חדשות הארץמבזקים

כ-10,000 בני אדם השתתפו בצעדת האקלים לשנת 2021 בכיכר רבין בתל אביב

היום (שישי), נערכה בכיכר רבין בתל אביב צעדת האקלים לשנת 2021, בהשתתפות כ-10,000 בני אדם מכל הארץ, בניצוחם של פעילים מארגונים ירוקים כמו החברה להגנה הטבע, מגמה ירוקה, גרינפיס, אדם טבע ודין ועוד. האירוע, שהחל בפעילויות חינוכיות, דוכנים, מיצגים ופעילויות נוספות וימשיך בעצרת מרכזית שצפויים לקחת בה חלק עשרות אלפי צועדים, נחשב לאירוע הסביבתי הגדול ביותר שנערך השנה. בשל אילוצי מגפת הקורונה, בשנת 2020 לא נערך מצעד האקלים, אך לדברי איריס האן, מנכ"לית החברה להגנת הטבע, נראה שהשנה כמות המשתתפים מפצה על כך: "ניכר כי הכוח הציבורי עולה משנה לשנה, ובמיוחד משמח לראות את הנוכחות המשמעותית של ילדים ובני נוער, שהגיעו כדי לקחת אחריות על עתיד העולם אליו הם גדלים". אומרת האן.

את גוש שמירת הטבע במצעד הובילה החברה להגנת הטבע, בנוכחות של כ-1,000 משתתפים ביניהם מאות ילדים ובני נוער מחוגי הסיור ומהחינוך הסביבתי, מבתי ספר מכל רחבי הארץ – קריית שמונה, ירושלים, מודיעין באר שבע, קריית גת ועוד, שרובם התחפשו לחיות בר צבעוניות. בצעדה השתתפו גם ועשרות רבות של עובדים מכל רחבי הארץ. "אנחנו צועדים למען שמירה על הטבע והעתיד שלנו. הבריאות שלנו כבני אדם קשורה ישירות ותלויה בבריאות של הטבע ומרגש לראות שדור העתיד של המדינה ושל החברה להגנת הטבע התגייס למען עתיד טוב יותר", מוסיפה האן.

ביום שלישי השבוע פורסם דו"ח מבקר המדינה על מוכנותה של ישראל למשבר האקלים. לדברי שירה ליברטי, רכזת תחום האקלים בחברה להגנת הטבע, ישנה חשיבות עצומה לעיסוק הממשלתי בנושא משבר האקלים וניכר שיש סוף סוף התייחסות מקיפה לנושא, הבנה והכרה בו כאיום קיומי, שהטיפול צריך להיות מערכתי ומקיף, בתיאום גם עם מדינות אחרות. אולם, לדבריה, חסרה תמיכה במעבר לרשת אנרגיה מבוזרת עצמאית (הקמה של פנאלים סולרים על גגות, שרוב החסמים הם רגולטורים של חברת חשמל, כבר שנים. "הצעדים שנכללים הם חשובים ומשמעותיים וטובים, אבל ניכר שבחלקם מדובר בצעדים לא מספקים, למשל בנושא הפחתת פליטות, שכולל רק הקמת צוות בדיקה. הדו"ח וממצאיו חשובים, אך אין ערך בהצהרות שאין בצידן מעשים".

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

דוגמא אקטואלית נוספת היא הסכם רד-מד, במסגרתו משנעת חברת קצא"א כמויות נפט אדירות מאילת לאשקלון, בצינור תת קרקעי. המכליות שפורקות את הנפט באילת מסכנות של שונית האלמוגים הייחודית והצפונית ביותר בעולם, שנחשבת לפלא כיוון שעד כה ובאופן יחסי, השתמרה. במסגרת המצעד צעדו הפעילים למען קידום אנרגיה נקייה, שמירה על מפרץ אילת והים התיכון, עם מייצג "הצינור השחור" המדמה את צינור הנפט של האמן דורון גזית. "הממשלה יוצאת בהצהרת כוונות לעסוק בהתמודדות עם משבר האקלים, אך בלתי מתקבל על הדעת שבמקביל המדינה תקדם שינוע נפט מסיבי, מסוכן ויקר. פעילי המאבק פונים בקריאה לראש הממשלה מר נפתלי בנט, ושר החוץ מר יאיר לפיד, לבטל את הסכם הנפט של קצא"א", אומר אור משה, פרויקטור המאבק בקצא"א בחברה להגנת הטבע. "אם ממשיכים לחפש נפט וגז בים, אם ממשיכים 'לזלול' שטחים פתוחים בהליכים מקוצרים במסגרת הוותמ"ל ואם לא לוקחים בחשבון את בן הברית העיקרי שלנו בהתמודדות מול משבר האקלים – המערכות הטבעיות, מה עשינו בזה?" מסכמת איריס האן, מנכ"לית החברה להגנת הטבע.

כ-10,000 בני אדם השתתפו בצעדת האקלים לשנת 2021 בכיכר רבין בתל אביב
צילום: איריס ארבל

Back to top button