וועדת העבודה והרווחה דנה היום (שני) בתלונותיהם של עובדי המחקר והפרויקט באוניברסיטת תל אביב – נגד המוסד בו הם מועסקים. לדברי יו"ר הוועדה, אפרת רייטן-מרום (העבודה) "מנגנון של העסקה-זמנית לאורך שנים – פוגע בסופו-של-דבר במוסד עצמו", וקראה להנהלת האוניברסיטה לקדם פיתרון של העסקת-קבע לעובדים אלו. היא הבטיחה לעקוב אחר המו"מ בין הצדדים, ולוודא שיושג הסדר לרווחת העובדים.
יוזמת הדיון, ח"כ מיכל רוזין (מרצ) הדגישה כי למרות ש-2,200 עובדי המחקר והפרויקט מועסקים שנים רבות וארוכות, הם אינם זוכים לזכויות עובדים שונות. "אוניברסיטת תל אביב מצטיירת כמעוז הקידמה והמודרנה, והיא עצמה פוגעת בזכויות העובדים שלה-עצמה, ומתנכלת להם – למרות פסק של בית הדין לעבודה. חלקם מפוטרים ומועסקים-מחדש מדי מספר חודשים – כדי למנוע מהם זכויות. על האוניברסיטה לנהל משא-ומתן הוגן ובתום-לב עם העובדים הללו".
ד"ר מרדכי רונן, נציג העובדים, סיפר כי אין לו כל זכויות סוציאליות למרות שהוא עובד במקום כבר כעשר שנים, הוא וחבריו אינם יכולים לגשת למכרזים פנימיים, והם מפוטרים ומועסקים מחדש כל חודש. "המעסיק שלנו מתנהל בצורה כוחנית ומחוכמת. אוניברסיטת תל אביב מובילה בתופעה, אך היא קיימת גם במוסדות אקדמיים רבים. לפני כשנתיים התאגדנו בתמיכת ההסתדרות – ומאז החלה ההתנכלות של האוניברסיטה, על ידי ניסיונות פיטורין, התעלמות מפסק של בית הדין לעבודה, מניעת מידע מהוועד על מספרם האמיתי של העובדים הזמניים במקום, חוסר תום-לב והצגת עובדות לא נכונות".
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
לדברי דנה אהרן, סמנכ"לית משאבי אנוש באוניברסיטה, נתוני העובדים הזמניים יועברו לוועד החדש על בסיס הגנה על הפרטיות, הוועד התבקש להעביר להנהלה רשימת תביעות מסודרת, והמו"מ עם עובדים אלו – יחודש כבר בשבוע הבא.
גיל בר-טל, יו"ר הסתדרות המעו"ף, האשים כי "לאוניברסיטה אין את הזכות להפר את החוק. אלפי עובדים נחשבים ל'חצר האחורית' של האוניברסיטה", ואילו עו"ד לבקה חלבי-חסון, הממונה על יחסי עבודה במשרד הכלכלה, הדגישה את זכות ההתאגדות כזכות-יסוד, והפרתה היא עבירה פלילית.