אושרה תכנית רשות מקרקעי ישראל לבניית 440 יח"ד ברמת מגשימים
תוכנית רשות מקרקעי ישראל לבניית 440 יח"ד ברמת מגשימים, שקודמה על ידי הרשות המקומית ורשות מקרקעי ישראל להרחבת מושב רמת מגשימים בגולן, ממוקמת ממזרח לכנרת באזור הגולן, עוסקת בהרחבת הישוב ובתכנון השימושים בשטחי המושב בהתאם לצרכי התושבים והגידול הטבעי ומשתרעת על שטח כולל של כ-1,552.03 דונם. התוכנית מרחיבה את אזור המגורים עד גבול הקיבולת של תמ"א 35, ותכנון הרחבה המסומנת בתוכנית מתאפשר כעת לאור החלטת הממשלה שהתקבלה בימים האחרונים לפיתוח וחיזוק רמת הגולן בתקציב כולל של מיליארד שקלים.
הרחבת המגורים תאפשר קליטה של משפחות צעירות, ביניהן של בנים ובנות ממשיכים ומוסיפה תמהיל מגורים מגוון למגורים הקיימים בישוב הכולל יח"ד צמודות קרקע כ-73 יח"ד במגרשים בשטח של 750 מ"ר, כ-41 יח"ד במגרשים בשטח של כ-600 מ"ר, ובנייה אינטנסיבית, דיור מכיל, בבתים משותפים בשני מתחמים מתוכם כ-70 יח"ד בגודל של עד 120 מ"ר ליח"ד, ועוד כ-50 יח"ד קטנות (עד 55 מ"ר ליח"ד). עוד בתוכנית הסדרת התעסוקה בישוב במבני משק, תעשייה ומלאכה, על מנת לספק בסיס כלכלי לאוכלוסיית המושב ההולכת וגדלה לצד שטחים למוסדות ציבור וחינוך, הסדרת מערכת דרכים, שבילים וחניות, שטחים לספורט ופנאי ושטחים ציבוריים פתוחים. התכנית קודמה על ידי רשות מקרקעי ישראל בשיתוף פעולה עם המועצה האזורית גולן, רמת מגשימים ותוכננה על ידי אדריכל דני קידר והמתכננת מוריה יבור-נוימן ממשרד "א.ב מתכננים".
רפי אלמליח, מנהל בכיר אגף לתכנון ופרויקטים ברמ"י: "מברך על אישור התכנית להרחבת רמת מגשימים שקידמו הרשות המקומית ורשות מקרקעי ישראל." וציין כי : "תכנית זאת הינה חלק מתהליך כולל ומהחלטת הממשלה שהתקבלה בדבר חיזוק ופיתוח רמת הגולן הכוללת בניית אלפי יחידות דיור. התכנית כוללת 410 יח״ד ומהם 160 יח"ד חדשות ו-70 יח"ד מאושרות הכוללות תכנון שיתווספו למושב הוותיק בתמהיל מגורים מגוון שמתאים לאוכלוסיות שונות וזוגות צעירים, וגם מסדירה ומארגנת מחדש את אזורי התעסוקה והתעשייה."
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
מוריה יבור נוימן ממשרד א.ב. מתכננים, אמרה: "אנו שמחים על אישורה של התכנית אשר מאפשרת למושב רמת מגשימים להתפתח כקהילה רב מיימדית הכוללת תמהיל סוגי מגורים, ומאפשרת גם את הבסיס הכלכלי להכפלת האוכלוסייה במושב על ידי מתן פתרונות תעסוקה בישוב לצד המשך תפקודו כמושב חקלאי פעיל."