הבוקר (שבת) שוחררו 4 צבי ים שעברו שיקום במרכז הארצי להצלת צבי ים, בחוף של שמורת טבע חוף הבונים.
="ינאי" ו"ציפי", נקבות צב ים חום, נמצאו בחודש ינואר לאחר שנפלטו לחופים באזור השרון בעקבות סערת חורף גדולה והועברו לטיפול במרכז ההצלה. הן עברו בדיקות רפואיות קפדניות וטיפול מסור ע"י צוות המטפלים והמתנדבים של מרכז ההצלה ואף אבחון CT במרפאה הווטרינרית "כל חי" ברחובות אצל הווטרינר ד"ר צחי אייזנברג, המלווה את מרכז ההצלה בהתנדבות כ-20 שנה. "ינאי" ו"ציפי" אובחנו כסובלות מפגיעות הדף (מפיצוצים ימיים שמקורם טרם ידוע), אשר גרמו לנזק ברקמות הרכות (ריאות ואוזניים).
צב ים חום זכר בשם "גיא" נמצא גם הוא בינואר לאחר הסערה והתגלו אצלו פגיעות קלות יחסית מפיצוצים ימיים, שגרמו לפגיעות הדף אצל צבי ים רבים המטופלים כיום במרכז ההצלה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
"ראשן", צב ים חום מתבגר, נמצא במרץ על חוף בית ינאי, כשהוא מסובך בחוטי דיג ועם קרס בפה. קרסי דיג הם אחד מגורמי הפגיעה הנפוצים בקרב צבי ים באזורנו. צבי הים נתפסים בקרס, כשהם נושכים את הפיתיון המחובר לקרס. סכנת חיים נשקפת כאשר הקרס מחוררת את מערכת העיכול, הצב בולע את חוט הדיג או כשהחוט נכרך סביב גוף הצב, כמו שקרה ל"ראשן", מה שעלול לגרום לנמק או לחנק. במקרה של "ראשן", הקרס הייתה נעוצה באופן חיצוני יחסית, ומטפלי מרכז ההצלה הוציאו את הקרס באמצעות מכשיר מיוחד דרך הפה, תחת הרדמה אך ללא ניתוח.
לאחר כ-3-4 חודשי טיפול ושיקום, ארבעת הצבים הבריאו ומוכנים לשוב אל הים.
ברשות הטבע והגנים מבקשים מהציבור: אנא היו ערניים לצבי ים שנפלטו לחוף או צפים בים ודווחו מיד למוקד רט"ג 3639*, הישארו עם הצב עד הגעת מתנדב/פקח או הביאו את הצב למרכז ההצלה לאחר הדיווח. במקרה שמוצאים צב ים מסובך בפסולת כלשהי (דוגמת חוטי דיג), אין להסיר את הפסולת ואין לשחרר את הצב חזרה לים. הצב זקוק לטיפול רפואי במרכז ההצלה.