צפון קוריאה ביצעה אתמול (חמישי) ניסוי בשיגור הטיל הבליסטי הבין-יבשתי (ICBM), ששמו הוואסונג -17 (Hwaseong-17), בהוראתו של המנהיג, קים ג'ונג און.
ג'ונג און חתם על צו לביצוע הניסוי של הטיל, הגיע לאתר הניסוי והעביר הנחיות לאורך כל תהליך השיגור.
"הצלחת הפיתוח של הטיל הבליסטי הבין-יבשתי החדש, שהוא אוסף של מדע וטכנולוגיה ביטחונית מתקדמת, היא הדגמה נהדרת לכוחה של התעשייה הביטחונית העצמאית שלנו, אשר פותחה ונבנתה ביוזמתנו", אמר ג'ונג און והוסיף כי "הנשק האסטרטגי החדש של הרפובליקה הדמוקרטית של קוריאה (DPRK) יאפשר לכל העולם להבין שוב בבירור את כוחם של הכוחות המזוינים האסטרטגיים שלנו", נכתב בהצהרה בסוכנות הידיעות הממלכתית של צפון קוריאה (KCNA).
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
קים ג'ונג און הדגיש כי "לכוחות ההגנה הלאומיים שלנו יהיו יכולות צבאיות-טכניות עצומות, בלתי ניתנות לתבוסה שיוכלו להתמודד מול כל האיומים ושמור על היערכות מלאה לעימות ארוך שנים עם ארצות הברית", נכתב בפרסום.
לפי צבא דרום קוריאה, ביום חמישי, שיגרה צפון קוריאה את הטיל בשעה 14:34 (זמן מקומי) משטח שדה התעופה סונאן ליד פיונגיאנג.
על פי הפרטים שהתפרסמו אודות הניסוי, הטיל הבליסטי הבין יבשתי Hwasong Po-17, ששוגר מנמל התעופה הבינלאומי של פיונגיאנג, טיפס לגובה שיא מרבי של 6,248.5 ק"מ, טס למרחק של 1,090 ק"מ במשך 4,052 שניות (כ-67.5 דקות) לערך, ונחת בדיוק כפי שתוכנן במי הים הפתוח המזרחי של קוריאה".
ראשי המטות המשולבים של ארצות הברית (JCS) זיהו את השיגור ואישרו את הפרטים כי הוא בוצע משדה התעופה סונאן בפיונגיאנג בשעה 14:34. הטיל טס כ-1,080 קילומטרים בגובה של למעלה מ-6,200 ק"מ.
"הוואסונג -17" הוא טיל תלת-שלבי שיכול באופן תיאורטי לשאת שניים או שלושה ראשי נפץ גרעיניים.
הטיל נחשף לראשונה על ידי צפון קוריאה במצעד צבאי שנערך ב-10 באוקטובר 2020 בפיונגיאנג לכבוד יום השנה ה-75 להקמת מפלגת הפועלים של קוריאה. הטיל משך תשומת לב גדולה וזכה לכינוי "המפלצת הצפון קוריאנית", כמו כן הוא נחשב לשדרוג של הטיל וואסונג-15, אשר מהווה צעד נוסף בתוכנית הטילים הבליסטיים הבין-יבשתיים של המדינה. באפריל 2018 הורה קים ג'ונג און על שדרוג הטיל הקיים (וואסונג-15) וטיסת הבכורה של הטיל החדש בעל היכולות המשופרות, בוצעה כאמור אתמול ב-24 במרץ 2022.
לפי מומחים, אם הטיל יטוס במסלול האופטימלי לטווח המרבי, אז הרקטה הזו יכולה לעוף למרחק של עד 15 אלף קילומטרים ואף יותר. המשמעות היא שבמידת הצורך, הרפובליקה הדמוקרטית של קוריאה (DPRK) יכולה לתקוף את הערים הגדולות ביותר בארה"ב בו-זמנית – למשל, ניו יורק, וושינגטון ולוס אנג'לס.
הטיל הבליסטי הבין-יבשתי (ICBM) בעל הטווח הארוך ביותר של צפון קוריאה היה הוואסונג-15, שנבדק בנובמבר 2017. במהלך המבחן הוא התרומם לגובה של 4475 ק"מ, טס 975 ק"מ והיה באוויר 53 דקות. רדיוס הפעולה שלו נאמד בין 9 ל-13 אלף ק"מ. שיגור זה הוביל לעלייה חדה במתיחות סביב צפון קוריאה וארה"ב ששלחה מספר קבוצות נושאות מטוסים אמריקאיות לאזור. עם זאת, הרקטה הנוכחית עברה את השיגור של נובמבר 2017 מכל הבחינות.
אורכו של "הוואסונג -17" הוא 23-24 מ', מה שעולה על גודלם של הטילים הבליסטים הגדולים ביותר ברוסיה, סין וארצות הברית. למשל, אורך ה-Topol-M הרוסי 22.7 מ', DF-41 הסיני באורך 21 מ', ו-Manhattan-3 האמריקאי באורך 18.2 מ'.
לפי הצבא הדרום קוריאני, הרקטה יכלה להכניס לוויין למסלול. עם זאת, ברור שגם אם וושינגטון תהיה משוכנעת ששוגר לוויין, היא עדיין תתייחס אליו כשיגור של טיל בליסטי בין-יבשתי.
בדרום קוריאה הגיבו לשיגור הצפון קוריאני כמעט שעתיים מאוחר יותר ובשעה 16:25 (שעון מקומי) ביצעו אף הם ירי של טיל בליסטי "היונמו-2" (NHK-2 – Hyunmoo-2) טיל קרקע-קרקע וטיל "הסיאנג-2" (Haeseong-II) טיל שיוט על-קולי. סיאול הבהירה כי יש לה את היכולת להשמיד טילים של צפון קוריאה.
זהו מופע הכוח ה-12 של הרפובליקה הדמוקרטית של צפון קוריאה מאז תחילת השנה. ב-20 במרץ, הכוחות המזוינים של הרפובליקה העממית ביצעו ירי ממערכות רקטות שיגור מרובות, וב-16 במרץ התרחש שיגור לא מוצלח, ככל הנראה, של טיל בליסטי. ב-27 בפברואר וב-5 במרץ נבדקו מערכות טילים בליסטיים בין-יבשתיים.
קים ג'ונג און, לבוש בז'קט עור ומרכיב משקפיים שחורים, עקב מקרוב אחר שיגור את הטיל הבליסטי החדש שלו "הוואסונג -17" לעבר ים יפן.
צפון קוריאה הסבירה את השיגור בכך שהמדינה נערכת לעימות ארוך טווח עם ארצות הברית.
ארה"ב גינתה את ניסוי הטיל של צפון קוריאה. "הבית הלבן גינה את קוריאה הצפונית על ניסוי שיגור טיל בליסטי ארוך טווח ביום חמישי, שבועות לאחר שארה"ב הזהירה מפני ניסויים חדשים של פיונגיאנג".