ממלכת בחריין התחייבה ביחסיה עם מדינות העולם לאורך ההיסטוריה ועד היום לקידום יציבות, שלום ושגשוג עבור עמי האזור. עוד ציין השגריר: "דרך תפקידי, ובשיתוף פעולה עם ממשלת ישראל, אשתדל להפוך את יחסינו לבונים ומועילים לשני הצדדים. אני גם מצפה באופן אישי לפתח את היחסים בין ממלכת בחריין למדינת ישראל בתחומים שונים לטובת שתי המדינות ואנשיהן, לטובת תרומה הדדית לחיזוק הביטחון, היציבות והפיתוח באזור."