חדשות חוץמבזקים

בית משפט במיאנמר שלח את המנהיגה לשעבר סן סו צ'י לארבע שנות מאסר

בית משפט מיוחד בבירת מיאנמר גזר היום (שני) ארבע שנות מאסר על המנהיגה המודחת של המדינה, אונג סן סו צ'י, לאחר שמצא אותה אשמה בהסתה ובהפרת מגבלות נגיף הקורונה, כך נמסר מגורם משפטי לסוכנות הידיעות AP.

גזר הדין היה הראשון בשורה של מקרים שבהם זוכת פרס נובל בת ה-76 עומדת לדין מאז תפס הצבא את השלטון ב-1 בפברואר, מה שמנע ממפלגת הליגה הלאומית לדמוקרטיה של סן סו צ'י כהונה שנייה בת חמש שנים בתפקיד. פסק הדין בתיק נוסף נגדה צפוי בשבוע הבא.

אם תימצא אשמה בכל התיקים העומדים בפניה, היא עלולה להישלח ליותר מ-100 שנות מאסר. בית המשפט לא הבהיר אם סו צ'י תישלח לכלא בגין שתי הרשעות או תועבר למעצר בית, מסר הגורם המשפטי. במאבקה הארוך לדמוקרטיה, סן סו צ'י ריצתה 15 שנות מעצר בית החל מ-1989.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
צילום: AP Photo/Peter Dejong

ההסתה כלפי סן סו צ'י כללה הצהרות שפורסמו בעמוד הפייסבוק של מפלגתה לאחר שהיא ומנהיגי מפלגה אחרים כבר נעצרו על ידי הצבא, בעוד שהאשמת הפצת נגיף הקורונה כללה הופעה בקמפיין לקראת הבחירות בנובמבר בשנה שעברה שבה מפלגתה ניצחה באופן מוחץ.

הצבא, שמפלגות המהוות בעלות בריתו איבדה מושבים רבים בבחירות, טען להונאת הצבעה מסיבית, אך משקיפים עצמאיים בבחירות לא זיהו אי סדרים גדולים כלשהם.

פסק הדין של בית המשפט הועבר על ידי פקיד משפטי שהתעקש על אנונימיות מחשש שייענש על ידי השלטונות. המשפטים של סו צ'י סגורים לתקשורת ולצופים, ועורכי דינה, שהיו מקור המידע הבלעדי על ההליכים, קיבלו באוקטובר צווי איסור פרסום שאסר עליהם לשחרר מידע.

עורכי הדין של סו צ'י ביקשו בתוקף לבטל את כתב האישום בהסתה. הראיות של התביעה כללו הצהרות שפורסמו בדף הפייסבוק של מפלגתו של סו צ'י. עורכי דין הסנגורים טענו שסו צ'י ונאשם שותף, הנשיא לשעבר ווין מיינט, לא יכולים להיות אחראים להצהרות – שביקרו את ההשתלטות והציעו באופן כללי להתנגד לה – מכיוון שהם כבר היו במעצר.

צילום: AP

Back to top button