נשיא המדינה ורעייתו השתתפו באירוע לציון 100 שנים לתנועת נעמת
נשיא המדינה, יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, השתתפו היום (שלישי) באירוע לציון 100 שנים לתנועת נעמת במשכן הנשיא בירושלים.
לציון 100 שנים להקמתה של נעמת, הוחלט להעניק באמצעות קרן המלגות של נעמת העולמית, את פרס המאה למדעניות פורצות דרך. הפרס הוענק לפרופ' בינה קליסקי מהמחלקה לפיזיקה בבר אילן, ציון לשבח הוענק למדענית פרופ' שירי ארטשטיין, וציון לשבח נוסף הוענק לד"ר יונית הוכברג.
שני הקריטריונים הייחודים לקבלת הפרס היו נשים שבחרו תחום מקצוע בו יש מיעוט נשי וכן נשים באמצע הקריירה שלהן.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
הנשיא התייחס לחגיגות 100 שנות נעמת ואמר: ״כיום, אתן ארגון הנשים הגדול ביותר בישראל. ארגון שבמרוצת השנים עברו וצמחו בו מנהיגות ציוניות גדולות ודגולות ואפילו ראשת ממשלה אחת בשם גולדה מאיר. הכרנו מיכל ואני בדורות הקודמים, חברות מועצות הפועלים, הכרנו פעילות נעמת ומזכירות נעמת, ואנחנו ממש מרגישים חלק מן המשפחה! כאז כהיום, אתן מהוות מקור אמיתי לגאווה לתנועת העבודה כולה, וקורותיה של נעמת ארוגים בקורותיה של המדינה הזאת עד שאי אפשר לדמיין את ההיסטוריה שלנו, כמו גם את ההווה והעתיד שלנו ללא קולכן החשוב, העקבי, הנחוץ כל כך. בעיניי, הקול הזה, אותו אתן נושאות בגאון, הוא קול של דורות רבים.״
בסוף דבריו פנה הנשיא לכלות הפרס ואמר: ״כולכן מייצגות מחקר מוביל ומצטיין, שלצידו עשיה פורצת דרך ומעוררת השראה. בעשייה שלכן, אתן מגשימות הלכה למעשה את אותו חזון ישן נושן של מועצת הפועלות, של נעמת, ובהצלחה מעוררת השתאות אתן משמשות דוגמא לצעירות רבות שחולמות להגביה עוף כמותכן ולהוסיף חכמה ודעת לעולם. ברכות לזוכות, וחג נעמת שמח לכולנו!״
יו"ר נעמת חגית פאר אמרה: "כחלק מחזונה של תנועת נעמת לקידום שוויון מגדרי, אנו רואות חשיבות עליונה בקידום ההשכלה הגבוהה בקרב נשים ועידוד השתלבותן וקידומן בעולם האקדמי. מספרן של נשים חוקרות באוניברסיטאות בדרגות הגבוהות ובתפקידים בכירים הינו נמוך משמעותית ולכן נעמת יזמה לפני כ-17 שנה הענקת מלגות , יוזמה שממשיכה להתרחב בשנים האחרונות."
פרופ' בינה קליסקי היא פיזיקאית מהמחלקה לפיזיקה מבר אילן. פרופ' קליסקי פיתחה, בין השאר, את החיישן הרגיש ביותר לשדות מגנטיים שקיים היום היכול לחוש ננו-חלקיקים מגנטיים בודדים, ואפילו את השדה המגנטי של אלקטרון אחד.
פרופ' שירי ארטשטיין מהחוג למתמטיקה רעיונית באוניברסיטת ת"א. הקימה את ארגון TWIM לקידום נשים בעולמות המתמטיקה. הישגיה כוללים פתרון לבעיות הקשורות להתנהגות מרחבי הסתברות, בעיות של פונקציות מסוגים מסוימים, ושל גופים במרחבים מרובי ממדים.
דר' יונית הוכברג מהמכון רקח לפיזיקה באוניברסיטה העברית, מתמקדת במחקרה בחיפוש אחר חומר אפל, כלומר הסבר לתופעת הכבידה אשר איננה מוסברת על ידי חומרים הניתנים לצפיה. העבודות של ד״ר הוכברג בנושא זה כוללות הן מודלים תיאורטיים והן הצעות לגלאים מסוג חדש.