ביקור מפתיע: נשיא סוריה בשאר אסד נפגש עם השיח' מוחמד בן זאיד בדובאי
נשיא סוריה בשאר אל אסד הגיע היום (שישי) לביקור באיחוד האמירויות, שם קיבל את פניו השיח' מוחמד בן זאיד, יורש העצר של אבו דאבי וסגן המפקד העליון של הכוחות המזוינים.
הנשיא בשאר אל-אסד הגיע מוקדם יותר היום למדינה, עם הגעתו לנמל התעופה הבינלאומי של דובאי התקבל על ידי שיח' מנצור בן זאיד אל-נהיאן, סגן ראש הממשלה והשר לענייני הנשיא.
במהלך הפגישה, שהתקיימה בארמון אל-שאטי בדובאי, בירך בן זאיד את נשיא סוריה על ביקורו, אשר הגיע במסגרת הדאגה המשותפת להמשך התייעצות ותיאום בין שתי המדינות בנושאים שונים. בן זאיד הביע ציין כי כי ביקור זה יהיה תחילתו של רצון טוב, שלום ויציבות עבור סוריה והאזור כולו.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
כמו כן, בן זאיד עודכן על ידי הנשיא בשאר אל-אסד על ההתפתחויות האחרונות בזירה הסורית.
שני הצדדים דנו ביחסי המדינות, שיתוף פעולה ותיאום משותף בין שתי מדינות כדי להשיג את האינטרסים ההדדיים שלהן ולתרום לגיבוש הביטחון, היציבות והשלום באזור הערבי ובמזרח התיכון.
במהלך הפגישה דנו שני הצדדים במספר נושאים בעלי עניין משותף, תוך שימת דגש על שמירה על שלמותה הטריטוריאלית של סוריה ונסיגת כוחות זרים, בנוסף לתמיכה מדינית והומניטרית בסוריה ובאנשיה כדי להגיע לפתרון בדרכי שלום.
השיח' מוחמד בן זאיד הדגיש כי סוריה היא מדינה חשובה בביטחון הערבי, וכי איחוד האמירויות להוטה לחזק את שיתוף הפעולה עמה כדי להשיג את שאיפות העם הסורי ליציבות ופיתוח.
השניים גם החליפו דעות ועמדות של שתי המדינות בכל הנושאים וההתפתחויות האזוריות והבינלאומיות בעלות עניין משותף.
בפגישה השתתפו שיח' תחנון בן זאיד אל נהיאן, יועץ לביטחון לאומי, שיח' מנצור בן זאיד אל נהיאן, סגן ראש הממשלה והשר לענייני נשיאות, שיח' עבדאללה בן זאיד אל נהיאן, שר החוץ ושיתוף הפעולה הבינלאומי, ועלי בן חמאד אל שמסי, סגן המזכיר הכללי של מועצת הביטחון העליונה הלאומית.
המשלחת המלווה את נשיא סוריה, כללה את פייסל מיקדד, שר החוץ הסורי, מנצור עזאם שר לענייני נשיאות, ד"ר בשאר אל-ג'פרי סגן שר החוץ והגולים ומספר בכירים נוספים.
נשיא סוריה סיים את ביקורו במדינה ובנמל התעופה אל-באטין נפרד מהשייח' מוחמד בן זאיד.
יש לציין כי הביקור המפתיע של הנשיא הסורי מגיע לאחר שנים רבות שלא ביקר במדינה ערבית, למעשה מאז פרוץ מלחמת האזרחים במדינה בשנת 2011.