בני גנץ על קליטת האוקראינים: "זה מעשה ציוני מהמדרגה הראשונה"
שר הביטחון בני גנץ סייר היום (שלישי) בנתב"ג ביחד עם שרת העלייה והקליטה, פנינה תמנו שטה, ראש רח"ל, תא"ל (מיל') יורם לרדו וראש צוות המשימה הלאומי לקליטת עלייה מאוקראינה ורוסיה, מאיר שפיגלר.
לפני כן קיים שר הביטחון דיון בנוגע למאמצי מערכת הביטחון בהשתתפות ראש אמ"ץ אלוף עודד בסיוק, סמנכ"ל משרד הביטחון אליעזר קרני, ראש רח"ל תא"ל במיל' יורם לרדו, מפקד מפקדת אלון תא"ל שלומי בן מוחה וראש מנה"ר אבי דדון. במהלך הסיור, הוצג מסלול ההגעה בנתב"ג, התקיים שיח עם החיילים המסייעים בקליטת העולים ובראיונות עימם, וכן הערכת מצב במשל"ט מבצע "עולים הביתה" המופעל על ידי רח"ל.
שר הביטחון בני גנץ אמר: "הנסיבות של ההגעה של האנשים לכאן הן נסיבות קשות. מדינת ישראל תמיד הייתה הבית שלהם, ועכשיו הם מממשים את השיבה הביתה ואנחנו שמחים שאפשר לעזור. מערכת הביטחון, תעשה כל מה שאפשר כדי לעזור ביחד עם משרד העלייה והקליטה, ועם משרדים נוספים, והמנהלת בראשות מאיר שפיגלר. בסופו של דבר, זה אתגר גדול לכל משרדי ממשלת ישראל, להצליח לקלוט את כל מי שמגיע לכאן, ואנחנו מאוד שמחים על הזכות הזו שניתנה לנו לבצע את זה. זה מעשה ציוני מהמדרגה הראשונה. בדיוק בשביל זה קיימת מדינת ישראל, הבית של העם היהודי."
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
עוד הוסיף גנץ ואמר: "פגשנו פה חייל במג"ב, שאמא שלו הגיעה ביחד עם אחותו, ואנחנו נשמע פה, אני מניח, על סיפורים מרגשים נוספים. זאת טבעה של התופעה הזו. אנחנו צריכים לעשות את כל מה שאפשר על מנת נקלוט אותם בצורה הטובה ביותר האפשרית. זו הזדמנות טובה להגיד לאזרחי ישראל שכל מה שאנחנו רואים פה זה רק שלב ההגעה לארץ. תהליך הקליטה הוא ארוך, רב שנים. צריך לפתוח את הלב, צריך לפתוח את הבית, צריך לפתוח את מקומות העבודה. החברה כולה תצטרך להתגייס."
שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו שטה אמרה: "אתם רואים סביבכם את התמונות, את המאמץ המאוד מאוד גודל שנעשה מעבר לים, ועכשיו גם כאן כדי לקלוט את העולים שנמצאים. קצת מספרים: מאז פרוץ המלחמה עלו לישראל מעל 4,000 איש. יש כאלה שאנחנו עדיין מקבלים אותם לתוך הלשכות שלנו במחוזות מכיוון שהם יצאו דרך טרמינל 3. השבוע הזה, לפי התחזית, אנחנו נסיים עם למעלה מ-2,500 עולים חדשים נוספים. ואנחנו רואים שמספר העולים שמגיעים הולך וגדל. כרגע יש לנו כ-1,000 עולים במלונות. אנחנו נותנים להם את הסיוע הראשוני. מבחינתנו, אנחנו נערכים לרמה הגבוהה ביותר כדי שנוכל לקלוט את אחינו ואחיותינו מאוקראינה ומרוסיה בצורה המיטבית ביותר."
"אני רוצה להודות לך, שר הביטחון, שהכנסת לכאן גם את חיילי פקע"ר, גם את אנשי רח"ל. אין ספק שצה"ל תמיד היה שותף מרכזי לקליטת עלייה לאורך כל שנותיה של מדינת ישראל, ולכן לראות את החיילים כאן זה מאוד מרגש. לכל אחד יש סיפור עלייה. פגשנו את החיילים דוברי השפה הרוסית והאוקראינית שרבים מהם המשפחות שלהם עדיין נמצאות שם. והמשימה הזו היא לא פשוטה, אבל ביחד, בעזרת השם, אנחנו נעשה ונצליח". הוסיפה שרת העלייה והקליטה.