עיריית באר שבע האירה אתמול (שני) את המזרקה העירונית והצטרפה לערים, אשדוד נתניה ורעננה שיאירו את המבנים במטרה להעלות את המודעות לסרטן הערמונית ולחשיבות הגילוי המוקדם של המחלה, אשר מאפשר את הצלת חייהם של גברים רבים.
בחודש נובמבר מציינים את המודעות לסרטן הערמונית, הסרטן השכיח ביותר בקרב גברים בישראל; יו"ר עמותת 'חיים עם סרטן הערמונית': "הדרך הטובה ביותר להילחם במחלה היא באמצעות הגילוי המוקדם שלה ואני קורא לכלל הגברים, בגילים המומלצים, להיבדק".
איגוד האורולוגים ממליץ לראשונה לגברים בני 69-55, להיבדק לסרטן הערמונית על ידי בדיקת PSA, בדיקת דם פשוטה המסייעת באיתור הסרטן, ובנוסף בדיקה רקטלית, תוך הסבר לגבי יתרונות וחסרונות הגישה. בשנת 2008 יצאה הנחיה של משרד הבריאות לביטול בדיקות PSA. אולם, הוויתור על בדיקות לגילוי מוקדם גרם לעלייה עם השנים בתחלואה מתקדמת ובתמותה. כעת איגוד האורולוגים קורא גם לגברים באוכלוסיות סיכון להיבדק ובכך לאבחן את המחלה בשלביה המוקדמים.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
חודש נובמבר מצוין ברחבי העולם ובישראל כחודש המודעות הבינלאומי לסרטן הערמונית. מדובר בסרטן השכיח ביותר בקרב גברים בישראל והגורם שני למוות מסרטן בישראל ובעולם. הגורמים להיווצרות סרטן הערמונית אינם ידועים במלואם, אך ישנם מספר גורמים ידועים המשפיעים על הסיכון לפתח את המחלה, ביניהם גיל והיסטוריה משפחתית. ישנם מקרים מעטים שהרקע למחלה הוא תורשתי.
על פי נתוני משרד הבריאות, מדי שנה מתגלים כ-2,700 חולים חדשים של סרטן הערמונית בישראל וכ-420 גברים מתים מהמחלה. רוב החולים הם יהודים (94.5%) והשאר מהמגזר הערבי. הגיל הממוצע של גברים שנפטרו מסרטן הערמונית עומד על 81.1 בקרב גברים יהודים ו-77.6 בקרב גברים ערבים.
עמותת 'חיים עם סרטן הערמונית' פתחה את חודש המודעות לסרטן הערמונית, בתמיכת מועצת הבריאות, בהארת אתרים ובניינים בתכלת ברחבי הארץ. הארת הבניינים נועדה להעלות מודעות לחשיבות הגילוי המוקדם של המחלה, בין הערים אשר לוקחות חלק – רעננה, ראשון לציון, נתניה, באר שבע ועוד.
יו"ר עמותת 'חיים עם סרטן הערמונית' איצי (יצחק) באר: "איגוד האורולוגים הישראלי הגדיר, באופן ברור, את ההמלצות לבדיקות סקר לגברים, במטרה להביא לגילוי מוקדם של סרטן הערמונית. כ- 20% מהמקרים החדשים מאובחנים עם סרטן הערמונית מתקדם. מכאן עולה החשיבות של הגילוי המקדים. אני לצערי לא תפסתי את המחלה בזמן! לכן אני קורא לכל הגברים, בגילים הרלוונטיים ובאוכלוסיות הסיכון להיבדק, בהתאם להמלצות, באמצעות בדיקת PSA, בדיקת דם פשוטה ובכך לעזור לגלות את המחלה בזמן ולטפל בהתאם. גילוי מוקדם עשוי להציל חיים". את המבנים במטרה להעלות את המודעות לסרטן הערמונית ולחשיבות הגילוי המוקדם של המחלה, אשר מאפשר את הצלת חייהם של גברים רבים.
פרויקט הפרסום מומן על ידי מועצת הבריאות".