חדשות הארץמבזקים

הרצוג העניק את 'אות הנשיא להתנדבות': "מוטל עלינו להכיר בגיוון הישראלי המרתק"

נשיא המדינה יצחק הרצוג, העניק היום (רביעי) את ״אות הנשיא להתנדבות״ לשנת תשפ"ב באירוע חגיגי שהתקיים בבית הנשיא.

״אות הנשיא להתנדבות״ הוענק על ידי הנשיא, זו השנה ה-49, ל-12 מתנדבים וארגונים שנבחרו לקבל את הוקרת החברה והמדינה על עשייתם ההתנדבותית. השנה, הוקדש האות "לפועלות ולפועלים למען שותפות וסולידריות, למען אדם, חברה וסביבה בשאיפה ליצירת חברת מופת." האות הוא פרי יוזמתם של מוסד הנשיאות בשיתוף עם המועצה הלאומית להתנדבות, ומטרתו לטפח ולקדם את רוח ההתנדבות ולהביע הוקרה למתנדבים.

הזוכים נבחרו בהמלצת חברי ועדה מייעצת שמינה נשיא המדינה, המורכבת מאנשי חברה ורוח בראשות ד"ר נחום איצקוביץ. במסגרת האירוע, ביצעו ילדי פרויקט "ילדי המוסיקה", הפועל בשיתוף עיריית תל אביב יפו ועמותת מקור, מספר שירים ביניהם השיר "מדוע לא באת", לצד הזמר ירמי קפלן.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
צילום: קובי גדעון/ לע"מ

נשיא המדינה פתח את דבריו ושיבח את המתנדבות והמתנדבים: ״באמצעות האות הזה שאנחנו מעניקים לכם כאן, מתנדבות ומתנדבים יקרים וארגונים מעוררי השראה, אנחנו מבקשים להודות לכם – לא רק בשמנו, אלא בשם כל העם בישראל, על העשייה החשובה שלכם למען החוסן שלנו. כי חוסן לאומי איננו נמדד רק בגודל הצבא של אומה, בהיקף התחמושת שהיא מחזיקה, ובאמצעי ההגנה שהיא מפתחת. חוסן לאומי קשור לבלי התר ביכולת של הפרטים והקבוצות בתוך האומה לראות אחד את השני, להאמין אחד בשני, ולעשות אחד למען השני.

נשיא המדינה הדגיש: ״היום, אולי יותר מתמיד, מוטל עלינו להכיר בגיוון הישראלי המרתק, לראות בו ערך מוסף הכרחי, ולבחור באחדות. לבחור לראות את המחבר, והמקרב, ולא את המפלג והמפריד. לבחור באחווה ובהושטת היד, ולא באיבה ובהפניית העורף. לנהוג באחריות, ולא לשבור את הכלים. אלה דברים שאי אפשר להפריז בחשיבותם. אלה הדברים שבונים אותנו כעם וכמדינה. תודה לכולכם, אנו ממשיכים להאמין בכם ובעשייה שלכם, למעננו – למען כולנו. יחד. תודה רבה, ובהצלחה!״

צילום: קובי גדעון/ לע"מ

רעיית נשיא המדינה ציינה: ״כשנכנסנו לבית הזה, יצאנו למסע בחברה הישראלית. מדרום לצפון, מזרח ומערב, בין שדות החינוך, הרווחה, הביטחון, הבריאות, הספורט, מצאנו גיבורות וגיבורים ישראלים. אנשים מופלאים, אור גנוז של ממש, שעושים לילות כימים למען העם בישראל, למען החברה הישראלית. גם היום, ניבטים לפנינו גיבורות וגיבורים ישראלים, והפעם לא סתם גיבורים, אלא גיבורים בהתנדבות! כשאנחנו מסתכלים עליכם, אחנו רואים את הפנים היפות של ישראל, ישראל התורמת, ישראל המתנדבת, ישראל המגוונת! יושבים כאן לפנינו היום יחידים, ונציגי ארגונים, שקמים כל בוקר, ומבקשים רק דבר אחד – לעשות טוב."

