מכבי והפועל תל אביב נפגשו הערב (שני) באצטדיון בלומפילד שביפו, לדרבי הלוהט של המדינה. כ-25 אלף אוהדים הגיעו למגרש ונתנו תצוגות אוהדים מרשימות, אך גרמו לתוספת זמן של 10 דקות למחצית הראשונה, עקב השלכת רימוני עשן רבים למגרש. לאחר שלא היה ניתן להמשיך לשחק, השופט הורה על עצירת המשחק, דקות ספורות מתחילתו.
המחצית הראשונה לא נראתה כמו דרבי תל אביב חם מזג כפי שהתרגלנו לראות והשחקנים ירדו לחדרי ההלבשה בתיקו מאופס. אף אחד במגרש ומחוצה לו לא דמיין שבמחצית השנייה נהיה עדים לבליץ צהוב מטורף.
בדקה ה-56 של המשחק השתחרר הלחץ האדיר ביציעי האוהדים הצהובים כאשר מכבי עלתה ליתרון ראשון ובדקה ה-72 התחילו החגיגות, כאשר אבי ריקן ניגש לבעוט קרן ובשעה שכולם ציפו להרמה למרכז הרחבה, ריקן שלח את הכדור לרשת והעלה את מכבי ליתרון כפול. שתי דקות לאחר מכן שוב היה זה ריקן שהעלה את מכבי ל-3-0 על האדומים.