הרצוג נאם במצרים: "בכוונתי להוביל את פיתוחו של מה שאני מכנה ׳מזרח תיכון מתחדש׳"
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, נשא היום (שני) דברים בוועידת האקלים של האו"ם, COP 27, המתקיימת במצרים. בכנס משתתף הנשיא המצרי, עבד אל פתח א-סיסי.
בפתח דבריו אמר נשיא המדינה הרצוג: "מכובדיי, גבירותיי ורבותיי, לכבוד הוא לי להצטרף למנהיגים מרחבי הגלובוס בוועידת האקלים של האו"ם, COP 27. אני מודה לנשיא הרפובליקה הערבית של מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי ולממשלתו, על האירוח כאן בשארם-א-שיח’ היפהפייה. כאומות שכנות, זוכות ישראל ומצרים לקרוא לאזור היפיפה הזה- המזרח התיכון- ביתנו. עם זאת, הבית הזה שכולנו אוהבים ממוקם במוקד עולמי לשינויי אקלים. עם תחזיות הצופות השלכות מיידיות חריפות על אזורנו, המזרח התיכון נמצא על סף אסון. כאן בשארם א-שייח', אבקש לחזור על מחויבותה האיתנה של מדינת ישראל, כפי שהובהרה אשתקד בגלזגו, לאפס פחמן ולמעבר מדלקים מאובנים לאנרגיה מתחדשת עד לשנת 2050. אך ישראל מוכנה ליטול אחריות כבדה הרבה יותר."
בנוסף, אמר: "ישראל נכונה להוביל את המאמץ למען חוסן אקלימי אזורי. בכוונתי להוביל את פיתוחו של מה שאני מכנה ׳מזרח תיכון מתחדש׳, מערכת אזורית של שלום בר-קיימא. אני חוזה שבעתיד הקרוב, האנרגיה הסולארית המיוצרת במדבריות של המזרח התיכון תהיה זמינה לייצוא לאירופה, לאסיה ולאפריקה. לדוגמה, ישראל ויוון כבר עמלות על חיבורים חשמליים לצורך אספקת חשמל ירוק מישראל לאירופה. אני מאמין שלמזרח התיכון כולו, לכל אומות האזור, השופעות בשמש ובטכנולוגיה, תהיה היכולת לחבר את שאר העולם למקור מופלא של אנרגיה מתחדשת. באזור אשר חווה תהליך מידבור מואץ, לישראל יש גם את היכולת והידע למגר מחסורי מים חמורים ולהציע פתרונות לחוסר ביטחון תזונתי. אנו נכונים לחלוק את המומחיות והכלים שבידינו— על זה מדובר כשאומרים מזרח תיכון מתחדש. ואני מזמין את כולכם לבקר בביתן היפהפה שלנו כאן בCOP27, שתראו כמה מהרעיונות המבריקים הללו בעצמכם."
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
עוד הוסיף הרצוג ואמר: "ידידיי, משבר זה מאיים על עצם קיומו של העתיד שאנו מבקשים עבור ילדינו. הוא מתעלה מעל פוליטיקה ותחומים גיאוגרפיים, עלינו גם להתעלות מעליהם. אני מבקש לומר לכל האומות בCOP27 ובמיוחד לשכנינו, הקרובים כרחוקים: מצב חירום זה דורש מאתנו לשלב כוחות. לא מחר- אלא ברגע זה ממש. הבה נהפוך את משבר האקלים להזדמנות להתמודד עם סכסוכי המאה ה-20— ובכך נקדם שיתופי פעולה חיוניים למאה ה-21. הבה נמנף שותפויות אזוריות נחוצות, לצורך יצירת מסלול אל עבר הכללה, יציבות ושגשוג, על מנת ליצור את המזרח התיכון המתחדש, המשותף."
לסיום, אמר: "שותפות בשגשוג ירוק ושגשוג כחול— המשקף את כוונת ירדן לספק לישראל חשמל ירוק לצד כוונת ישראל לספק לירדן מים מותפלים, בשיתוף ובתמיכת ארצות הברית ואיחוד האמירויות, מהווה הדוגמה הטובה ביותר לשותפות יצירתית המשיאה ערך לכל השותפים, אשר יתרום ליציבות האזור כולו. ברוח מארחינו באזור, אבקש לצטט מהקוראן אשר מלמד אותנו כי עלינו להטיב אחד לשני כפי שאללה הטיב עימנו, ולא להשחית את הארץ: وَأَحْسِنْ كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ ומהתנ"ך אנו למדים: "וַיִּקַּח ה' אלוקים אֶת־הָֽאָדָם וַיַּנִּחֵהוּ בְגַן־עֵדֶן לְעבְדָהּ וּלְשׁמְרָֽהּ". הבה נציל את העולם שאלוקים נתן לנו, שהרי כולנו- בצלמו נבראנו. תודה רבה."