חדשות הארץמבזקים

החל מהלילה: הפיקוח האלקטרוני יפעל על כלל חבי הבידוד ולא רק על השבים מחו"ל

וועדת החוקה של הכנסת, בראשות ח"כ גלעד קריב (העבודה), אישרה היום (שלישי) את ההכרזה על בידוד בפיקוח אלקטרוני, הקובעת לראשונה כי הפיקוח האלקטרוני של ההסכמון יחול על כלל המבודדים ולא רק על מבודדי חו"ל, זאת למעט מי שחלה עליו חובת בידוד של עד 24 שעות.

ההכרזה תהיה בתוקף החל מהלילה בחצות ועד ל-12 באוקטובר. כלל המבודדים שמכשירי הטלפון שלהם מאפשרים זאת יקבלו הודעות סמס המבקשות את הסכמתם לפיקוח אלקטרוני באמצעות איכון מיקומם על בסיס GPS. חבי הבידוד שאין ברשותם טלפון מתאים יקבלו שיחה טלפונית לצורך קבלת הסכמתם. מי שלא יסכים לפיקוח טכנולוגי, תופעל כלפיו אכיפה משטרתית מוגברת.

ח"כ גבי לסקי (מרצ) אמרה כי היא מתנגדת להסכמון והזהירה מפני מדרון חלקלק: "אסור לנו להסתכל רק על הקורונה. אם השקיעו מיליוני שקלים בכלי הזה, מי חותם על כך שלא יעשו בזה שימושים נוספים? אבקש לבדוק כיצד מפוקח המאגר ונשמרת הפרטיות.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב (העבודה): "אני שותף לחשש לפגיעה בפרטיות ולמדרון חלקלק אך יש לזכור שצעד זה מונע צעדים יותר דרסטיים שהמדינה ויתרה עליהם כמו חובת המלוניות. יש לקחת בחשבון שבנתוני הבידודים הנוכחיים זה כלי פחות דורסני".
עם זאת אמר: "נעקוב בצורה אדוקה על נושא מאגר המידע ולכן, לאחר שהופעל פיילוט על השבים מחו"ל, אבקש התייחסות בכתב לקיום חובת מחיקת פרטיהם של המבודדים לאחר 30 ימים".

תמכו בהכרזה: יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב (העבודה) וח"כ בני בגין (תקווה חדשה).

כמו כן, נחשף בוועדת החוקה כי משרד הבריאות מקדם הסכם בילטראלי עם מדינות האיחוד האירופי על שיתוף מאגר החיסונים שניתנו. כלומר, אזרח שייצא לאירופה או לארה"ב יוכל לשתף את המידע באמצעות ברקוד וישראל תקבל דיווח אוטומטי על חיסונים שניתנו בחו"ל

אילנה גנס, ראש מטרה שירותי בריאות הציבור, אמרה: "מקווים בשבועות הקרובים לחתום על שיתוף מידע של מאגר נתונים שנקבל דיווח אוטומטי על חיסונים שניתנו בחו"ל וכך יתייתר הצורך בבדיקה סרולוגית כדי לאשר שהמידע הרפואי עליו הצהיר הנכנס לישראל אמיתי.
עומד להחתם הסכם המאפשר לשתף מידע על מי מאזרחי ישראל מחוסן כך שאזרח ישראלי שיצא לאירופה או לחלק ממדינות ארה"ב (ניו-יורק, פנסילבניה ועוד)- המידע יהיה זמין בעת יציאת ישראלים לאותן מדינות וניתן יהיה לאמת זאת באמצעות QR קוד, במקום להציג בדיקה סרולוגית כדרישת חלק מהמדינות לאימות החיסון".

יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב (העבודה) ביקש לדעת "מה מקור ההסמכה על העברת מידע על חיסונים שהם חלק מהתיק הרפואי של כל אחד מאתנו, האם התקבלה החלטת ממשלה?, האם היה פיקוח פרלמנטרי כלשהו בנושא? אבקש לקבל פרטים על המתודולוגיה והאם נדרשת הסכמה או שמדובר על שיתוף מידע כללי".

ח"כ בני בגין (תקווה חדשה) הצטרף לדברים: "האמירה החשובה בזמנו הייתה שהמידע המועבר מחברת החיסונים מוטמן ואין בו פרטים אישיים כך שיש פה שינוי".

עו"ד טליה אגמון, המשנה ליועמ"ש משרד הבריאות השיבה: "לא מדובר על העברת מאגרי מידע, אלא נוסע שירצה להציג מידע שהוא מחוסן יוכל לעשות זאת. כפי שאזרחים זרים מגיעים לפה ורוצים להוכיח שחוסנו, אותה מדינה תוכל לאמת את המידע מול משרד הבריאות".

צילום: freepik

Back to top button