רה"מ בנט שוחח עם מנהיגי אוסטריה וצ'כיה: "כשעובדים יחד אנחנו הופכים לאפקטיביים הרבה יותר"
ראש הממשלה, נפתלי בנט, קיים היום (שלישי) מפגש וירטואלי עם קנצלר אוסטריה, אלכסנדר שלנברג, ועם ראש ממשלת צ׳כיה, אנדריי באביש, בעניין הטיפול בנגיף הקורונה והזן החדש "אומיקרון". המפגש התקיים ביוזמת קנצלר אוסטריה, במטרה לשמוע את התובנות של ממשלת ישראל מההתמודדות עם נגיף הקורונה, נוכח ההצלחה בניהול הגל הרביעי והיותה של מדינת ישראל חלוצה עולמית במאמץ החיסונים.
המנהיגים חלקו תובנות ולקחים מההתמודדות עם הנגיף במדינותיהם, שיתפו זה את זה באתגרים שבניהול מדינה לצד המגפה וסיכמו לשמור על קשר רציף במטרה להשתמש בידע המשותף לצורך שמירה על בריאות הציבור.
ראש הממשלה נפתלי בנט אמר בשיחה: "למה כ"כ חשוב להתמקד במאמץ החיסון השלישי? ראשית, יש לבוסטר השפעה מהירה מאוד. בתוך 5-6 ימים אחרי החיסון השלישי רואים שינוי מהיר, גם בהגנה מפני הידבקות וגם מפני מחלה קשה. שנית, אנשים שלא התחסנו בשלב הזה, שנתיים אחרי תחילת המגפה, קשה לשכנע אותם להתחסן. הרבה יותר קל לשכנע את מי שכבר התחסן פעמיים, לעשות זאת בפעם השלישית. יתרה מכך, אם אנשים לא לוקחים את החיסון השלישי, אנחנו נראה הדבקה עוקפת חיסון של אנשים שחוסנו פעמיים, ואז הם אומרים לעצמם שהחיסון לא עובד ומאבדים בזה אמון. אבל זו טעות, כי צריך 3 חיסונים כדי שהם יהיו אפקטיביים. לכן, הנקודה העיקרית שלי היא ללכת על החיסון השלישי כמה שיותר מהר. אנשים שחוסנו פעמיים, הם מוגנים בצורה טובה, לא מושלמת, מפני תחלואה קשה, אבל הם עדיין יכולים להדביק אחרים".
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בהקשר לאיכונים הסלולריים שמתבצעים ע"י שירות הביטחון הכללי, אמר רה"מ: "אנחנו מנסים למנוע עד כמה שאפשר את כניסת ה"אומיקרון" לישראל. לכן, באופן מיידי, כשאנחנו עדיין לא בטוחים לגבי הוריאנט וכשהמספרים עדיין מאוד נמוכים, סגרנו את הגבולות שלנו לחלוטין לזרים, בשלב זה. אני מניח שאם הווריאנט ייכנס לישראל במספרים גבוהים, זה כבר לא יהיה משנה. אנחנו משתמשים בניטור סלולרי של שירות הביטחון שלנו, השב"כ, מכיוון שזה מאוד מוקדם ויש הרבה אי-בהירות אז אנחנו משתמשים בצעדים הדרסטיים האלה. אבל, החוכמה שלנו כמנהיגים היא שברגע שנדע יותר, כשיהיה עוד מידע, נוכל בהדרגה להרגיע את זה".
רה"מ סיכם את דבריו ואמר: "זו שיחה חשובה מאוד, יש הרבה דברים שאנחנו יכולים ללמוד אחד מהשני. שיתוף הידע והתובנות בין מנהיגים שונים הוא יעיל מאוד. נגיף הקורונה, ובמיוחד הזן החדש, מהווים איום על כל אחת מהמדינות שלנו ועל העולם כולו. כשעובדים יחד בנושא, אנחנו הופכים לאפקטיביים הרבה יותר. יחד אנחנו יכולים להגן על המדינות שלנו, על אנשינו ועל הכלכלה שלנו".