חדשות הארץמבזקים

האקתון לזכרה של מיכל סלה ז"ל בבית הנשיא: "עבור נשים רבות המיזם הזה מגיע מאוחר"

רעיית נשיא המדינה, מיכל הרצוג אירחה היום (רביעי) את גמר האקתון לזכרה של מיכל סלה ז"ל בבית הנשיא. האקתון, אשר מתקיים זו הפעם השלישית, הינו תחרות היזמות היחידה בישראל שנועדה לפיתוח טכנולוגיות להצלת חיים של נשים בשבי האלימות בביתן. בהאקתון מתחרים כ- 70 צוותים של מפתחות ומפתחים, מתוכם כשלושים צוותים מובלים על ידי נשים ששרדו אלימות בזוגיות על בשרן.

במהלך האירוע, הוכרזו שמותיהם של הזוכים לשלושת הצוותים המנצחים, והוענקו פרסים על ידי רעיית הנשיא וחבר השופטים. באירוע השתתפו שר המשפטים, גדעון סער, השר לביטחון פנים וקידום קהילתי, עמר בר לב, שרת הכלכלה אורנה ברביבאי ונוספים.

האקתון לזכרה של מיכל סלה ז"ל בבית הנשיא: "עבור נשים רבות המיזם הזה מגיע מאוחר"
צילום: גיל רובינשטיין

רעיית נשיא המדינה פתחה ואמרה: "זו זכות וגאווה עבורנו לארח אתכם כאן בבית הנשיא להעניק במה וקול למפעל החשוב הזה, שמתמקד בהצלת חיים ומניעת אלימות במשפחה בכלים טכנולוגיים, ובשיאו – האירוע שלכבודו התכנסנו – גמר ההאקתון לזכר מיכל סלה. למרבה הכאב, עבור נשים רבות, כמו מיכל זכרה לברכה, המיזם הזה מגיע מאוחר. מאוחר מדי. אבל עבור רבות אחרות מדובר בהצלת חיים של ממש. זו הצלת נפשות עבור נשים שחיות בתוך הסקאלה הרחבה הנקראת אלימות נגד נשים. תזכרו, שאתן לא אשמות, ולא מואשמות באלימות שפגעה ואולי עדיין פוגעת בכן. אתן לא נפגעות בגלל איך שהתנהגתן או לא התנהגתן לא בגלל מה שלבשתן, או לא לבשתן, לא בגלל מה שאמרתן, או עשיתן, לא בגלל עוצמתכן, לא בשל יופיכן, ולא בגלל היותכן. אתן לא אשמות.״

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
האקתון לזכרה של מיכל סלה ז"ל בבית הנשיא: "עבור נשים רבות המיזם הזה מגיע מאוחר"
צילום: גיל רובינשטיין

נשיא המדינה בירך את הפורום במסר מצולם: ״כבוד הוא לנו לארח בבית הנשיא את המפעל החשוב שאתם מקיימים היום, שהוא, יותר מכל, ביטוי לשותפות במאבק נגד אחת התופעות הקשות בחברה הישראלית. המאבק נגד אלימות כלפי נשים הוא מאבק של כולנו. לכולנו יש חלק בו, על כולנו מוטלת האחריות. אני מבקש לברך את היזמים הטכנולוגיים שמשתתפים בהקאתון, וכמובן את הזוכות והזוכים, ולאחל למוביליהם הצלחה רבה בהמשך המאמץ להצלת חיים ולמניעת אלימות במשפחה.״

האקתון לזכרה של מיכל סלה ז"ל בבית הנשיא: "עבור נשים רבות המיזם הזה מגיע מאוחר"
צילום: גיל רובינשטיין

שר המשפטים גדעון סער: "המאבק באלימות במשפחה הוא מהנושאים שעסקתי בהם בהתמדה מתחילת דרכי הציבורית. וגם היום, כשר משפטים אני מקדם מהלכים שנוגעים למאבק באלימות נגד נשים וגם סיוע לקורבנות עבירה. יש לי שלוש בנות, שתיים מהן כבר נשים, והשלישית בגן חובה. תמיד חשבתי שאחד התפקידים שלי כאיש ציבור זה לפעול כדי שכל אישה תהיה בטוחה במרחב הציבורי ובמרחב הביתי. לפי התרשמותי יש הידרדרות גם במרחב הציבורי והמשימה הזאת היא משימה שאף פעם לא נגמרת. אנחנו יכולים לעשות ועוד נעשה הרבה, כולנו ביחד, כדי שכל אישה במדינת ישראל תוכל לממש את הזכות שלה לחיות בביטחון."

