מליאת הכנסת קיימה דיון מיוחד לציון יום העלייה
מליאת הכנסת קיימה היום (שלישי) דיון מיוחד לציון יום העלייה.
יו"ר הכנסת מיקי לוי אמר בפתח הדיון: "מדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי. כן, מדינת הלאום של העם היהודי. מקום בו כל יהודי ויהודייה ימצאו בו בית חם ובטוח, בית שחייב לקבל ולהכיל כל אחת ואחד, ללא קשר לזרם הדתי אליו הם משתייכים ולדרך לפיה הם בוחרים להגשים ולבטא את יהדותם ואמונתם. העליות טרם קום המדינה היוו את הבסיס למה שעתיד תיקרא מדינת ישראל, והעליות לאחר קום המדינה חיזקו את בסיס זה ותרמו תרומה מכרעת להתפתחותה ולעיצובה של מדינת ישראל כחברה חזקה ומשגשגת.".
חה"כ מאיר פורוש אמר: "רוב העולים למדינת ישראל במהלך השנים, רוב גלי העלייה, מהעלייה הראשונה עוד לפני קום המדינה ולאחריה, עשו זאת בגלל קדושת ארץ ישראל וקיום מצוותיה, וגם בגלל התגברותה של אנטישמיות בעולם. ובגלל זה האמינו, שכאן זה המקום הבטוח ביותר בעולם. אבל צריך להגיד את האמת, לצערנו, האנטישמיות לא פסה מן העולם, נהפוך הוא, היא מתחזקת בכל רחבי העולם בגילויי שנאה ואלימות פיזית ומילולית גם נגד יהודים. מעבר לכך שזכות הקיום שלנו בארץ ישראל היא כי אנחנו יהודים המצווים לשמוע בקול הקדוש ברוך הוא, בשמירת המצוות, צריך לזכור שהמדינה הוקמה מתוך הסכמה לשמירת הסטטוס קוו כדי לשמור על הזהות של מדינת ישראל כמדינה יהודית."
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
חה"כ טטיאנה מזרסקי הוסיפה: "העולם היהודי בתפוצות הוא שונה מיהדות ישראלית. לארץ מגיעים עולים עם זיקה ליהדות. חלקם יותר הדוקים, חלקם פחות, יש קהילות יותר מגובשות בתפוצות ויש יהודים שאינם מחוברים ליהדות בכלל. אבל גם אלה וגם אלה יהודים וזכאי חוק השבות. יהודים שמגיעים לישראל לפי חוק השבות, מקבלים את האזרחות כבר בשדה התעופה. ואנחנו, החברה הישראלית, נבחרי הציבור, עלינו מוטלת מטרה וחובה לדאוג לקליטתם האיכותית בארץ. כשמדברים על קליטת עולים, האסוציאציה הראשונה שעולה לנו בראש היא מרכזי קליטה, סל קליטה, העניינים הטכניים יותר. ואני דווקא מבקשת לשים דגש על הקליטה החברתית, התרבותית והאידיאולוגית."
חה"כ יום טוב כלפון הוסיף: "עידן פוסט-קורונה מביא עלינו גל חדש של עולים, ובכלל זה עולים מארצות המערב, עולים מצרפת, עולים מארצות-הברית, מדרום אמריקה, שכנראה שהניתוק עם סגירת הגבולות, הניתוק מישראל, ניתוק הקשר בין יהדות התפוצות לישראל, עורר אצלם רצון עז לחזור לציון ולעלות ארצה. אני באתי לכאן עם משימה. באתי לכאן להביא לשינוי אמתי בקליטת העולים בכלל, ובכלל זה גם קליטת עולי צרפת, שהרגישו בשנים האחרונות קצת מקופחים או שלא קיבלו התייחסות מספקת. הצטרפו אלי למאבק למען הסרת החסמים הבירוקרטים, למען ההכרה בתעודות העולים."
חה"כ רות וסרמן לנדה דיברה על חווייתה האישית: "כמי שתופסת את עצמה כעולה חדשה וכמי שלא חיה פה הרבה שנים בתקופה מאוד משמעותי של חיי, ברגע שמגיעים ארצה מבינים שהדבר הזה, המקום הזה, הוא לא מובן מאליו, הוא לא תמידי, הוא לא ברור. הוא לא יהיה בכל מחיר ולא משנה מה נעשה. והתפיסה הזאת שלפיה יש לנו חבות כלפי המיעוט היהודי באשר הוא – יהדות התפוצות – לא עוזבת אותי מגיל 17."