נשיא המדינה קיבל את כתבי ההאמנה של שגרירות חדשות
השגרירות החדשות של אל סלבדור, מלטה, קוסטה ריקה, אקוודור הגישו היום (חמישי) את כתבי ההאמנה שלהן לנשיא המדינה יצחק הרצוג, עם תחילת תפקידן כשגרירות מדינותיהן בישראל, במספר טקסים רשמיים בבית הנשיא. לראשונה בבית הנשיא, העניקו את כתבי ההאמנה שלהן בטקס נשים בלבד. עם הגעת השגרירות נוגן המנון מדינתן על ידי תזמורת המשטרה, ולאחר מכן סקרו השגרירות את משמר הכבוד הצה"לי. לאחר הגשת כתב ההאמנה, כל שגרירה קיימה פגישת עבודה עם נשיא המדינה ולאחר מכן חתמה על ספר האורחים של בית הנשיא. בסיום כל טקס נוגנה ״התקווה״.
ראשונה להעניק את כתבי ההאמנה שלה לנשיא הייתה שגרירת אל סלבדור, סוזנה גן דה הסנסון, ששבה לשליחותה השנייה כשגרירת אל סלבדור בישראל. נשיא המדינה והשגרירה דנו בתכניתו של נשיא אל סלבדור, נאיב בוקלה, להקים ״עיר ביטקוין״ שתופעל על ידי אנרגיה וולקנית, וכן בכלכלת המדינה המתפתחת.
השגרירה השנייה שהעניקה את כתב ההאמנה שלה לנשיא הייתה שגרירת מלטה, ססיליה אטרד פירוטה, ששבה גם היא לשליחותה השנייה כשגרירת מלטה בישראל. נשיא המדינה והשגרירה דנו בנושאים אזוריים משותפים הנוגעים לאגן הים התיכון ובהזדמנויות להעצמת הקשרים המדיניים, הכלכליים והבין-אישיים בין ישראל למלטה, בשאיפה לשפר את היחסים הן במישורים הבילטרליים והן המולטילטרליים. בנוסף, הם שוחחו על הזדמנויות להעצמת התיירות בין המדינות, והנשיא ציין כי הודות לטיסות הישירות בקו תל-אביב-מלטה, ישראלים רבים התאהבו במדינתה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
השגרירה השלישית להעניק את כתב ההאמנה שלה הייתה שגרירת קוסטה ריקה, ריטה מריה הרננדז בולניוס. נשיא המדינה קיבל את פניה בברכה ואמר: ״קוסטה ריקה היא מדינה אהובה מאד על ידי הישראלים, היא חברה של ישראל מאז הקמתה, ואנו נזכור ונוקיר תמיד את תמיכתה.״ הנשיא והשגרירה דנו בהזדמנויות שונות לשיתוף פעולה בנושאי איכות הסביבה, בדגש על טכנולוגיות ירוקות וקיימות.
שגרירת אקוודור, הלן סופי דלר קליין הייתה השגרירה הרביעית שהעניקה את כתב ההאמנה שלה. נשיא המדינה והשגרירה דנו ברצון המשותף של המדינות לבסס קשר קרוב יותר, בדגש על טכנולוגיה וחקלאות. השגרירה ציינה בגאווה כי היא השגרירה היהודייה הראשונה של אקוודור במדינת ישראל, וגללה בפני הנשיא את סיפור הבריחה המדהים של משפחתה מאירופה לאמריקה הלטינית. הנשיא והשגרירה שוחחו על מרקם הטבע הייחודי של אקוודור, והנשיא ציין כי תיירים ישראלים רבים ישמחו לטייל בה.
השגרירה החמישית שהעניקה את כתב ההאמנה שלה לנשיא הייתה שגרירת נאורו הנודדת (שאינה תושבת), מרגו דייה, אשר מכהנת גם כשגרירת נאורו באומות המאוחדות. הנשיא הביע את חששותיו בנוגע להשפעות שינויי האקלים על מדינות האיים באוקיינוס השקט, ודן עם השגרירה על מאמצי ההתמודדות של נאורו עם עליית פני הים. הנשיא ציין את ההכרה המהירה של נאורו בירושלים כעיר הבירה של מדינת ישראל, מיד לאחר הכרתה של ארה"ב והשניים שוחחו על עבודתן המשותפת של ישראל ונאורו במרכז לשיתוף פעולה בינלאומי במשרד החוץ הישראלי.