לראשונה אי פעם: המדינה תעניק מלגות פוסט-דוקטורט לפיתוח יוזמות טכנולוגיות
משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה מפרסם קול קורא לחוקרים המסיימים תואר שלישי, להגשת מועמדות לתוכנית 'פוסט-דוק יזמי' – תוכנית ראשונה מסוגה, אשר תאפשר להם לפתח את המחקר שלהם לכדי מוצר או מיזם טכנולוגי. התוכנית תיתן מענה לצורך הלאומי לייצר קשרים בין המחקר האקדמי לתעשיית ההייטק, ולהצמיח חברות הזנק חדשות אשר יחזקו את הכלכלה הישראלית.
הילה חדד חמלניק, מנכ"לית משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה: "ההייטק הישראלי מצטיין במיזמי תוכנה וסייבר, אבל במיזמים הדורשים מחקר מדעי מעמיק יש לנו לאן לשאוף. האתגר שלנו הוא לקחת את הידע האדיר שיש באקדמיה ולהפוך אותו למיזמים כלכליים. תוכנית פוסט-דוק יזמי תיתן את הדחיפה הזו שתעשיית החדשנות צריכה, ותסייע להצמיח את מיזמי ה'דיפ-טק' של המחר ולהבטיח שהמובילות הטכנולוגית של ישראל תישמר לטווח הארוך."
מקבלי המלגה יפתחו את המיזם שלהם במשך שנה שלמה במוסד אקדמי מחקרי, על בסיס הידע הנצבר ברשותם. באופן זה, יתאפשר להם לייצר אפיק קריירה נוסף מעבר לאקדמיה, להשתלב בתפקידי מפתח בתעשייה עתירת הידע, ולהוסיף את כלי היזמות לסט הכלים המחקרי על מנת לייצר את הסביבה התומכת למימוש מסחרי של מיזמים חדשניים על בסיס ידע אקדמי עמוק. סכום המלגה הינו 130,000 ש"ח לשנה (פטור ממיסוי), כאשר 100,000 ש"ח ממומנים על ידי משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, ו-30,000 ש"ח נוספים על ידי המוסד.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
את הבקשות למלגה יכולים להגיש בעלי תואר שלישי (עד שנתיים מיום סיום התואר), או מי שנמצא בשנתו האחרונה ללימודי התואר השלישי, המעוניינים לפתח מיזם, אב טיפוס למוצר או פעילות יזמית מקבילה, על בסיס הידע הנצבר ברשותם. ניתן להגיש בקשות בכל תחום תוכן מדעי, ובלבד שמדובר במיזמים יישומיים בעלי פוטנציאל כלכלי. יחד עם זאת, יתרון בניקוד יינתן לבקשות מתחום הקוונטים, בינה מלאכותית, bio convergence, יישומי חלל, והערכות לשינויי אקלים. בנוסף, הבחירה תשקלל את רמת החדשנות והיתרון התחרותי בבקשה, הפוטנציאל העסקי, וכן את היקף ואיכות הליווי העסקי והיזמי של המוסד.