כלכלהמבזקים

שרת הכלכלה נפגשה עם מקבילתה הקנדית: "קשרי הסחר רק יוסיפו לצמוח ולהתעצם"

שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה (במיל') אורנה ברביבאי נפגשה הבוקר (שני) עם השרה לסחר בינלאומי של קנדה מארי אִינְג. הפגישה מתקיימת כחלק מביקורה הראשון של השרה הקנדית בישראל.

שרת הכלכלה נפגשה עם מקבילתה הקנדית:
צילום: רפאל בן חקון, לע"מ

השרה הקנדית אינג, משמשת מאז 2019 כשרה לסחר בינלאומי, קידום יצוא ועסקים קטנים בממשלת קנדה ואחראית מ-2021 גם על נושא הפיתוח הכלכלי של קנדה. במסגרת פגישתן, דנו השתיים בנושא יישום הסכם האס"ח (אזור סחר חופשי) המשודרג שנכנס לתוקף ב-1 בספטמבר 2019.

שרת הכלכלה נפגשה עם מקבילתה הקנדית:
צילום: רפאל בן חקון, לע"מ

ממינהל סחר חוץ שבמשרד הכלכלה והתעשייה נמסר כי ב-2018 ישראל וקנדה חתמו על הסכם הסחר (אס"ח) משודרג. במסגרת הסכם זה, נכללו תחומים חדשים שמאפיינים הסכמי אס"ח מודרניים – דוגמת סחר וסביבה, סחר ועבודה, סחר ומגדר, סחר אלקטרוני וחברות קטנות ובינוניות וכן מניעת מגבלות בתחומי התקינה והגנת החי והצומח.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

הסכם זה כלל גם פישוט של כללי המקור, שאפשר ליותר יצואנים לייצא לקנדה וליהנות מהטבות במכס כמו גם גמישות שהקלה על הפעילות הגלובאלית של מפעלים באופן שהרחיב את יכולות התמרון של היצואנים. ב-1 בספטמבר 2019 נכנס ההסכם המשודרג לתוקף אחרי שעבר תהליכי אשרור בשתי המדינות. ההסכם הגביר את היקפי הסחר.

שרת הכלכלה נפגשה עם מקבילתה הקנדית:
צילום: רפאל בן חקון, לע"מ

ב-2020 עמד היקף הסחר בסחורות ושירותים בין המדינות על כ 1.3 מיליארד דולר, עם מאזן סחר חיובי לטובת ישראל. בשנה זו היצוא הישראלי לקנדה עמד על כמעט 860 מיליון דולר בעוד שהיבוא מקנדה לישראל עמד על יותר מ- 438 מיליון דולר. הייצוא מישראל לקנדה כולל בעיקר כימיקלים, מכונות ומיכון חשמלי ומכני, מכשור אופטי ורפואי, גומי, פלסטיק ומוצרי מזון, בעוד שהייבוא מקנדה כולל בעיקר יהלומים ומתכות יקרות, מכונות ומיכון חשמלי ומכני, כימיקלים, מוצרי מזון ומכשור אופטי ורפואי.

שרת הכלכלה נפגשה עם מקבילתה הקנדית:
צילום: רפאל בן חקון, לע"מ

השרה ברביבאי: "קנדה היא מדינה יקרה לישראל ומהווה שותפת סחר חשובה. היחסים הכלכליים החמים בין קנדה וישראל הם בעלי שורשים היסטוריים. שורה של הסכמי סחר ושיתוף פעולה נחתמו מאמצע שנות ה-90 ועד 2018 ואין לי ספק שקשרי הסחר ושיתופי הפעולה בין המדינות רק יוסיפו לצמוח ולהתעצם".

Back to top button