המדריך לבחירת פירות וירקות – ושיהיה לכם לבריאות
כשאנחנו בוחרים פירות וירקות, בין אם בסופרמרקט הקרוב לביתנו, בשוק, אצל הירקן או ברכישת פירות וירקות ישירות או אונליין מהחקלאי – המהלך הפשוט לכאורה הוא זה שישפיע על הארוחות הבאות שלנו, על טיבן ואיכותן, וזה דבר שאין לזלזל בו! אז איך נדע איזה פרי או ירק לבחור מבין הערימה? זה לא כל כך מסובך. ואם תשומת לב לפרטים הקטנים בעזרת המדריך שהכנו לכם, תוכלו גם אתם לצאת וידיכם מלאות בסחורה משובחת. שנתחיל?
על הנראות והפרטים הקטנים
נסו להימנע מפירות וירקות עם חתכים, "פציעות", חורים, או חלילה עובש. בין אם אתם קונים פירות וירקות מהחקלאי , מהירקן או מכל מקור רלוונטי אחר – מבט מדוקדק יותר על כל פרי וירק לוקח בדיוק עוד שניונת, ומונע עוגמת נפש עתידית! מה שכן, וזה חשוב – אל תחפשו את הירק ה"מושלם". התפוח הכי אדום בערימה הוא לאו דווקא הכי טעים, והעגבנייה הלא סימטרית היא לעיתים הכי נהדרת.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
טריות זה שם המשחק
נסו להימנע מצריכה של פירות וירקות משומרים. מחקרים מראים שערכם התזונתי מופחת, ולעיתים מוסיפים להם סוכרים למיניהם, סירופ, וחומר משמר – שלגמרי פוגם בערכו הבריאותי של הפרי. פירות וירקות קפואים, לעומת זאת, הם אופציה יותר מועדפת כברירת מחדל. אם צץ בכם חשק עז לירק שאינו בעונה, ופשוט בלתי אפשרי למצוא אותו טרי בשווקים – נסו את האופציה הקפואה, לא המשומרת.
בשלות
ברור שנרצה פרי או ירק בשלים, שנוכל לנגוס בהם כבר ברגע שיצאנו מהירקן. עם זאת, לטווח הארוך, חכם יותר לרכוש פירות וירקות רגע לפני ההבשלה. עם אפסון חכם, נוכל להאריך את חיי המדף של הפירות והירקות שלנו, ובכך לצמצם את הכמות שאנו זורקים עקב הירקבות.
נסו לתכנן את הקנייה באופן חכם
עשו בדק בית. מה חסר לכם? מה חשבתם לבשל השבוע ומה תצטרכו? אלו מצרכים יש לכם במקרר שכדאי לבשל או לאכול בטרם יתקלקלו? עשו לכם רשימה, ונסו לקנות בדיוק מה שנחוץ לכם מבחינה כמותית. קנייה חכמה היא גם קנייה עונתית – הרי לא תחפשו אבטיח בחורף, נכון? למדו היטב את העונות של הפירות והירקות שאתם צורכים, והפכו לקניינים נבונים יותר.
עלים
כשקונים חסה, עלי בייבי, עלי רוקט ושאר עלים – חפשו את האופציה הירוקה ביותר. מה שיותר ירוק יותר טרי. עלה שאינו טרי נוטה לגוון צהבהב.
תפוחי אדמה
לאדמה יש כאן תפקיד חשוב. אין צורך לחפש תפוח אדמה "נקי", להיפך. הרגבים והאדמה ושאר ה"לכלוך" הם אלו ששומרים אותו טרי. אז אל פחד. הרי בכל מקרה תשטפו אותו לפני הבישול!
משפחת המצליבים
ברוקולי, כרוב והאחות הקטנה כרובית הם דווקא ירקות שקל לבחור. המנעו מאלו בעלי הגוון הצהוב, כי הם טריים פחות. ולגבי כרוב הניצנים – נסו לחפש דווקא את הקטנים מביניהם. הגדולים בשלים יותר, וקרובים לקץ חיי המדף שלהם, וחבל.
עגבניות
חפשו את העגבניות שהגבעול עדיין מחובר אליהן. אלו הן העגבניות הטריות ביותר, רוויות עסיס וטעם ורחוקות מלהיות עייפות.
מלפפון וזוקיני
פה חוש המישוש בא לעזרתנו – לחיצה קלה על המלפפון או הזוקיני תספר לנו אם הוא ספוגי מדי, ועל אחד שכזה נוותר. אם הוא קשיח יחסית ויציב – נהדר. אגב, ככל שהזוקיני קטן יותר, כך טעמו מתוק יותר.
מקווים שהצלחנו לעשות לכם מעט סדר, ולצייד אתכם בכמה עצות וטריקים מועילים לקראת הקנייה הבאה שלכם. שפע הפירות סביבנו כיום הוא באמת ענק, ועלול לבלבל, אך אין סיבה שלא נצליח לבחור ולברור מתוכו את התוצרת הטובה ביותר, הבריאה ביותר, והטעימה ביותר. נאחל לכם בתיאבון, ורק בריאות שתהיה לכם.