בשר שגודל במעבדה קיבל היום (רביעי) לראשונה את חותמת הבטיחות של מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA).
ההחלטה קבעה כי עוף שגדל במעבדה שתורבת על ידי חברת Upside Foods בטוח לאכילה, למרות שהוא עדיין לא אושר למכירה.
Upside Foods משתמשת בטכנולוגיית תרבית תאים של בעלי חיים כדי לקחת תאים חיים מתרנגולות ומגדלת את התאים הללו בסביבה מבוקרת כדי לייצר מזון מתאי בעלי חיים במקום להשתמש בשיטות עבודה מסורתיות של בית מטבחיים.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
למרות שקיימות מספר חברות – Mosa Meat, Memphis Meats, Aleph Farms ו-Meatable – אשר עובדות על טכנולוגיית המזון המתורבת, בשר שגדל במעבדה בכל צורה שהיא עדיין לא היה זמין למכירה או לצריכה בארה"ב.
מהחברה נמסר: "היום אנחנו צעד אחד קרוב יותר לשולחנות האוכל שלכם כאשר Upside Foods הופכת לחברה הראשונה בעולם שקיבלה את האור הירוק של מנהל המזון והתרופות האמריקאי".
למרות דברים אלה, עדיין יש צורך באישורים מרכזיים לפני שהבשר המתורבת יוכל לחות במכולות בארה"ב, בעיקר ממשרד החקלאות האמריקאי.
מה-FDA נמסר: "בנוסף לעמידה בדרישות ה-FDA, לרבות רישום מתקן עבור החלק של תרבית תאים בתהליך, החברה תזדקק למענק בדיקה ממשרד ארצות הברית לחקלאות שירות בטיחות ופיקוח מזון עבור מפעל הייצור ".
ההחלטה היא סימן חיובי למספר ההולך וגדל של יצרני בשר שגדל במעבדה בארה"ב. ה-FDA שיתף שהוא מוכן לעבוד עם חברות נוספות המפתחות מזון ותהליכי ייצור מתאי בעלי חיים. תומכים ויצרנים של בשר שגדל במעבדה טוענים שבסופו של דבר זה אומר בשר נקי יותר, נטול סמים ונטול אכזריות. בשר שגדל במעבדה כבר אושר למכירה ולצריכה במדינות אחרות, כולל סינגפור.