שיקלי למבקר המדינה: "אני מפציר בך לפעול לאלתר כדי למנוע את השמדת החומרים"
חבר הכנסת המיועד ממפלג הליכוד, עמיחי שיקלי, פנה הבוקר (ראשון) למבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, בדרישה שיפעל למניעת "הטיוח השערורייתי של פרשת מררי", לטענתו. שיקלי הפציר במבקר לפעול לאלתר כדי למנוע את השמדת החומרים, ולהבטיח את שמירתם וזמינותם בעתיד בפני גופי הבדיקה.
"שלום רב, בחודש אוגוסט האחרון פורסם בתקשורת כי משרד המשפטים צפוי להכריע בסוגיית שמירת חומרי המחשב שהושגו על ידי המשטרה באמצעות שימוש בתכנת פגסוס של חברת NSO. על פי הפרסום, דווח כי "ההערכה היא שיוחלט להשמיד את החומר". " פתח שיקלי את דבריו.
עוד הוסיף וכתב חבר הכנסת: "אזכיר כי פרשת 'פגסוס' היא אחת הפרשות החמורות בתולדות המדינה בהיבט של רמיסת הזכות לפרטיות, במסגרתה התרחש איסוף מידע על ידי גורמי האכיפה באמצעים פסולים ובניגוד לחוק. דוח ועדת מררי קבע כי משטרת ישראל ביצעה חדירות ל'חומרי מחשב' של אזרחים בחוסר סמכות, ותוך ביצוע עבירות חמורות על החוק. עוד ציינו חברי הוועדה בדו"ח, כי ממצאי הבדיקה יועברו למבקר המדינה לצורך המשך הליך הביקורת (זאת בנוסף לפרסום מיום 8.2.2022 המצטט את מבקר המדינה בעצמו, לפיו בכוונתו לבחון את השימוש שעשו גורמי האכיפה בפרשת פגסוס). בימים האחרונים הובא לידיעתי כי משרד המשפטים מסרב להתחייב כי החומרים האמורים אכן יישמרו. קרי, קיימת אפשרות מעשית לכך שחומרי הפרשה יושמדו בכל רגע."
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
עוד אמר שיקלי: "לאור חומרת הפרשה, השמדת החומרים תהא מעשה חמור שאינו מתקבל על הדעת. אזכיר כי בדיקת מבקר המדינה בפרשה טרם הסתיימה, וכן כי קיימת סבירות לא מעטה כי הכנסת תדרוש את חקירת הפרשה באמצעות גופים נוספים דוגמת מח"ש או ועדת חקירה חיצונית. בהתאם לכך, משמעות השמדת החומרים היא 'השמדת ראיות' לכל דבר ועניין, ואף עולה כדי שיבוש הליכי חקירה ומשפט. זאת ועוד, השמדת החומרים עלולה לגרום לפגיעה של ממש באמון הציבור במערכת אכיפת החוק. פרשה זו איננה 'עוד פרשה' במסגרתה הופרו זכויות נחקרים או חשודים; נחשפה כאן התנהלות שערורייתית מאין כמותה של גורמים במערכת אכיפת החוק, הנוגעת בהפרת זכויות אדם במשמעותה הבסיסית ביותר: חדירה לתוך ד' אמותיו של אדם, ובאופן שיטתי."
לסיום, אמר: "אציין כי נושא הטיפול בפרשה מעסיק אותי רבות באופן אישי, בפרט לאחר שנוכחתי כי נציגי משטרת ישראל לא דיברו אמת בהתייחסם לנושא, עת התייצבו בפני הוועדה לביטחון הפנים בכנסת היוצאת. אין מנוס אפוא מבדיקה יסודית של הפרשה, ונקיטה באמצעים נחושים, כדי לוודא שמעתה ואילך פרקטיקה פסולה זו לא תישנה. מנגד, השמדת החומרים צפויה להסב נזק בלתי הפיך להליכי הבדיקה, וכפועל יוצא מכך – לפגיעה באמון הציבור במערכת. לאור זאת, אני מפציר בך לפעול לאלתר כדי למנוע את השמדת החומרים, ולהבטיח את שמירתם וזמינותם בעתיד בפני גופי הבדיקה."