אוכלמבזקים

עונת המרקים כבר כאן…מתכון מנצח למרק חומוס עשיר בחלבון

בפתחה של העונה הקרה, חברת הרבלייף מציעה את הגרסה המשופרת והבריאה להכנת מנה מחממת ומפנקת במיוחד לימים החורפיים, מרק חומוס ועגבניות טעים, מזין ועשיר בחלבון , מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף: "מבשלים דרך חיים", הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.

מרק חומוס

רכיבים:

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

2 כפות שמן זית.

2 בצלים, קצוצים דק.

2 שיני שום, קצוצות דק.

4 כפיות בהרט.

1 פחית (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות.

400 גרם גרגירי חומוס מבושלים קפואים.

2 ½ -3 כוסות מים או ציר ירקות.

½ לימון סחוט טרי.

2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה.

3 כפות מדידה אבקת חלבון.

2 כפות עלי כוסברה, קצוצים דק.

מלח ים, לפי הטעם.

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם.

אופן הכנה

  • מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים 10 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.

  • מוסיפים את הבהרט, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.

  • מוסיפים את העגבניות המשומרות עם כל הנוזלים, גרגירי החומוס והמים (או ציר הירקות) ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.

  • מוסיפים את מיץ הלימון, אבקת מרק עגבניות, אבקת חלבון וכוסברה הקצוצה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

לסרטון להכנת מרק חומוס עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן, כולל טיפים שיהפכו את חווית הבישול לקלה ונעימה לחצו כאן

צילום: דן פרץ

Back to top button