חג שמח: שוטרי משטרת ישראל עלו לירושלים לרגל חג הסיגד
כמידי שנה, נערך היום (שני) ברחבת הכותל המערבי טקס חגיגי במעמד השר לביטחון הפנים עמר בר-לב, מפכ״ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי ובכירים נוספים בארגון, לרגל חג הסיגד, חגה של קהילת יוצאי אתיופיה בישראל.
כאלף שוטרים ושוטרות הגיעו היום לירושלים כדי להשתתף באירועי חג הסיגד בהובלת חטיבת הקהילות במשטרת ישראל. מידי שנה מציינת משטרת ישראל את חג הסיגד בשורה של אירועים ופעילויות בהצדעה והוקרה לשוטרים והשוטרות בני העדה.
קהילת יוצאי אתיופיה ידועה במסירותה למדינת ישראל ובכח הרצון של בניה ובנותיה להשתלב בכלל היחידות של כוחות הבטחון השונים. כיום משרתים במשטרת ישראל 933 שוטרים ושוטרות בהם 89 קצינים וקצינות, אחד בדרגת נצ״מ וארבעה בדרגת סגן ניצב. בשנתיים האחרונות חלה ירידה משמעותית במעורבות של קהילת יוצאי אתיופיה באירועים פליליים ובנוסף עלייה בתיקי (ט. מ) ״הליך טיפול מותנה״, הליך המאפשר העברת התיק להליך גניזה כחלק מההליך השיקומי של הנחקר כך שלא יישאר לו רישום משטרתי כלל.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בשנת 2020 נרשמו 1002 תיקים לבני העדה שהתחלקו ל-357 ב-ט.מ שהם 36% ו-545 ב-פ.א שהם 645. בשנת 2021 נרשמה ירידה בתיקים של בני העדה ל-832 שהם 470 ב-פ.א 56% ו-362 ב-ט.מ שהם 44%. ירידה משמעותית נוספת חלה השנה (2022) ל-660 תיקים שהם 293 ב-פ.א כלומר 45% לעומת 367 ב-ט.מ שהם 55%. גם בתיקי מעצר של בני נוער חלה ירידה משמעותית מ-140 בני נוער מהעדה שנעצרו בשנת 2020 ל-100 בשנת 2021 ול-47 בשנת 2022.
משטרת ישראל שמה לה כיעד מרכזי את בניית קשרי האמון עם קהילת יוצאי אתיופיה, קשר שהלך והתהדק בשנים האחרונות, תוך מתן קשב יום יומי לצרכי הקהילה ממשטרת ישראל הכולל גם הסברה ושרות בשפה האמהרית וקשר רציף עם נכבדי העדה ומובילי דעת קהל.
מזה כשנה פועל צוות מייעץ לסמפכ״ל ניצב דוד ביתן, צוות המורכב משורה של בעלי תפקידים משמעותיים בקהילת יוצאי אתיופיה השמים על שולחנה של משטרת ישראל את הבעיות היום יומיות והנושאים הבוערים לטיפול.
השר לביטחון הפנים עמר בר-לב: "האירוע הזה, במקום הזה, מרגש בכל פעם מחדש. להגיע לכאן, לכותל המערבי, האתר הקדוש כל כך עבור העם היהודי; הכותל המערבי, ירוסלם – פסגת כמיהתם של אחינו ואחיותינו באתיופיה, שצעדו הנה, פשוטו כמשמעו, בדרכם לעלות לארץ. כאשר מוניתי לתפקיד השר לביטחון הפנים, לפני כשנה וחצי, הצבתי כמטרה מרכזית את חיזוק הקשר עם יוצאי ויוצאות אתיופיה – וגם אם הדרך עוד ארוכה, העבודה הקשה משתלמת והדברים אכן קורים: בשנה וחצי החולפת קודמו במשטרת ישראל מספר משמעותי של קצינים ונגדים יוצאי אתיופיה, בראשם קידום היסטורי של ניר ג'מבר לדרגת ניצב-משנה, ומינויו למפקד תחנת זבולון הגדולה והחשובה. וזו רק ההתחלה.
"זאת ועוד: אנו נלחמים בתופעת שיטור היתר כלפי יוצאי ויוצאות אתיופיה – וגם כאן הצלחנו בזכותכם ובזכות משטרת ישראל והעומדים בראשה, לעשות שינוי. אם היה שיטור יתר לצעירים יוצאי אתיופיה פי שלושה מצעירי כלל האוכלוסיה – בשנה החולפת הצטמצמה המגמה באופן דרמטי ובדרך להשתוות עם כלל האוכלוסיה. האם זה אומר שאנחנו יכולים לנוח על זרי הדפנה? בוודאי שלא. עלינו למחוק לחלוטין את תופעת שיטור היתר – ואנו בדרך הנכונה". הוסיף.
מפכ״ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי אמר: ״היום צעדו כ- 1,000 שוטרים ל״ירוסלם״ לציון החג המסמל את הכיסופים והגעגועים לירושלים. אנו מציינים חלום שהתגשם. חלום שאחריתו היא השמחה שאנו חווים במקום הקדוש הזה, ברחבת הכותל המערבי״.
עוד הוסיף המפכ״ל: ״במאמץ עקבי שמניב תוצאות, פועלת משטרת ישראל בהובלת אגף משאבי אנוש וחטיבת הקהילות, בכדי לשלב את בני העדה האתיופית בכלל תפקידי המשטרה. יחד עשינו כברת דרך, יצרנו שותפויות, חיזקנו קשרים, יצרנו ערוצי שיח וקשב הדדיים והיד עוד נטויה״.