בריאותמבזקים

אחרי למעלה משני עשורים: השלב הראשון להקמת מרכז רפואי בכרמיאל יצא לדרך

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה – כרמיאל, המליצה פה אחד להעביר להפקדה בוועדה המחוזית את התכנית להקמת המרכז הרפואי החדש בעיר ולשימושים נוספים בהיקף 172,500 מ"ר. על פי התכנית שהוכנה בשיתוף עם משרד הבריאות, רשות מקרקעי ישראל ועיריית כרמיאל עלתה לדיון השבוע בוועדה המקומית והומלצה להפקדה בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. המרכז הרפואי ימוקם בכניסה המערבית של העיר כרמיאל, הגובלת ברחובות דרור ורח' קק"ל, סמוך לכביש 85.

צילום: משרד אדריכלים kke

ראש העיר כרמיאל משה קונינסקי: "המרכז הרפואי תוכנן להיות שיקומי ואמור כעת עפ"י התכנון לשנות את ייעודו בהמשך למרכז רפואי כללי. התכנית שאושרה מהווה מסגרת תכנונית להקמת בית חולים שיקומי ושירותים רפואיים נוספים שיבנו באופן הדרגתי".

בנוסף, אמר קונינסקי : "לאחר אישורה של הועדה המחוזית והכנת הפרוגרמה הסופית יוצא מכרז לבינוי והפעלה של המרכז הרפואי האזורי בכרמיאל" עוד ציין קונינסקי כי הוא מקווה שתוך 3 שנים יחלו עבודות ההקמה לבית החולים אשר יספק מאות מקומות תעסוקה לתושבי כרמיאל.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
צילום: משרד אדריכלים kke

ראש העיר ציין כי מזה כשנה וחצי הוא נמצא בדיאלוג ובדיקת היתכנות לשיתופי פעולה עם בית החולים גליל מערבי ובית החולים הפרטי אסותא אשר מעוניינים מאד להיות שותפים בפרוייקט.

בית החולים השיקומי יכלול חדרי מיון, חדרי אישפוז, שירותי רפואה, מעבדות, מכוני מחקר ופונקציות נלוות ושירותים נוספים, כגון: בריכה טיפולית, מלונית, מעונות סגל בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

בית החולים בכרמיאל יכלול על פי התכנון בשלב א' – 350 מיטות שיקום, בשלב ב' יתווספו 100 מיטות שיקום ועוד 450 מיטות בשלב ג' עבור חדר מיון קדמי, מרפאות חוץ ו2-3 חדרי ניתוח. מדובר על תוספת של 100 מיטות כבר בשלב הראשון בתכנית הראשונית והשירות הרפואי לכלל צרכי הרפואה. בית החולים המתוכנן ישרת את כל אזור מרכז הגליל והוא חלק מהתכנית האסטרטגית של משרד הבריאות. התכנית מקצה שטחי בניה נוספים עתידיים בחלק המערבי לשירותים רפואיים עתידיים בהיקף של 108,000 מ"ר נוספים המיועדים לחדרי אשפוז כללי, ומחלקות כלליות של בית חולים .

בנוסף לכך, התכנית מגדירה זכויות בניה, ייעודי קרקע והנחיות בינוי למתחם על ידי קביעת תכסית, נפחי בניה, אופן העמדת המבנים והשתלבותם בסביבה הטבעית תוך שמירה על המדרונות הטבעיים של הגבעה וקביעת הוראות נופיות.

Back to top button