מבזקיםמשפטי/פלילי

בית המשפט הרשיע את בעלי חברת יוטרייד בגניבת עשרות מיליוני ש"ח ממאות משקיעים

בית המשפט המחוזי בתל אביב הרשיע היום (שלישי) את אביב טלמור, הבעלים והמנכ"ל של חברת יוטרייד בעבירות של גניבה בידי מורשה של עשרות מיליוני ש"ח ממאות משקיעים, בעבירות הלבנת הון, ניהול תיקי השקעות ללא רישיון ושיבוש מהלכי משפט.

בהכרעת הדין נקבע כי בין השנים 2015-2012 גייסה יוטרייד מכ-600 לקוחות סכום של כ-77 מיליון ש"ח, תוך שהיא מתחייבת להשקיע את הכספים עבור הלקוחות במסחר אלגוריתמי. הליך גיוס הלקוחות, עליו שלט טלמור, היה מרמתי וכלל מצגי שווא והסתרת מידע ביחס להיבטים רבים ומהותיים בפעילותה של יוטרייד. כך, בין היתר, הוצגו ללקוחות מצגים כוזבים ביחס לשימוש שייעשה בכספם, ביחס לפוטנציאל הרווח של השקעתם וביחס לניגודי עניינים המתקיימים בין הלקוחות לבין יוטרייד בפעילות המסחר.

בניגוד למצגים שהוצגו בפני הלקוחות ובניגוד למטרה שלשמה הופקד הכסף, רק חלק מכספי הלקוחות נותב בפועל למסחר. תחת זאת, שימשו כספי הלקוחות גם למימון הוצאות שוטפות של יוטרייד וחברות אחרות של טלמור ולביצוע השקעות שונות של טלמור מחוץ לישראל. על רקע שימושים אלה נקלעה יוטרייד לקשיים כספיים והחלה במהלך של חתימה על עשרות הסדרי תשלום עם הלקוחות תוך שהסתירה מהלקוחות את מצבה הכספי של יוטרייד ואת העובדה שנעשה שימוש בכספי הלקוחות שלא למטרות מסחר. בנוסף, במקרים בהם השיבה יוטרייד כספים ללקוחות שדרשו זאת, עשתה זאת באמצעות כספים שגייסה מלקוחות חדשים.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

בהכרעת הדין נקבע כי גם יסודות העבירה של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות הוכחו במלואן אך טלמור זוכה מעבירה זו כיוון שהיא נבלעה בעבירת הגניבה בידי מורשה.

עוד נקבע בהכרעת הדין כי המסחר שיוטרייד ביצעה עבור לקוחותיה נעשה מבלי שהיה ליוטרייד או לטלמור רישיון ניהול תיקים ויוטרייד הוסיפה לסחור עבור הלקוחות גם אחרי שרשות ניירות ערך הורתה לה לחדול מיידית מפעילות המסחר ולאחר שיוטרייד התחייבה לעשות כן. על כך הורשע טלמור בניהול תיקי השקעות ללא רישיון.

בנוסף, בהכרעת הדין נקבע כי אגב פעולות החקירה של רשות ניירות ערך, טלמור, אחותו שעבדה ביוטרייד ומנהל הטכנולוגיה של יוטרייד, ביצעו פעולות במטרה לשבש את פעולות ההעתקה של תיבות מייל ביוטרייד ולמחוק חומרים שהיו דרושים לחקירה.

טלמור עצמו אף נמנע מלהתייצב לחקירה ברשות ניירות ערך ופעל לטשטוש עקבות בחברות זרות בבעלותו. על כך הורשע טלמור בשיבוש מהלכי משפט ובאי קיום דרישה לפי חוק ניירות ערך. מנהל הטכנולוגיה ואחותו של טלמור הורשעו זה מכבר במסגרת הסדרי טיעון בעבירות של שיבוש מהלכי משפט וקשירת קשר לעוון (בהתאמה).

מפרקליטות מיסוי וכלכלה נמסר לאחר פסק הדין: "בית המשפט קיבל את עמדת התביעה לפיה חברת יוטרייד, בשליטתו של טלמור, הציגה מצגים כוזבים ללקוחותיה ביחס לתשואה ולסיכון של השקעתם; והוסתר מהם כי כספם לא נותב רק למסחר כי אם להוצאות השוטפות של החברה ולהשקעות שונות של טלמור. הרשעת טלמור היא מסר לציבור בדבר הסיכון שבהשקעה במיזמים שאינם מפוקחים בידי רשות ניירות ערך, ומסר חשוב לכל יזם שסבור שהוא יכול לגייס כספים מן הציבור ללא אחריות, ללא רישיון ותוך הצגת מצגי שווא: כספי משקיעים אינם הפקר ושיטות גיוס מרמתיות לא ייעלמו מעיני גופי האכיפה".

התיק נוהל ע"י עורכות הדין יעל ענתות, ניצן וולקן והדס נאמן ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה, ונחקר ע"י מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.

אילוסטרציה. צילום: חדשות מבזק לייב

Back to top button