יתושים נגועים בנגיף קדחת מערב הנילוס התגלו בבית שמש ובערבה
כבכל עונה, המשרד להגנת הסביבה מנטר ולוכד יתושים. היתושים הבוגרים מזוהים ונבדקים במעבדות של משרד הבריאות. בלכידות שבוצעו בחודש אוקטובר בשכונת רמת בית שמש ג' ובמרכז ספיר בערבה נמצאו יתושים נגועים בנגיף.
מחוזות ירושלים ודרום של המשרד להגנת הסביבה התריעו בפני עיריית בית שמש והמועצה האזורית ערבה תיכונה, והורו על הגברת הניטורים באזור הנגוע ובמידת הצורך על ביצוע פעולות מניעה והדברה באופן מיידי.
בחודשים הקרובים עתיד המשרד להגנת הסביבה לצאת בקולות קוראים לתמיכה ברשויות המקומיות להתמודדות עם מפגעי היתושים.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
קדחת מערב הנילוס היא מחלה זואונוטית, שמקורה בבעלי חיים ומועברת גם לאדם. היא נגרמת על-ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, ומועבר לאדם באמצעות עקיצת יתושים. תקופת הדגירה של מחלת קדחת מערב הנילוס (התקופה שחולפת מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה) נמשכת כ-7 עד 14 ימים. במרבית המקרים מדובר במחלה קלה, דמוית שפעת אשר חולפת מאליה. סימני המחלה: חום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעיתים בחילות ושלשולים.
במשרד להגנת הסביבה מדגישים, כי על הרשויות המקומיות מוטלת האחריות לטיפול במפגעי היתושים וחשוב ליידע אותן על קיום מפגעי מים עומדים ופריצות ביוב. בנוסף, כדאי לדעת כי ניתן באמצעים פשוטים יחסית לפעול להפחתת כמות היתושים כגון ייבוש מקורות מים בחצרות, בגגות ובמקלטים. כמו-כן מומלץ להתגונן מעקיצות יתושים על-ידי התקנת רשתות בחלונות הבית ומריחת תכשירים דוחי יתושים במידת הצורך.
מניעת מפגעי היתושים והתגוננות בפני עקיצות מובילות למניעה יעילה של תחלואה.
למידע נוסף, כולל דרכי התגוננות לחצו כאן
ד"ר גל זגרון, מנהלת אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, אמרה: "הסתיו כבר הגיע, אך היתושים עדיין איתנו ועלולים להעביר לאדם את מחלת קדחת מערב הנילוס. אירועים כאלו יעלו בשכיחותם בשנים הקרובות עם החרפת שינוי האקלים ואנחנו קוראים לרשויות לטפל בדחיפות במקומות שבהם מתגלים מפגעים. חשוב ליידע את הרשויות על קיום מפגעי מים עומדים ופריצות ביוב, וכן שהציבור יגלה ערנות וינקוט בכל האמצעים למניעת עקיצות ומפגעי יתושים".