חדשות הארץמבזקים

לאחר טיפול ממושך: צבת הים "וואשה" הושבה לטבע

נקבת צב ים חום בשם "וואשה", צבה גדולה השוקלת 41 ק"ג, הגיעה למרכז הארצי להצלת צבי ים בנובמבר לאחר שנתפסה בשוגג בקרס דיג בחוף ראשון לציון. למזלה, הדייג וזוג חברים שעברו במקום דיווחו מיד למוקד רשות הטבע והגנים 3639* הצבה הועברה למרכז הארצי להצלת צבי ים על ידי מתנדב רשות הטבע והגנים.

אדם בן דוד ודנה דימובסקי מספרים על רגע ההצלה של הצב: "היינו בחוף ראשון וראינו שנתפס צב ים גדול. זה מאוד הפתיע אותנו כי צב ים זה בעל חיים ששומעים עליו הרבה ורואים בסרטונים ופתאום לראות אחד מולנו היה הזוי. התקשרנו לרשות הטבע והגנים ופקח ישר יצר אתנו קשר ואמר איך לפעול. הוצאנו את הצב ליבשה וכיסינו את הראש כדי שיירגע. בזמן שחיכינו להסעה עבור הצב קראנו לו ״וואשיה״ ".

קרסי דיג הם אחד מגורמי הפגיעה הנפוצים בקרב צבי ים באזורנו. צבי הים נתפסים בקרס, לאחר שהם ניגשים אל הפיתיון המחובר לקרס ונושכים אותו. סכנת חיים נשקפת כאשר הקרס מחוררת את מערכת העיכול וגורמת לדימום ולזיהומים בחלל החזה והבטן, או כשחוט הדיג נשאר מחובר אל הקרס ונכרך סביב הגפיים והצוואר, מה שגורם לנמק או לחנק. במקרים אחרים, הצב בולע את חוט הדיג עצמו, מה שעשוי לגרום לחסימת מעיים קטלנית.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

"וואשה" עברה אבחון מעמיק במרכז הארצי להצלת צבי ים וצילומי רנטגן ו-CT אצל ד"ר צחי אייזנברג במרפאה הווטרינרית "כל חי". נמצא כי הקרס איננה עמוק בושט, ולכן מטפלי מרכז ההצלה הצליחו להוציא אותה באמצעות מכשיר מיוחד דרך הפה, כשהצבה תחת חומרי הרדמה, אך ללא ניתוח.

לאחר תקופת טיפול ושיקום של כחודש במרכז הארצי להצלת צבי ים, בהם "וואשה" קיבלה בריכת מי ים נקייה, מעקב וטיפול רפואיים וכמובן מזון מתאים, "וואשה" בריאה ומוכנה להשתחרר חזרה אל הים.

היום (ראשון) הושבה הצבה לים בחוף הריביירה בבת ים, בשיתוף עיריית בת-ים ובמעמד סגן ראש העיר ומחזיק תיק החופים ירון לוי, כמו כן בשיתוף עמותת "הגל שלי".

מרכז ההצלה מודים לזוג ולדייג שדיווח על "וואשה", ומבקשים מציבור הדייגים: אם צב ים עולה בטעות בחכתכם, אל תחתכו את חוט הדיג ואל תשחררו את הצב לים! צלצלו מיד למוקד רשות הטבע והגנים 3639*.

צב ים שבלע קרס מצוי בכאבים וחשוף לסכנות רבות. שחרורו לים עשוי להיות עבורו גזר דין מוות. כמו כן, בבקשה אין להשאיר קרסים על החוף או בים.

מצאתם צב ים פצוע או מת בחוף הים? אנא דווחו מיד למוקד רשות הטבע והגנים 3639*, בצירוף תמונה של הצב ומיקום מדויק. לאחר הדיווח, הביאו את הצב הפצוע למרכז ההצלה, או המתינו לצדו עד להגעת פקח/מתנדב של רשות הטבע והגנים.

צילום: אולגה ריבק רשות הטבע והגנים
צילום: ברק גולדשטיין מתנדב רשות הטבע והגנים

Back to top button