מבזקיםצבא וביטחון

משרד הביטחון בתגובה לדו"ח המבקר: "נערכים לגיוס רופאים נוספים לאגף השיקום"

משרד הביטחון הגיב היום (רביעי) לדו"ח מבקר המדינה 71א' ו-72ב' שפורסם בנוגע להתנהלות המשרד מול נכי צה"ל, יעדי התוכנית הרב שנתית 'גדעון' ונושאים אחרים.

בנוגע לוועדות רפואיות ושירותים רפואיים לנכי צה"ל, נמסר כי, "שיפור הטיפול והשירות לנכי צה"ל עומדים במרכזה של רפורמת "נפש אחת", שמוביל משרד הביטחון. הרפורמה כוללת מהפכה של ממש בקיצור הליך ההכרה, שיפור השירות בוועדות הרפואיות, סל הטיפולים לנפגעי פוסט טראומה ובני משפחותיהם, צמצום בירוקרטיה בעשרות תחומים והעברה של פעולות למרשתת, גיוס עשרות עובדי רווחה ושיקום ועוד."

עוד נמסר: "במקביל פועל משרד הביטחון לשיפור השירות בוועדות הרפואיות, להוצאת חלק מהועדות לבתי החולים ושם דגש מיוחד על הכשרות וסדנאות לרופאי הועדות. משרד הביטחון נערך בימים אלה לגיוס רופאים נוספים לאגף השיקום ופועל מול משרד האוצר למתן תנאי שכר אטרקטיביים, שיאפשרו גיוס של רופאים איכותיים ברוח "נפש אחת", שיפור שירות וקיצור זמני המתנה לטיפול רפואי. המשרד גם מקיים הידברות עם נציגי המלווים לנכי צה"ל בניסיון להגיע להסכמות שיאפשרו פרסום מכרז חדש, שישפר את השירות לנכי צה"ל ואת תנאי ההעסקה של המלווים בחברות הסיעוד."

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

בנוגע לרכש מטוס ראשי מדינה, נמסר כי, "בפרויקט 'מטוס ראשי המדינה' משרד הביטחון פעל ופועל כקבלן ביצוע של משרד ראש הממשלה, בהתאם לדרישותיו, לאיפיון שקבע ולתקציב שהעמיד לביצוע המשימה. חלקו של צה"ל בפרויקט נקבע גם הוא בהתאם לדרישות משרד רה"מ."

בנוגע לניהול תכניות המו"פ במערכת הביטחון נמסר כי, "תקציב המחקר והפיתוח של מערכת הביטחון הינו בסיס לעליונות הטכנולוגית והיתרון האיכותי של מדינת ישראל בעיקר בתחומי הביטחון, ומהווה מנוע צמיחה ברמה הלאומית. פעילות המו"פ המרכזי מובלת ע"י מפא"ת, כמרכז טכנולוגי לאומי, בתיאום עם צה"ל וגורמים נוספים במערכת הביטחון וכוללת ביצוע מגה פרויקטים, המניבים תרומה משמעותית לביטחון המדינה ולמשק באופן רחב, מגוון פעילויות בעלות מאפיינים דואליים (אזרחי-בטחוני) ושיתופי פעולה עם משרדי ממשלה נוספים. בשנה האחרונה בוצעה פעילות שהובילה להגדלת תקציב המו"פ המרכזי בתכנית רב שנתית, וזאת לטובת קידום צרכים בעדיפות הלאומית הנשענים על יכולות הנדסיות-טכנולוגיות ברמה העולמית."

בנוגע לניהול כוח אדם במכון הביולוגי, נמסר כי "משרד הביטחון מקבל את עיקרי המלצות דוח מבקר המדינה בתחום ניהול כוח אדם במכון למחקר ביולוגי. משרד הביטחון פועל יחד עם מנהל המכון הביולוגי החדש, דר׳ שמואל יצחקי ונציבות שרות המדינה לתיקון כלל הליקויים ויישום המלצות המבקר. חלקם אף הושלם זה מכבר."

בנוגע לעמידה ביעדי התוכנית הרב שנתית 'גדעון', נמסר כי "התכנית הרב-שנתית 'גדעון' לשנים 2016-2020 מהווה ביטוי ליכולת התכנון והמימוש ארוך הטווח של צה"ל ומשרד הביטחון, ומאפשרת מיצוי מיטבי של התקציב, תוך קידום מהלכי בניין ארוכי טווח. "קשיחות תקציבית" גבוהה בתקציב הביטחון, העולה מהביקורת, נובעת מקיצוצים רוחביים בהיקפים נרחבים שהושתו על מערכת הביטחון בשנים האחרונות של התר"ש ופגעו ביכולת לממש את התכנית. יש לציין כי גם בנק ישראל הביע הסתייגות מהשימוש הנרחב בקיצוץ הרוחבי ואף ציין את חשיבות היציבות והתכנון ארוך הטווח במערכת הביטחון. לצד זאת, בשנתיים מתוך חמש שנות התכנית לא היה תקציב מדינה, דבר שהשפיע אף הוא על היכולת לפעול בגמישות. הפערים שהוצגו בתחום החלפים והתחמושת מצומצמים מאוד ביחס לתכנית הרחבה וכי לאורך כל תכנית רב שנתית מבוצעת קבלת החלטות בהתאם לניהול סיכונים ולתעדוף של גורמי המקצוע, אל מול כלל הצרכים, המגבלות והאילוצים. "

עוד נמסר: "באשר להצגה לקבינט, נציין כי התקיים שיח רציף על העמידה בתוכניות והפרויקטים. בהתאם להמלצות המבקר, מערכת הביטחון תציג למל״ל באופן שקוף את העמידה ביעדים. באשר לשימוש במערכת מידע ממוחשבת, הנושא טופל והחל להעשות שימוש במערכת. כפי שנמצא בביקורת, מערכת הביטחון מקדמת בשנים האחרונות מהלכי התייעלות נרחבים שאין להם אח ורע בקרב ארגונים אחרים, אשר הביאו לחסכון של מעל 9 מיליארד ש"ח בשנות הביקורת, סכום הגבוה במעל ל-20% מהיעד שסוכם מול משרד האוצר ביציאה לדרך."

בנוגע להיערכות לפגיעה במתקני חומ"ס בלחימה, נמסר כי, "בשנת 2016 אישרה הממשלה תרחיש ייחוס ל-5 שנים, עד לשנת 2021 כולל. רשות החירום הלאומית גיבשה במהלך השנה החולפת תרחיש ייחוס עדכני למלחמה לשנים 2022-2026. התרחיש אושר ע"י ועדת השרים למוכנות העורף בנובמבר 2021 ובחודש שעבר אושר בוועדת השרים גם תרחיש ייחוס להפרות סדר לאומיות רב זירתיות ותרחיש שריפות עדכני שגיבש המשרד לביטחון הפנים. בימים אלה פועלת רח"ל להצגת התרחיש לכלל משרדי הממשלה והרשויות הייעודיות, הליך שיושלם עד סוף הרבעון הראשון של שנת 2022."

צילום: Pixabay

Back to top button