בנט בוועדת חוץ וביטחון: "מצב הביטחון הלאומי של ישראל טוב ונמצא במגמת התחזקות"
ראש הממשלה, נפתלי בנט, הופיע היום (ראשון) לראשונה בפני ועדת החוץ והביטחון, בראשותו של חה"כ רם בן ברק. בפתח הדיון החסוי, נשאו יו"ר הוועדה וראש הממשלה דברים פתוחים לציבור.
יו"ר הוועדה, חה"כ רם בן ברק: "אני מקדם בברכה את ראש הממשלה נפתלי בנט. זאת הישיבה הראשונה בהשתתפותך אדוני; חברי הועדה ואני רואים חשיבות רבה בקיום הדיון. אדוני ראש הממשלה, אני יודע שאתה עסוק יומם וליל בניהול משבר הקורונה, לצד ניהול האתגרים הביטחוניים שלא פוסקים לרגע – ואנחנו מעריכים שמצאת לנכון להגיע על אף כל זאת ואת ההערכה שאתה רוחש לעצם קיומו של הדיון עם חברי הוועדה. חבריי חברי הכנסת, אני ביקשתי מראש הממשלה לסקור בפני הוועדה, את ״האני מאמין״ שלו בתחומי הביטחון הלאומי וכיצד רואה את ההתמודדות של מדינת ישראל עם האתגרים המרכזיים ארוכי הטווח בכלל הזירות. שמנו בבקשתנו דגש גם על יחסי החוץ של ישראל ומעמדה מול בעלות הברית המרכזיות של ישראל – ארה״ב ושותפים נוספים כגון: רוסיה, מדינות אירופה, סין ומדינות ערב. לאתגרי ההסברה והדיפלומטיה הציבורית השפעה ישירה על הלגיטימציה הבינלאומית וחופש הפעולה של צה״ל, בשגרה ובחירום, בזירה הבינלאומית. ועל כן אנחנו מתכוונים לתת להם דגש בדיוני הוועדה. מעל כלל האתגרים הביטחוניים של ישראל מרחפת איראן. כמו עננה שחורה ששולחת ברקים ורעמים חדשות לבקרים מעל המזרח התיכון כולו. את העננה הזאת, אדוני ראש הממשלה, צריך להסיר. יש להילחם נגד ציר הרשע הרדיקלי וגרורותיו באזור."
"ארה״ב והמעצמות נמצאות ערב הדיונים על הסכם מחודש עם איראן. מדינת ישראל, על אף שאינה צד להסכם, ואינה מחויבת לו, צריכה לייחל להסכם שימנע מאיראן להשיג יכולות גרעיניות, לצד הטלת מגבלות על פיתוח מערך הטילים הבליסטיים, מניעת התבססותה בסוריה, מניעת העברת נשק משנה איזון לחיזבאללה וחמאס ולחדול להתעסק בהפצת טרור. אם כל זאת לא יתממש – ישראל מחויבת להכין תכנית מגירה הכוללת גם אופציה צבאית אפקטיבית להשגת המטרות והיעדים של ישראל. לישראל הזכות להגן על עצמה בכוחות עצמה. לצד הכנת תוכניות ליום פקודה, בכלל הזירות, אנו צריכים לפעול לחזק את המתונים באזור. אנו צריכים לשאוף להרחיב את מעגל מדינות ערב שיכולות ורוצות להגיע איתנו להסכמי נורמליזציה. הסכמי אברהם הם הישג חשוב, מבחינה ביטחונית וכלכלית שנותנת אופק לחיים של שותפות, שלום וסובלנות במזרח התיכון. אני מייחל לכך שנצליח להגיע גם להסדר עם הפלסטינים. בסופו של יום, הסכם שלום הוא הארובה הטובה ביותר לביטחונה של מדינת ישראל." הוסיף בן ברק.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
לסיום, אמר יו"ר הוועדה: "אדוני ראש הממשלה, בין שאר התפקידים של הועדה זה לפקח על עבודת הממשלה, בתחומי החוץ והביטחון. אבל לצד משימה זאת, תפקידנו גם לוודא ולפקח שגופי מערכת הביטחון פועלים למימוש החזון שלך ומוציאים לפועל את הנחיות הקבינט בהיבטי בנין הכוח ותוכניות העבודה הרב שנתיות עלינו להיות מוכנים וערוכים להתמודד עם כל אתגר – מסכין ועד גרעין. אני רוצה להודות לך שוב על הגעתך, ואני סמוך ובטוח כי נקיים דיון מקצועי מעמיק ורציני בסוגיות הליבה של הביטחון הלאומי של ישראל."
ראש הממשלה בנט אמר: "תודה רבה ליו"ר הוועדה, ח"כ רם בן ברק, ולכל חברי הוועדה. אני שמח להיות כאן, אני רואה חשיבות גדולה לפיקוח פרלמנטרי של הכנסת על עבודת הממשלה בכל התחומים, וכמובן בקודש הקודשים – שזה הביטחון הלאומי הישראלי. מצב הביטחון הלאומי של ישראל הוא טוב ונמצא במגמת התחזקות, עם לא מעט אתגרים שנפרט מאוחר יותר. החשיבות המרכזית השנה היא בייצוב המערכת הישראלית. המערכת הישראלית הייתה בסחרור של מספר שנים, מה שפגע פגיעה חמורה בביטחון הלאומי הישראלי, על כל מימדיו. ייצבנו את המערכת, העברנו תקציב, כלכלת ישראל איתנה ונמצאת בצמיחה של כ-7% בזכות המדיניות שלנו נגד סגרים, מה שאפשר לכלכלה לחזור לעצמה."
בסיום דבריו אמר רה"מ: "בזכות הצמיחה הזו אנחנו לוקחים לא מעט כסף ומשקיעים בהתעצמות ביטחונית של צה"ל וכלל מערכת הביטחון, הייתי אומר התעצמות שלא ראינו שנים. ההתעצמות הזו חשובה לקיומנו, ואני מאוד שמח עליה ונחוש להשלים אותה מהר. בראש רשימת האתגרים שלנו ניצבת איראן. איראן היא ראש התמנון שמשגר לעברנו, לכל גבולותינו, יריבים ו׳פרוקסים׳ וזרועות שלה. אנחנו מתמודדים יומם וליל מול איראן ומול גרורותיה. אנחנו עושים פה שינוי של מעבר לתפיסה של מתקפה רציפה ולא רק מגננה רציפה. ביחס לשיחות בווינה, שיחות הגרעין – אנחנו בהחלט מוטרדים. חשוב לי לומר ולהבהיר פה בצורה שלא משתמעת לשתי פנים: ישראל איננה צד להסכמים, ישראל איננה מחויבת למה שיירשם בהסכמים אם הם ייחתמו, וישראל תמשיך לשמור על חופש פעולה מלא בכל מקום ובכל זמן בלי מגבלות."