בריאותמבזקים

יו"ר ועדת הבריאות בכנסת: "אין מונופול להצלת חיים"

בתום שעות של דיונים בוועדת הבריאות של הכנסת, בראשות חה"כ עידית סילמן, הסתיימה ההכנה לקריאה ראשונה של הצעת חוק לאיחוד קווי החירום הטלפוניים. זאת לאחר שחברי הוועדה הצביעו על הוראת מעבר בחוק שמביאה להישג חדש בטיפול מוקדי החירום הטלפוניים.

יו"ר הוועדה, חה"כ עידית סילמן: "אני שמחה שהצלחנו, לאחר שעות דיונים ארוכים, חברי כנסת מכל סיעות הבית החברים בוועדת הבריאות – קואליציה ואופוזיציה וכן מי שניסו שנים ללא הצלחה לעשות כעת התקדמות משמעותית לשיתוף פעולה ולהבנות בין ארגון מד״א לאיחוד הצלה בעניין הפעלת הכוננים ובכך להציל חיים. אין מונופול להצלת חיים."

צילום: דני שם טוב דוברות הכנסת

"אני חוזרת על כך בכל דיון בנושא כי המטרה שלנו היא להציל חיים וזו צריכה להיות המטרה של כל אחד שיושב כאן סביב השולחן – אני שמחה להציג שבמהלך הדיונים הגענו להסכמה על הוראת השעה המיוחדת שתבחן במשך החצי שנה הקרובה את הרצון והאמון ההדדי שהשגנו בוועדה בין הארגונים; החוק יתקדם הלאה לקריאה ראשונה כי משרד הבריאות חייב בשוטף לפקח ולראות שהזנקה להצלת חיים מתבצעת בצורה סדירה ורצינית. לא הגיוני שדבר כה משמעותי יישאר בחוק ללא מעקב פיקוח ותאום שמשרד הבריאות יבצע כרגולטור". הוסיפה סילמן.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

במהלך הדיון נרשמו חילוקי דעות רבים בין נציגי ארגוני ההצלה וחברי הכנסת בנוגע לחוק. נציגי מד"א ומשרד הבריאות לא היו מעוניינים בנוסח החוק המחייב פיקוח ישיר של המשרד על מנהל המוקד וכן לגבי נציג של ארגון עזר רפואי אחר במוקד.

קטיה קיל, מנהלת תחום פיקוח במשרד הבריאות אמרה שלא נכון להכניס לבעיה בין הארגונים, "המטרה של כולנו היא הצלת חיים – להושיב את אחד הארגונים בתוך המוקד של מד"א לא יתרום לזה. המשרד סבור שלא נכון להכניס אותם למוקד". שי סומך, ממונה חקיקה במשרד המשפטים, אמר שיש בעיה להכניס בחוק בפעילות משותפת ארגון פרטי – הוא לא יכול להיות על פיקוח לארגון אחר".

צילום: דני שם טוב דוברות הכנסת
צילום: דני שם טוב דוברות הכנסת

יו"ר הוועדה, ח"כ עידית סילמן אמרה כי המטרה בהכנסת נציג לא נועדה לפקח על העבודה של מד"א אלא לוודא תיאום נכון שלא תפגע הזנקה להצלת חיים.

לגבי מינוי מפקח ממונה על מנהל המוקד חירום של מד"א, חזרו שוב נציגי מד"א בדיון על הטענה מדיונים קודמים כי אין בכוח החוק לקבוע כזה דבר שכן על מד"א בהיותו גוף של הצלב האדום להיות עצמאי ולא כפוף לכל פיקוח שכזה.

ח"כ משה גפני מיוזמי הצעת החוק אמר במהלך הדיון כי אם לא יקבע בחוק, מינוי מפקח, נחזור שוב לאותה נקודה של חוסר תיאום וכל החוק מיותר. "אנחנו חוששים בחיי אדם. המציאות שאותו מוקד שהיה צריך להעביר הודעות לכל המתנדבים, לא עשה זאת. בחקיקה נאמר שלא לוקחים זאת ממד"א אלא ההיפך: הם מקבלים מעמד – אבל משרד הבריאות הוא רגולטור ויהיה מעורב בזה".

ח"כ ינון אזולאי מיוזמי הצעת החוק, אמר בדיון כי הצלת חיים צריכה להיות מהירה והכי טובה לחולה "אנחנו לא יושבים לייצר חוק כשאין צורך. כאן הצורך הגיע מהשטח בצורה ברורה שקריאות לא מגיעות. אין עד היום כל דו"ח ביקורת אחד איך פקחתם על החוזר שחייב זאת כך".

צילום: דני שם טוב דוברות הכנסת

על אף חילוקי הדעות בין הארגונים בנוסח החוק איך הצורך להסדיר את היחס והתיאום בין הארגונים בחוק, לאחר מו"מ והתייעצויות לאורך הפסקות ישיבת הוועדה מהבוקר, הגיעה כאמור יו"ר הוועדה ח"כ עידית סילמן בשיתוף שאר חברי הכנסת שנטלו חלק בדיון היום למתווה מיוחד וחדש שיוגדר בחוק בהוראת שעה לחצי שנה – הוראת השעה היא הסכם שיתוף פעולה שכולל את זה שעד ליום שני יחוברו כל הכוננים של איחוד הצלה, שכאשר בארגון העזר כונן המשתייך אליו, יהיה בסמוך לאירוע ולא הוזנק – ארגון העזר ידווח עליו שכאלו.

בתום חצי שנה יהיה דיווח על הפעילות בוועדה וייבחן שיתוף הפעולה. ח"כ משה גפני ביקש לכלול בהסכם זה שייפסקו התביעות ההדדיות בין הארגונים במשך כל החצי שנה.

צילום: דני שם טוב דוברות הכנסת

Back to top button