שר הבריאות הורוביץ: "מרצ ומפלגת העבודה צריכות ללכת ביחד"
הבוקר (שישי) התקיים כנס ה-1 במאי של קרן ברל כצנלסון בהשתתפות של למעלה מ-1000 איש, בהם שרים, ראשי ועדות בכנסת, חברי כנסת, ראשי עמותות ופעילים חברתיים. הכנס התמקד השנה בסיכום שנה לממשלת השינוי.
במהלך הכנס הוענק אות המאבק החברתי לשנת 2022 לאילן גילאון ז״ל על פעילותו הציבורית מעוררת ההשראה. רעייתו יהודית גילאון קיבלה את האות בשמו ואמרה: ״אילן ואני בכינו מהתרגשות שקיבלנו את הבשורה על הזכייה. אילן הלך בידיעה שכולם מעריכים אותו והוא מקבל את הפרס הזה. המושג ׳חברתי׳ עצבן את אילן. כולם רוצים להיות חברתיים אך לא סוציאליסטיים, למרות שמדובר באותו הדבר. הוא לא התייפייף במילים, הוא אהב את המילה סוציאליסטיים ויותר מכל הוא אהב את העשייה הסוציאליסטית. ברל כצנלסון היה גאה מאוד בעשייה של אילן, כולנו היינו גאים בו מאוד״.
יו״ר מפלגת העבודה ושרת התחבורה מירב מיכאלי אמרה: ״ללא קרבות הבלימה שלנו בשנה האחרונה היינו במקום אחר היום. לא הייתה לי שום אשליה לגבי איזו ממשלה אנחנו מקימים, ושזו תהיה ממשלת ימין. מדינת ישראל נדחפת שנים ימינה בהרבה מאוד כסף ותעמולה. בכל תחומי חיינו. בנתוני הפתיחה האלה, ההישגים שלנו ממש טובים. נתניהו הכניס לציבוריות הישראלית סטנדרטים שלא היו כאן מעולם. המחנה שלנו ספג אלימות והסתה שלא נראו כאן מעולם והביאו לרצח של ראש ממשלה ולאובדן הזהות שלנו. הממשלה הזו היא תחילת עידן הבא. אנו מחזירים את הביטחון שלנו בצדקת דרכנו ובונים מחדש את המחנה הפוליטי. המחנה שלנו רוסק למפלגות לא דמוקרטיות, ללא אידאולוגיה ברורה, ואנחנו בונים מחדש מפלגות דמוקרטיות שמחויבות לשוויון. בבחירות הבאות נעשה הכל כדי לבנות מחדש את המפלגות הדמוקרטיות, העבודה, מרצ ולהביא את הכוחות בחזרה ולהפסיק את הפיצול. אני משתמשת בממשלה הזו כדי לעשות טוב ולהביא כמה שיותר הישגים ולהפסיק את ההסתה נגד ציבור שלם״.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
יו״ר מפלגת מרצ ושר הבריאות ניצן הורוביץ: ״אגף התקציבים משקף פוליטיקה ימנית כלכלית והתפקיד שלנו להציג לקדם חלופות. שירותים חברתיים צריכים לגדול ולהתרחב ולא להצטמצם. אני בעימות קשה עם משרד האוצר על התפישה הקפטיליסטית הקיצונית שלהם שפוגעת בחברה הישראלית. הם מחזקים את החזקים ומחלישים את החלשים. יש לנו מחסור עצום ברופאים והרפואה הפרטית שואבת את כח האדם שנותר. ומי נפגע מזה? כולנו. זה הורס את הרפואה הציבורית בישראל. הרפואה הציבורית חייבת להתחזק, והיא חייבת לקבל הרבה יותר משאבים. ליצמן ייבש את הרפואה הציבורית בישראל. למדנו את כל הטריקים של האוצר, יותר לא יהיה אפשר לעבוד עלינו. למדינה יש עודפים ענקים מגביית מיסים, האבטלה בשפל, המשק משגשג ולמדינה יש יותר כסף לתת. לא יכול להיות שמי ששולט בכסף זה אנשים שאף אחד לא בוחר, אף אחד לא יכול לרסן, והם עושים זאת לפי תפישות כלכליות עתיקות של רייגן. הייתה לי זכות היסטורית בהקמת הממשלה הזו, הוכחנו שהשמאל יכול להיות בהנהגה ובשלטון. הוכחנו שמדיניות סוציאל דמוקרטית היא מעשית מאוד ונוגעת באנשים. הייתי רוצה לראות מפלגה סוציאל דמוקרטית מאוחדת, אני מאמין בזה. מרצ ומפלגת העבודה צריכות ללכת ביחד״.