האקתון לזכרה של מיכל סלה ז"ל בבית הנשיא: "עבור נשים רבות המיזם הזה מגיע מאוחר"
צילום: גיל רובינשטיין

השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב: "האירוע הקשה כל כך בו חייה של מיכל נלקחו ממנה באכזריות, באופן שאי אפשר להישאר אחריו שווה נפש, נותר חקוק בתודעה הציבורית. הרצח של מיכל – ומקרי רצח נוספים של נשים בידי בני הזוג שלהן, מהווה תמרור אזהרה לכולנו, ובפרט לי כשר לביטחון הפנים, עד כמה קריטית היא ההשקעה בשמירת הביטחון האישי והצלת חיים של אזרחים ואזרחיות שהיו, ועודם זקוקים, להגנה מבית."

שרת הכלכלה והתעשייה, אלופה במיל' אורנה ברביבאי: ״לא הכרתי את מיכל סלה ז״ל, אך האור שמיכל הפיצה בחייה מאיר את העשייה הענפה למיגור האלימות כלפי נשים. היעד לאפס נרצחות יתאפשר באמצעות החזון של שיתוף פעולה מכלל המגזרים ופיתוח טכנולוגיות מצילות חיים. יהי זכרה ברוך."

האקתון לזכרה של מיכל סלה ז"ל בבית הנשיא: "עבור נשים רבות המיזם הזה מגיע מאוחר"
צילום: גיל רובינשטיין

מייסדת ומנכ"לית פורום מיכל סלה, לילי בן עמי: ״אחותי הקטנה מיכל סלה ז"ל נרצחה באכזריות בביתה והיא בת 32 בלבד. הנאשם ברצח הוא בעלה. הראשון האמור להיות אמון על שלומה ובטחונה. מיכל לא ידעה שנשקפת סכנה כלשהי לחייה. גם אנחנו לא ידענו. הטכנולוגיה מאפשרת לנו לנבא התנהגות ולהתריע מפני סכנה זה שכיח בעולם הבטחוני וגם בעולם המסחרי. עמותת פורום מיכל סלה מקדמת חשיבה חדשנית יזמית "מחוץ לקופסא". היום, לכבוד יום הולדת 35 של מיכל סלה ז"ל, החלום מתגשם לנגד עינינו.״

מקום ראשון: כפתור הפרפר
הפרפר הוא פיצ'ר שניתן להתקין בקלות בכל אפליקציה (SDK) ואתר אינטרנט בעולם (פלאגין) כך שכל אחד מהם הופך להיות פוטנציאלי למקור דיווח הקשור לאלימות במשפחה. הפרפר כבר היום מוטמע באפליקציות מובייל ויודע לקבל פניות הקשורות באלימות במשפחה ולנתב אותן לגורמים הרלוונטיים באותה המדינה ממנה יצאה הקריאה (IP address). בנוסף, הפרפר יודע לזהות את שפת המשתמש ומשנה את תצוגתו בהתאם (localization).

מקום שני: Voice of you
אפליקציה חינמית המושתתת על גלאי קול ברדיוס נרחב, שכל אישה תוכל להגדיר עבורו באמצעות פיצ'ר מיוחד מילות קוד ספציפיות, שעם אמירתן על ידה במקרים שתחוש מאוימת, יופעל חיווי מיידי ורועש במכשיריי הטלפון של מכריה, שהתקינו מראש בתיאום איתה את האפליקציה.

מקום שלישי: viosense
אפליקציה שנועדה למנוע את מקרה האלימות הבא עוד לפני הדייט הראשון. היא מנתחת את השיחות באפליקציות מסרים מיידיים ובטלפון, ומזהה דפוסים אלימים ומסוכנים. בנוסף, היא בונה מאגר מידע אנונימי לחלוטין המאפשר למידה על אדם מסוים, ללא ידיעה מי הוא. כך, בשיחות עם אנשים בעלי רקע בעייתי (תלונות רבות/שיח אלים תדיר), viosense תדע להתריע בצורה רגישה ומדויקת הרבה יותר.

Back to top button