הנשיא הרצוג התקבל בקבלת פנים ממלכתית ביוון ונפגש עם נשיאת המדינה
נשיא המדינה יצחק הרצוג נחת הבוקר (חמישי) באתונה, יוון, והתקבל בטקס קבלת פנים ממלכתית בארמון הנשיאות. את פני הנשיא קיבלה נשיאת יוון קתרינה סקלארופולו. במהלך הטקס נוגנו המנוני שתי המדינות, הוצגו המשלחות וסקרו הנשיאים את משמר הכבוד.
עם נחיתתו הניח נשיא המדינה זר בקבר החייל האלמוני, ולאחר מכן המשיך לארמון הנשיאות באתונה שם קיים הבוקר, פגישה מדינית עם נשיאת יוון.
בפתח הפגישה התייחס נשיא המדינה לאירועי הבוקר באוקראינה: "זהו ללא ספק רגע היסטורי, מורכב מאוד. גם אני חש הבוקר עצב רב וחשש מטרגדיה הומניטרית, פגיעה חלילה באזרחים חפים מפשע. אני מתפלל כמו רבים בכל העולם שהשלום יחזור לאוקראינה ורוסיה. ישראל, כפי שנמסר על ידי ממשלתנו תומכת בשלמות הטריטוריאלית של אוקראינה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בהזדמנות הזאת אני שב וקורא לאזרחים ישראליים שבאוקראינה לחזור מיד לישראל. כרגע דרך המעברים היבשתיים. אנחנו כמובן מסתכלים ודואגים לגורלה של הקהילה היהודית באוקראינה. נציע כל שיתוף פעולה הומניטרי אפשרי לממשלה באוקראינה באמצעות וביחד עם שותפים נוספים."
בהמשך, התייחס הנשיא ליחסים החמים בין ישראל ויוון ואמר: "הביקור הזה מבטא את הידידות והשותפות האמיצה בין מדינותינו. שותפות אסטרטגית בוודאי ובוודאי באזור הזה של הים התיכון. השותפות נובעת קודם כל מערכים משותפים, מאינטרסים משותפים, מידידות וקרבה גדולה מאוד."
עוד הוסיף: "כבוד הנשיאה, אני מזמין אותך לישראל, שם תראי כמה התרבות היוונית חזקה, אהובה ואהודה. אני מאמין מהרגע שנכנסתי לתפקיד שכל העמים באזור הזה בים התיכון צריכים לפעול ביחד באתגרים משותפים כמו משבר האקלים ואתגרים נוספים. אני בטוח ששיחותינו יהיו חשובות מאד והביקור שלי נועד להביא לכך שתהיינה תוצאות נוספות ביחסים המצוינים בין מדינותינו, מבחינה תרבותית היסטורית ובמיוחד אנושית."
לסיום, בירך הנשיא את הנשיאה ואמר: "תודה רבה על פתיחת ביתך, ההזמנה החמה ואני מקווה שנדע בעולם כולו ימים טובים יותר."