מנכ״ל המרכז הרעיוני בקרן ברל כצנלסון רמי הוד אמר בכנס: ״הרבה דברים השתנו בממשלה הזו, אבל המדיניות הכלכלית הקפיטליסטית שמובילה את ישראל בשני העשורים האחרונים לא השתנתה. רק השבוע, שלושה דיירים מתו ו-34 דיירים חטפו הרעלת מזון במעון לבעלי מוגבלויות בחולון. ומי הבעלים של המעון? חברת דנאל. חברה פרטית למטרת רווח שמנהלת את שירותי הרווחה הרגישים ביותר שמופקדים על האוכלוסיות הפגיעות ביותר. ההפרטה וההפקרה לא השתנו. התפיסה המיושנת שמגיעה ממשרד האוצר גם היא לא השתנתה. תפיסה שבמרבית המערכת הפוליטית עדיין רואים בה אמת מדעית למרות שהיא לא יותר מעמדה אידיאולוגית. עמדה שפשטה את הרגל. הזרם המרכזי במחשבה הכלכלית בישראל ובעולם קורא להרחבת ההשקעה של הממשלה בתשתיות ובשירותים חברתיים, גם במחיר של הגדלת הגירעון. אבל שר האוצר ובכירי האוצר מדקלמים סיסמאות שחוקות משנות ה-80. הם עדיין משוכנעים שאם רק ניתן לשוק לעשות את שלו, העושר יחלחל למטה, מההיי-טק לכל השאר. אבל העושר לא מחלחל. והציבור יודע את זה היטב."
״בארצות הברית הקפיטליסטית מעלים את המיסוי למאיון העליון, אבל לפוליטיקה שלנו האג'נדה הזאת עדיין לא הגיעה. 87% מהישראלים סבורים ששכר המינימום נמוך מדי ואי אפשר להתקיים ממנה. 68% מהישראלים תומכים במיסוי גבוה יותר על בעלי ההכנסות גבוהה. 83% מהישראלים בעד חופשת לידה לאבות. רוב מוחץ גם בעד קיצור שבוע העבודה שאצלנו הוא מהארוכים בעולם. מדיניות משפחה שוויונית ומאפשרת, שיש בה איזון בין בית לעבודה, חינוך ציבורי מתום חופשת לידה, היא צורך שעולה בכל שיחה, ובכל זאת, זו אג'נדה שכמעט לא נמצאת על סדר היום הפוליטי בישראל. אנחנו שמחים על קיומה של הממשלה הזאת, שמחזירה את ישראל לשפיות וממלכתיות. אבל אנחנו לא מסתפקים בשפיות ובממלכתיות. אנחנו לא מסתפקים בלבלום את הרע. אנחנו רוצים שיהיה פה טוב. הגיע הזמן להפסיק את פוליטיקת השבטים ולעבור לפוליטיקה של צרכים, כזו שעוסקת בחלוקת המשאבים בחברה״. הוסיף.
יו״ר קרן ברל כצנלסון חגי מירום אמר: ״רוסיה מתנהגת כצורר שפוגע בנשים זקנים וילדים. הייתי יו״ר ועדת חוץ וביטחון, אנחנו חייבים להתייצב לצידו של העם האוקראיני ולהפסיק לפחד מרוסיה”.