ועדת הכספים בראשות ח"כ אלכס קושניר, אישרה היום (רביעי) את תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. תקנות מס רכוש קובעות כי בכל שנה יופרשו לקרן 25% ממס רכישה הנגבים ע"י רשות המיסים, כאשר שר האוצר באישור ועדת הכספים רשאים לשנות את השיעור.
בחודש שעבר, אישרה הוועדה כי שיעור ההפרשה לקרן בשנת 2022 יעמוד על 8.5% במקום 25%, לשם מימון של 1.65 מיליארד ש"ח לצרכי התוכנית הכלכלית להורדת עלויות המחייה בישראל, וכעת תעמוד ההפרשה בשנה זו לקרן על 0%, לשם מימון ההפחתה בדלק כאמור.
בבקשת שר האוצר, שהוגשה לוועדת הכספים מצוין כי המשק הישראלי התאושש במהירות גדולה ממשבר הקורונה, וכי ההתאוששות מלווה בשיעור צמיחה גבוה, ועל רקע כך מוצע להפחית את ההפרשה לקרן, כך שתממן את הפחתת ההכנסות הכרוכה בהפחתת מחירי הדלקים בישראל.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
עוד צוין בבקשה כי מאזן הקרן הסתכם בתום שנת 2021 בכ- 19 מיליארד ש"ח, וכי תוספת ההכנסות לשנת 2021 היו חריגות מהמצופה והסתכמו ב-3.2 מיליארד ש"ח.
יו"ר הוועדה, ח"כ אלכס קושניר (ישראל ביתנו) אמר: "המהלך הזה יוזיל באופן משמעותי בעשרות שקלים את ההוצאה על כל תדלוק ובמאות שקלים את הוצאה החודשית לכל משפחה, אני מקווה ומאמין שזה תהליך בקונצנזוס של כל חברי הכנסת, המהלך התאפשר בזכות הגדלת הכנסות המדינה ואנחנו כרגע מחזירים את הכסף לציבור".
ח"כ ינון אזולאי (ש"ס) הוסיף: "אנחנו שמחים על ההורדה של הדלק, למרות הציניות הרבה שגילו כלפי וכלפיי חבריי מהאופוזיציה שהצענו את הצעד".
באוצר ציינו כי ההפחתה היא לחודשיים בסולר ושלושה חודשים וחצי בבנזין, מתוך הנחה שהבנזין נוגע יותר לציבור הרחב. כך צוין כי התחשיב הינו שההנחה תגלם כ-550 מיליון ש"ח בבנזין, כ-170 מיליון ש"ח בסולר, פלוס מע"מ והוצאות נלוות קטנות נוספות. בנוסף צוין כי הנתונים יבחנו בהמשך, וככל שמחירי הדלקים יהיו עדיין גבוהים, ייתכן שתובא הפחתה נוספת. התקנות אושר פה אחד.
נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים, ד״ר רון תומר מסר: ״הפחתת מחיר הדלק הנה הפחתה חשובה, שתוביל להוזלת יוקר המחייה וקידום הכלכלה הישראלית. אנו יודעים כי זו לא הייתה החלטה קלה, אך מברכים את שר האוצר על האומץ בו פעל בהתאם לצרכי השוק ומשבר האנרגיה העולמי כתוצאה מהמלחמה באוקראינה. על משרד האוצר להמשיך ולפעול להוזלת יוקר הייצור ויוקר המחייה, וזאת באמצעות הפחתות נוספות של מיסים עקיפים המהווים נטל כבד על החברה והעסקים בישראל כגון ארנונה, מים, חשמל ועוד״.