בריאותמבזקים

עקב תנאי תברואה ירודים במטבח: ילדים חלו בקיבוץ אלרום

משרד הבריאות הודיעה הערב (רביעי) כי בעקבות תחלואה בקרב ילדים בקיבוץ אלרום ביצע צוות של לשכת הבריאות הנפתית במחוז צפון ביקורת במטבח המספק ארוחות לגני הילדים והמעונות בקיבוץ. עד כה התגלו מיקרי תחלואה בשישה ילדים מתוך 21 שנבדקו. לאור ליקוים במטבח והעובדה כי נמצא ששירותי הקייטרינג פעלו ללא רישיון הוצא צו הפסקה מנהלי למקום.

על פי לשכת הבריאות הנפתית מהחקירה האפידמיולוגית עלה כי 6 מתוך 21 הילדים בגן סבלו מתסמינים של חום, הקאות, שלשולים וכאבי בטן, וכן עובדת בגן הילדים בקיבוץ שסבלה מאותם התסמינים.
מצבם של כלל הילדים והעובדת טוב והם לא נזקקו לאשפוז.

הביקורת במטבח המספק ארוחות לגני הילדים והמעונות העלתה ליקויים תברואיים המהווים סכנה לבריאות הציבור, ובניהם: במטבח קיים אי סדר ולכלוך, חלק מהציוד חלוד ומלוכלך, חדר ההקפאה אינו תקין ומשמש כמחסן, ברזי המים אינם תקינים ומלאי חלודה, לא נשמרות דוגמאות מזון, שינוע המזון מתבצע בעגלה ולא ברכב הובלה כנדרש ושירותי המטבח של המבנה משמשים גם כשירותים ציבוריים.
במשרד הבריאות ציינו בהודעה כי העסק פועל ומייצר ללא רישיון ייצור וללא רישיון עסק כפי שנדרש בחוק מקייטרינג.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

לאור הממצאים, רופאת המחוז, ד"ר אולגה ויניצקי, חתמה היום על צו הפסקה מינהלי למקום. משרד הבריאות ממשיך לעקוב אחר תחלואה חריגה.

אילוסטרציה

Back to top button