בעוד הפגנות נגד המשטר עדיין בוערות ברחבי איראן, אמה של נערה איראנית כבת 16, ניקה שאקראמי, שמתה במהלך ההפגנות, דחתה את הטענות הרשמיות לפיהן מותה נגרם מנפילה מבניין ועמדה על כך שהיא הוכתה למוות על ידי כוחות המשטר.
נסרין שקרמי אמרה שהרשויות סירבו להודיע למשפחה על מותה של בתה במשך עשרה ימים ולאחר מכן העלימו את ניקה מחדר המתים וקברו אותה בכפר נידח ללא הסכמת המשפחה. אמה אומרת שהרשומות של מותה של ניקה מראות שהגולגולת שלה נפגעה קשות ופציעותיה היו עקביות עם מכות חוזרות בראשה.
התלמידה הצעירה הפכה לסמל נוסף של תנועת המחאה שנכנסת כעת לשבוע הרביעי שלה ונחשבת לאתגר הגדול ביותר לסמכות המשטר האיראני מזה 13 שנים לפחות. מנהיגי איראן ניסו לצייר את ההפגנות כמזימה זרה ודחיפה בדלנית של מיעוט כורדי. עם זאת, שטף של אנשים מכל שכבות האוכלוסייה האיראנית ממשיך לתדלק את תנועת המאבק.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בינתיים, דווח על נערה נוספת שנרצחה על ידי כוחות הביטחון. על פי הדיווחים, סרינה אסמאילזאדה, צעירה כבת 16 שפרסמה וולוגים ביוטיוב, נהרגה כאשר כוחות הביטחון הכו אותה באלות בהפגנה בגוהרדשט במחוז אלבורז לפני כשבועיים (23.9).
ההפגנות ברחבי המדינה מתמקדות בזכויות נשים, ובמיוחד בדרישות להפסיק את חובת עטיית החיג'אב, שהמשטר התיאוקרטי אוכף כחוק. סטודנטים עמדו בחזית ההפגנות וגם גברים הביעו הזדהות עם נשות איראן.
ההפגנות החלו באזורים הכורדיים של איראן לאחר מותה של מהסה אמיני בת ה-22 במעצר של משטרת המוסר של איראן שעצרה אותה בשל הפרה של קוד הלבוש לנשים. עם זאת, המחאות התפשטו במהירות לאזורים אחרים של המדינה, כולל הבירה טהראן. כמעט חודש לאחר מכן, התנועה עוררה נשים בעיירות, בערים ואפילו בכפרים רבים.
המומנטום של המחאות מראה מעט סימנים של האטה בעוד התרסה לנורמות החברתיות רק עולה. כשנשיא איראן השמרני אברהים ראיסי ביקר קמפוס בטהראן, סטודנטים התריסו ואמרו לו "להתחפף".
כמו כן, במהלך הערב האקרים הצליחו להשתלט על שידורי הטלוויזיה הממלכתית ובמקום רצף השידורים הרגיל הציבו תמונתה בוערת של המנהיג ח'אמנאי עם מטרה על ראשו ופרסמו תמונות של מהסה אמיני והרוגים נוספים במהומות.
ארגוני זכויות אדם גינו בכל תוקף את הרשויות האיראניות על אופן דיכוי המחאות האלים שלהם. על פי ההערכות כ-150 בני אדם נהרגו מתחילת המחאות.