"כל אחד ואחת מכם לבד, בקבוצה, בארגון ובעמותה, תורם שעות אינספור, באהבה, באמונה, בנחישות, עם לב ענק וחיוך רחב, למען המטרה – והאנשים – שלהם הוא או היא מקדישים את פועלם. יש ביניכם מי שפועלים למען אוכלוסיות שלמות, הזקוקות לתמיכה – כל סוגי התמיכה. יש ביניכם מי שפועלים יום יום כדי לטוות את החוטים שקושרים אותנו אלה לאלה. לרקמה אנושית, ישראלית, אחת חיה. הדברים נכונים ליחידים, ועל אחת כמה וכמה לארגונים. הארגונים שנציגיהם נמצאות ונמצאים כאן היום, הם ההוכחה לכוח שיש לקבוצה שמתאחדת סביב מטרה; לעוצמות ולאדוות של שיתופי פעולה, ובוודאי כשהם לטובת תכלית שמיטיבה עם כולנו.״ הוסיפה.

צילום: קובי גדעון/ לע"מ

שמות הזוכות והזוכים באות הנשיא להתנדבות לשנת תשפ״ב:
יחידים:
• הרב ערבליך יוסף – בן 45 מבני ברק. הקים לפני כ-6 שנים את עמותת ״למענכם״ שפועלת למען אלפי חולים וחולות בארץ ובחו״ל, שזקוקים לייעוץ והכוונה רפואית. הרב מלווה חולים רבים באופן אישי, ובמהלך מגפת הקורונה פעל רבות להגברת המודעות בחשיבות החיסונים.
• מאור רומם – בת 16, תלמידה, יזמית חברתית ומרצה, מעודדת התנדבות במסגרת הרצאות לקבוצות נוער דרך החברה למתנ"סים.
• נינה וינר – בת 89 מתל אביב. נינה, מייסדת ״קרן אייסף״ – הקרן הבינלאומית לחינוך, תרמה לצמצום פערים בחברה הישראלית בכך שעזרה לצעירים רבים מהפריפריה לרכוש השכלה גבוהה ולממש את הפוטנציאל האישי שלהם. במשך ארבעים שנה פעלה נינה וינר לחינוך וקידום צעירים מקהילות מוחלשות בישראל.
• סובחייה נגניגיה – בת 58 מבאקה-אל גרביה. מתנדבת מזה 12 שנים למען משפחות נזקקות ומובילה פרויקטים רבים לגיוס תרומות.
• ענת סמסון יופה – בת 56 מחופית, ממקימי עמותת ״בשביל המחר״ המסייעת ללוחמות ולוחמים משוחררים המתמודדים עם השפעות חוויות לחימה והלם קרב.

ארגונים:
• אגודת המפגש הבינדתי – ארגון המפגיש קבוצות אזוריות למפגש בין דתי. הקבוצות משמשות כמרכזים פתוחים, המשמשים כפלטפורמה להכרת האחר. העמותה מקיימת כנסים בין דתיים בין היתר עם ארגונים פלסטיניים ועורכת כנס מזרח תיכון שנתי בשיתוף ארגונים ממצרים, ירדן ועוד.
• אמב״י – ארגון המגמגמים בישראל – הוקם בשנת 1999 לצורך סיוע בהתמודדות מוצלחת עם הגמגום וביצירת חיים מלאים, על אף הקושי.
• בשביל החיים – הוקמה בשנת 2000. מסייעת למשפחות שיקיריהן התאבדו, ופועלת למניעת התאבדויות ברמה הלאומית ולתמיכה במחקר בנושא מניעת אובדנות.
• יוצאים לשינוי יוצאים ללמוד – העומתה הוקמה בשנת 2013, על ידי יוצאים מהחברה החרדית ולמען יוצאים מהחברה החרדית, במטרה לשנות מדיניות ולהשוות את זכויות היוצאים כדי שישתלבו בחברה.
• לא עומדות מנגד – העמותה הוקמה בשנת 2018, לסיוע לנשים בזנות במגוון תחומים, סיוע חומרי, נפשי, הענקת תחושת תמיכה ותחושת שייכות.
• ער״ן – עזרה רפואית נפשית – העמותה נוסדה בשנת 1971, ומגישה סיוע נפשי לכל פונה ובכל מצב של מצוקה אנושית לכלל החברה בישראל.
• קרן רמון – הקרן הוקמה בשנת 2010. מטרתה לתמוך ולהעצים חינוך בתחום החלל, ערכים חברתיים ומצוינות במורשתם של אילן ואסף רמון ז"ל. העמותה פועלת בפריסה ארצית בפעילויות שונות ביניהן שיתוף טייסי חיל האוויר ונוער בסיכון, ופיתוח מנהיגות בשיתוף עם בתי ספר ורשויות מקומיות.

צילום: קובי גדעון/ לע״מ

Back to top button