עיריית תל אביב-יפו מעדכנת את הקריטריונים לדיור בר-השגה ומעלה את שיעור ההנחה לדיור
היום (שני), אישרה מועצת עיריית תל אביב-יפו שתי החלטות חשובות הנוגעות לדיור בהישג יד.
ההחלטה הראשונה נוגעת לעדכון קריטריוני הזכאות בפרויקטים בבעלות עירונית עם קביעת חמישה תנאים מצטברים: העדר בעלות על דירה; תושבי העיר; עמידה במבחן הכנסה; בדיקת הון עצמי; וקריטריון גיל (מינימלי). בנוסף, עודכן גובה שכר הדירה בפרויקטים בבעלות עירונית.
ההחלטה השנייה נוגעת לסמכות העיריה לקבוע כי שיעור ההנחה בדיור בהישג יד בקרקעות פרטיות יעמוד על 40%, שהוא השיעור הגבוה ביותר שניתן לרשות מקומית לקבוע, בהתאם לחוק.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו, אמר על ההחלטות: "ההחלטות החשובות שהתקבלו היום במועצת העירייה, יצטרפו למדיניות הדיור העירונית שנעביר במועצה בקרוב. עיריית תל אביב-יפו תמשיך לעשות כל שביכולתה על מנת להנגיש דיור בהישג יד למשפחות הסובלות מיוקר הדיור. אני שב וקורא לממשלת ישראל להתגייס גם היא, ולאמץ את הצעת החוק שהגשנו לאחרונה לרגולציה על שכירות חופשית, שכן רק שילוב כוחות בין השלטון המקומי לממשלה יוכל להביא לשינוי אמיתי".
גם המדינה, אשר עד כה קבעה שני קריטריוני זכאות בלבד, שכוללים העדר בעלות על דירה וקריטריון גיל, עומדת לאמץ בקרוב מבחני הכנסה. זאת, בהתאם לחוק ההסדרים האחרון אשר קבע כי עד חודש מאי 2023, על שר האוצר ושר הבינוי והשיכון להכליל מבחני הכנסה כתנאי נוסף לזכאות לדיור בהישג יד. בחוק גם נקבע כי על השרים להיוועץ עם המרכז לשלטון מקומי, אשר הסמיך את עיריית תל אביב-יפו, להשתתף בדיונים מטעמו. העירייה מאמינה כי מבחני הכנסה הם הכרח, ובלעדיהם – המשאב הציבורי והיקר הזה יהפוך למתנה לעשירים.
בנוסף, העירייה עדכנה גם את גובה שכר הדירה. מעתה, בפרויקטים שבבעלות עירונית שכר הדירה לא יעלה על 25% מהרף העליון של ההכנסה החודשית נטו של משקי הבית בעשירון החמישי, בהתאמה למספר הנפשות ולמספר החדרים בדירה.
תיקון 120 לחוק התכנון והבנייה מסמיך את העירייה לקבוע שיעור הנחה שנע בין 20% ל-40% ממחיר השוק. בשל מחירי הדיור הגבוהים, והתפיסה כי שכירות בעיר היא דרך חיים, שמשמשת משקי בית רבים הזקוקים ליציבות וביטחון לאורך שנים, העירייה החליטה לקבוע את השיעור הזה על הרף הגבוה ביותר שניתן – 40% – בכל תכנית שתכלול דיור בהישג יד.
בנוסף, החוק מאפשר לעירייה לקבוע כי 25% מקרב הזכאים שיעלו בגורל בהגרלות שתערוך העירייה לפרויקטים לדיור בהישג יד בקרקעות פרטיות יהיו בני המקום, כלומר – תושבי העיר.